Dcera a bydlení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36402
6.9.20 09:04
@Billi píše:
Taky mě to hned napadlo :lol:

100% ona. 19 letá dcera a chtit něco zakazovat jasný jak facka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22534
6.9.20 09:04

@JancaS84 píše:
Me57h ten anonym nebyl nutný, všichni dobře ví kdo to píše.
Taky mě to hned napadlo :lol:

Me57h se už dlouho neozvala, to je pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
6.9.20 09:05

Myslim, ze rozhodnuti bys mela nechat na ni.. 2 hodiny denne dojizdet asi neni zadna sranda, ba naopak bys mela byt rada, ze se snazi postavit se na vlastni nohy, lepsi varianta, nez kdyz by ti bydlela do 25 v baraku a pak byla v zivote neschopna.. lepsi, kdyz spadne do realneho zivota driv nez pozdeji, navaze pratelstvi a muze s bytem ve spolubydleni zachazet dle vlastniho uvazeni - navstevy, aniz bys ji stala za zadkem a proste nauci se byt samostatnejsi, nez kdyz bude stat porad nekdo za jejima zadama… navic si muze ke skole najit brigadu, takze dalsi plus… nech ji dospet a vstoupit plne do sveta dospelych…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
6.9.20 09:05
@Yorkmut píše:
Dcera me57h uz ale na vysoky bylo loni, ne?

Ta starsi. Ta mladsi byla na stredni. Ale nevim, kolik ji bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.9.20 09:06

Tak třeba to, ze kdybych já přišla za svými rodiči v 19, že chci bydlet sama (nebo s přítelem, to by bylo ještě horší), tak mě pošlou někam… ale určitě ne samotnou bydlet. Proto mě dceřin “drzý” dotaz velmi vyděsil 8o
A právě kvůli studiu, by bylo lepší, aby byla doma, má tu vše zdarma, nic nám přispívat nemusí a kdyby končila nějak v pozdních hodinách, i tak autobus či vlak jezdí každých 15-30 min, je to opravdu frekventovany spoj, tak pro ni můj otec ochotně přijede, sám se ji nabídl :kytka:

• Citovat
  • Upravit
5913
6.9.20 09:09

Nech brouka žít. Buď ráda, že chce být samostatná a nebude ti kempovat v baráku do 30ti… O co ti jde, že spolu budou žít, že spolu můžou normálně spát, že nad ní ztrácíš kontrolu a nebo že ty sama musíš začít žít jako žena a ne furt jako matka? Děti jednou z hnízda vyletí ať se ti to líbí nebo ne. Dobré vztahy s ní budeš mít jen když ji budeš respektovat. Možná to bude fungovat, možná ne, ale chybama se člověk učí a každý si musí udělat ty své.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16302
6.9.20 09:11

Nechala bych ji, ale platila bych jí jen tolik, kolik by projezdila nebo probydlela na koleji. Chtěla bych tedy vidět snahu, že si uvědomuje, že bydlení s přítelem ve svém už je určitý nadstandard, na kterém se musí podílet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
6.9.20 09:11
@Anonymní píše:
Tak třeba to, ze kdybych já přišla za svými rodiči v 19, že chci bydlet sama (nebo s přítelem, to by bylo ještě horší), tak mě pošlou někam… ale určitě ne samotnou bydlet. Proto mě dceřin “drzý” dotaz velmi vyděsil 8o
A právě kvůli studiu, by bylo lepší, aby byla doma, má tu vše zdarma, nic nám přispívat nemusí a kdyby končila nějak v pozdních hodinách, i tak autobus či vlak jezdí každých 15-30 min, je to opravdu frekventovany spoj, tak pro ni můj otec ochotně přijede, sám se ji nabídl :kytka:

Mozna ma pokrk servisu a evidentne i kecani do zivota ze strany rodiny a chce si zit po svem. Ze tobe spolubydleni prislo divne v dobe tveho mladi neznamena, ze to tak bude i po dalsich 10 generaci, ne?
Z rodicu tveho razeni je mi uprimne na bliti a tech „deti“ je mi lito.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
6.9.20 09:12
@Anonymní píše:
A právě kvůli studiu, by bylo lepší, aby byla doma, má tu vše zdarma, nic nám přispívat nemusí a kdyby končila nějak v pozdních hodinách, i tak autobus či vlak jezdí každých 15-30 min, je to opravdu frekventovany spoj, tak pro ni můj otec ochotně přijede, sám se ji nabídl :kytka:

Tak ty že bys přišla. Ale ona není ty. Jasně v 19ti je každé holky sen, aby ji vyzvedaval děda ze školy jako kdyby ji bylo 5 :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
@Yorkmut píše:
Dcera me57h uz ale na vysoky bylo loni, ne?

to je ta mladší, evidentně se umí poučit z chyb té starší a jde rovnou alepsoń do jiného města.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21783

Proboha nech ji jít bydlet s přítelem v místě školy. Vždyť je plnoletá. Já bydlela na vysoké na kolejích a bylo to super. A jaký je podle tebe rozdíl mezi bydlením na koleji a na privátě? Vždyť privát je mnohem klidnější. Na dobu studijní vzpomínám moc ráda. Spolužáci, kteří bydleli doma, nám dost záviděli. Tohle je ideální věk pro to, aby se dcera osamostatnila a naučila se fungovat kompletně jako samostatná jednotka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2181
6.9.20 09:15
@Anonymní píše:

Kdybych měla v devatenácti peníze na"bydlení sama", tak by mě mohli posílat kam by chtěli. Ono je rozdíl, jestli na to „bydlení sama“ mám finance. Kdybych je neměla a požadovala od rodičů, aby o platili - to je pak něco jiného a mají právo mě s tím poslat kam uznají za vhodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.9.20 09:18

Taky jsem si myslela, ze když cele koronavirove a celkově o prázdniny maka, ze si za těch 80 (možná i víc 8o )tisíc co vydělala chce koupit třeba počítač, nebo šetří do budoucna, ale prý to má předem promyšlené, že abych ji nemohla říct, ze si to nemůže dovolit a měla alespoň na par měsíců do předu, než si zvykne na nový režim školy a najde si brigádu. 8o ze to měla takhle předem promyšlené jsem nečekala a beru to fakt jako podpásovku :roll:
Navíc teď dostane peníze ze spoření, kde má taky dost, achjo :?

• Citovat
  • Upravit
34388
6.9.20 09:19
@Anonymní píše:

Tak líbit se ti to nemusí, to je ale asi tak všechno :nevim: Je dospělá, chce to takhle, tak jí nech jít. Ptát se tě na souhlas přece nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
6.9.20 09:22

Ja jsem od dvaceti bydlela na koleji spolecne se svym pritelem, ve 24 jsme se vzali, oba jsme studovali a prestoze jsme byli manzele, rodice na nas stale meli vyzivovaci povinnost… jak je to ted nevim… preci jen to bylo pred 20ti lety. mimochodem, jsme spolu dodnes, mame se radi a skolu jsme oba dostudovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí