Dcera a bydlení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33005
6.9.20 10:43

@Annie4789 Respekt je ale neco jineho. Pletes si respekt s bezmyslenkovitym poslouchanim autoritativniho ci manipulujiciho rodice.
Respekt je, ze te dcera vyslechne (moznost byt doma, dojizdet, vyzvedavani dedou) a vezme v potaz i to ze ji treba vzhledem k financni situaci nemuzes nebo nechces financovat bydleni na private. A ty zase budes respektovat, ze ma jiny nazor a podle nej se na sve triko a pripadne vetsinu nakladu zaridi.
Ze se o tom doma pobavite jako dva dospeli lide. Ne ze ty budes mit pocit, jak je dospele dite nevdecne, protoze nechce delat to, co chces ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
6.9.20 10:45
@Annie4789 píše:
Odkreji tedy anonym, mám dvě dcery, ale syna nemám :D. Jedné je teprve 12. Jinak hádám, ze kdyby psala dcera, tak ji řeknete, ze musí své rodiče respektovat, jak už jsem tu někde četla :nevim:

no tak to máš docela blbé, jestli máš stejný náběh na poruchu osobnosti- tedy neschonost vnímat druhé lidi jako samostatné bytosti, ne jak věci sloužící tvému životu jako zde proslulá Meh.

A ne- dcery které se snaží vymanit z manipulací svých sebestředných matek, které se je snaží mít pod kontrolou a nedovolují jim žít svůj vlastní život fakt nenabádáme k tomu, aby dělaly to, co psychopatky chtějí.

A ne - respekt není automatický a vynutitelný - respekt je něco, co si člověk musí zasloužit a především je potřeba aby byl vzájemný.

Ty svou dceru nerespektuejš. A ona je zvyklá, že ještě navíc si vynucuješ poslušnost a strach silou, proto odchází a proto se velmi pečlivě připravila na to, aby si ji nemohla donutit dělat to, co chceš ty.

Svou koontrolou ji ubližuješ. Buď si to přiznáš a začneš se učit fungvat jinak a nebo ji ztratíš. Je to jedinná cesta, jak může žít svůj život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22534
6.9.20 10:47
@Annie4789 píše:
Odkreji tedy anonym, mám dvě dcery, ale syna nemám :D. Jedné je teprve 12. Jinak hádám, ze kdyby psala dcera, tak ji řeknete, ze musí své rodiče respektovat, jak už jsem tu někde četla :nevim:

Ahoj, jsem první, co jsem odpověděla. Dojíždění je hnusné. A ve škole ty přednášky nenavazují, jsou mezi nimi pauzy. A profesoři se často na přednášku nedostaví, tak další pauza někde na chodbě. Dceru bych k dojíždění v žádném případě nenutila. Na koleji jsem nikdy nebydlela, spolubydlení - klidně.
kdo dojíždění nezažil, nepochopí. Nejde o jeden den, o jeden týden, o jeden měsíc, ale to každodenní. Náročné na čas, na peníze, vysává síly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
6.9.20 10:49
@Anonymní píše:
Tak třeba to, ze kdybych já přišla za svými rodiči v 19, že chci bydlet sama (nebo s přítelem, to by bylo ještě horší), tak mě pošlou někam… ale určitě ne samotnou bydlet. Proto mě dceřin “drzý” dotaz velmi vyděsil 8o
A právě kvůli studiu, by bylo lepší, aby byla doma, má tu vše zdarma, nic nám přispívat nemusí a kdyby končila nějak v pozdních hodinách, i tak autobus či vlak jezdí každých 15-30 min, je to opravdu frekventovany spoj, tak pro ni můj otec ochotně přijede, sám se ji nabídl :kytka:

Meh57, neprehanej a nechej dospelou dceru zit. Ale tobe bude chybet chuva zdarma, ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
6.9.20 11:08

Ty jo a v kolika letech tedy bude mít dovoleno se odstěhovat, aby to dle tebe nebylo drzé? Ve 30,40 nebo 50? :roll: nasetrila si, chce bydlet sama a nechce aby pro ji do školy jezdil děda 8o to je fakt drzost. Víš, že pak má nárok vás dát k soudu a požadovat výživné? To by mě zajímalo co bys pak řekla na tohle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
6.9.20 11:09

Myslím, že Annie4789 není autorka dotazu. Má pouze jeden jediný příspěvek. I jako anonymovi by se počet příspěvků též započítával, nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
6.9.20 11:27
@JancaS84 píše:
Me57h ten anonym nebyl nutný, všichni dobře ví kdo to píše.

Ta to nebude, Naposled tady bal v srpnu

• Citovat
  • Upravit
1064
6.9.20 11:31

Měla jsem podobný problém, ale z té druhé strany. Když jsem šla na VŠ, tak jsem se odstěhovala na studentský byt s mým přítelem. Bydleli jsme cca 1.5 h od toho města a mě se nechtělo dojíždet. Mojí matce se taky nelíbilo, že budu s přítelem bydlet a přišlo jí to zbytečný…tak to dopadlo tak, že jsme se pohádaly a já stejně šla :mrgreen: vystudovala jsem, přítel taky, z přítele je manžel, máme spolu hypotéku, psa, oba fajn práci a máme se rádi. S matkou se bavím velmi omezeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
6.9.20 11:36

@milami
Nezapočítal :nevim:

Jinak… dcera měla dost mírnou výchovu. Vždy měla dobre známky (ale to by nic neměnilo i kdyby měla ctyrky), nikdy jsem ji nic nezakazala, nebyl důvod. Je mi jasné, ze mi vždy nerikala pravdu, kam jde atd. Nerozmazlovali jsem ji, ale když si něco přála tak jsme to prodiskutovali a rozhdoli se (nebo ji umožnili si na to nasetrit). Doma pomáhala sama, sama si hledala brigády… Proste se divím, ze chce tak moc vypadnout :lol: a netušila jsem ze je to tak běžné :| dnes večer si s ni o tom ještě promluvim :hug:
Ráno jsem byla opravdu rozhozená, musím to vstřebat a vaše názory opravdu pomohly :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32323
6.9.20 11:47

@Annie4789 Co by za to někteří dali, kdyby se jim děti chtěly osamostatnit :mrgreen: nedivím se jí, že nechce dojíždět…je to otravné…a zkusit si bydlet s přítelem a zjistit, že jídlo neskáče do lednice samo a vyprané prádlo do skříně taky ne, nemůže být na škodu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
6.9.20 11:54

Ukáže se jak jste ji vychovala. Takže jestli se něčeho bojíte a vadí vám to tak jen proto, ze se bojíte, ze jste vy selhala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
6.9.20 11:55

Prosim te, je to uplne normalni, ze se chce osamostatnit, hodinu dojizdet by se mi taky nechtělo…
Ma neplnoleta pubertalni dcera rika, ze se tesi az nebude bydlet s nami :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15687
6.9.20 11:56
@Anonymní píše:
Tak třeba to, ze kdybych já přišla za svými rodiči v 19, že chci bydlet sama (nebo s přítelem, to by bylo ještě horší), tak mě pošlou někam… ale určitě ne samotnou bydlet. Proto mě dceřin “drzý” dotaz velmi vyděsil 8o
A právě kvůli studiu, by bylo lepší, aby byla doma, má tu vše zdarma, nic nám přispívat nemusí a kdyby končila nějak v pozdních hodinách, i tak autobus či vlak jezdí každých 15-30 min, je to opravdu frekventovany spoj, tak pro ni můj otec ochotně přijede, sám se ji nabídl :kytka:

Holka má recht. Ať od tebe zdrhá co nejdál.

Měla by ses jít léčit. Tohle fakt není normální :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
6.9.20 12:04

Dcera je trumbera, že se nepřihlásila na vysokou alespoň tři hodiny na dojezd :roll: vše ostatní už bylo řečeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
6.9.20 12:15

A v čem je jako bydlení na koleji lepší než bydlení v podnájmu? Chápu, že se ti třeba nelíbí, že chce bydlet s přítelem, ale je dospělá a v jejím věku už spolu některé páry normálně bydlí. Já na koleji byla, ovšem zvlášť jsem si to tam neužívala, společná kuchyňka a divné spolubydlící - to je něco, na co nevzpomínám ráda, a jakmile to šlo, našly jsme si s kamarádkou (přítele jsem neměla) byt, kde jsme vydržely několik let. Rodiče z toho nadšení taky moc nebyli, ale co už. Nájem jsem si platila sama. A osamostatnila jsem se tam víc než na koleji, zvlášť třeba co se vaření týče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí