Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Blešík Ten je super
už aby se malej mohl ráchat sám, to bude jeho
je to taková naše malá kachna… večer je vždycky mrzutej a vzteklej, ale jak ho dáme do kyblíčku, kterej úplně miluje tak nasadí blaženej výraz a je klid ![]()
Tak já sem min. rok nekoupala ani 4 měs. miminko, prostě je to brzo..oni sou fakt malý mají jínou termoregulaci, je to o průser…kdyžtak doma vykoupat a osušit, ale rozhodně ne venku ať je kolik chce…Kor tak malý miminko…Teď má syn rok a 3 měs. a budu mu kupovat bazenek, ale i tak mám trochu obavy když zafouká, nebo zaleze slunko. Vím že když su na koupáku vylezu z vody a zaleze slunko, zafouká a je zima i mě ![]()
No moje mala ma 11mes a i u ni se bojim, at nenachladne. Ale ja jsem magor. Nicmene sestinedelnatko bych tam fakt asi nedala, max treba namocit nozicky a rucicky.
S takhle malým miminkem bych spíš přemýšlela o větším bazénku, abych si tam mohla sednout já a dítě mít na sobě o osvěžovala bych mu nožičky. Ale pokud dítě nenecháš v tom bazénku celý den, tak bych se koupání nebála. Vždyť je to srovnatelný s koupáním ve vaně.
Mimino asi ne.. Malá je říjnová, za mě jsou podzimní děti nejlepší, jak začnou lézt, už můžou být venku na zemi, v létě se můžou koupat.. A v zimě se šoupnou v domácím oblečení do kombinézy a fusaky a šlo se.. Ale to už je OT, takže raději zatím necachtat, zvlhčovat vzduch, otírat..
V 6 týdnech je to ještě skoro novorozeně, to bych se fakt bála…já mám půlroční a stejně se bojím ![]()
Můj sym se narodil 9.6., byl loni menší než je ten tvůj a celé léto se do bazénku, ani toho pro nejmenší nepodíval..mimčo by podle mě mělo mít aspon 3-4 měsíce, pást slušně koně, ne-li samo sedět…já to dělala tak, že když bylo kor vedro, bl bud nahý nebo jen v pleně a ovlhčovala jsem ho mokrou plenkou, či osprchovala v mírně telé vodě (hodíš mimi na jednu ruku jakoby na tygra a opláchneš…na postýlku na spaní dej mokré studené plenky, to vzduch ochladí a větrej velmi brzo ráno, když je ještě zima, tj kolem 5, při ranním kojení, pak hermeticky uzavři byt, budete tam mít nejlíp, větrání v 35 st průvanem jsem několikrát odstonala…bazének neuteče, za rok si budete užívat už spolu v bazénu i v čistém rybníce ![]()
@dendule4 půlročáka můžeš, nemusí do bazíénku, dej mu do polostínu nebo stínu vaničku
Jak dítě sedí, je to hned veselejší ![]()
@Kalla1412 jo uvažuju nad tím, ona ty vedra dost blbě nese..holt zimní dítě no ![]()
Hele holky a jaký je rozdíl v tom, okoupat mimino v bazénku a nebo s ním chodit na plavání a vaničky? Však co já vím, tak na vaničky se dá chodit už po ukončení šestinedělí…
Jinak ale zastávám názor, že nefaukovat se s bazénem kvůli ošplouchnutí je zbytečný, stačí otřít žínkou a nebo třeba smočit ve vaničce.
@dendule4 určitě, bude jí mnohem líp, bude mín protivná, líp bude jest…
@lleennttiillkkaa ja bych videla zasadni rozdil v tom, ze venku fouka… my i ted v roce po plavani mame porad pulhodinku hezky v hernicce, at trochu spocne, nez jdem radit ven. Je to samozrejme na kazde matce, na co se citi, stat se nemusi nic, ale za me to 6tydenni mimi z toho stejne nic nema, tak proc to pokouset
Naše se narodila v dubnu a hned při prvních 30citkách se šla smočit do bazénu. Klasickýho velkýho. Pokud nefouká vítr a voda není extrémně studená, tak nám to doktorka i doporučila. Samo, že tam není nějak dlouho. Ona špatná termoregulace neznamená, že je jim furt zima. Znamená to, že se i špatně ochlazují. Takže se při vedrech přehřívají.
@LadyTommy píše:
@lleennttiillkkaa ja bych videla zasadni rozdil v tom, ze venku fouka… my i ted v roce po plavani mame porad pulhodinku hezky v hernicce, at trochu spocne, nez jdem radit ven. Je to samozrejme na kazde matce, na co se citi, stat se nemusi nic, ale za me to 6tydenni mimi z toho stejne nic nema, tak proc to pokouset
Muzu se zeptat? I kdyz je takto teplo, tak jste pak jeste v hernicce? Me taky prave prijde, ze ji ofoukne hned, tal nad tim bazenkem furt dumam. Mala bude mit taky rok, tak si rikam, ze uz snad v pohode, ale furt nevim. Bazenek by byl stejne ve stinu a jak foukne, tak mi prijde chladneji. Ale ja jsem asi fakt zbytecne ustrasena.