Dcera a bydlení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
378
6.9.20 09:41

Já teda hlavně nevím, co je pro tebe drzé na tom, že se chce v 19 odstěhovat. Dyt je to dospělá holka. Má přítele, chce být s ním, mít to blíž do školy. Tak o jakých podpásovkách tu mluvíš. To je normální vývoj. Děti od rodičů odcházejí. Taky jsem se stěhovala v 19. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18790
6.9.20 09:48

Já odešla v 21 s přítelem co jsme spolu byli dva roky. Bydlela jsem ve stejném městě, ale chteli jsme byt spolu. Vystudovala jsem jednu z nejtěžších vejsek, do toho pracovala. Budeme spolu 14 let, jsme manžele, chceme druhé dítě. Máme oba velmi dobre placenou práci, umíme šetřit, finanční gramotnost… a můj bratr bydlel u rodičů ještě po škole až do 30. Ted je mu 35, je sám, s penězi nakládat neumi, rodiče ho stále velmi emocionálně podporuji (finančně netřeba, ale není schopen nic ušetřit). Me ne, protože jsem se postavila na vlastní nohy velmi brzy a zvládli jsme to s manželem… musíš te holce dat prostor. Pokud si šetřila na toto, tak klobou dolu. V jejím věku bych čekala, ze to vyplazne za zábavu. Osobně vnímám jako hranici odstěhovani 22 u holek a 24 u chlapa. A ještě. Já jsem se musela starat a pracovat, hodně času jsem trávila s přítelem, občas kamarádi. Co jsem posloichala, tak lidi z koleji prochlastali vetsinu týdne. Když nebyli chlastat, tak je rusily akce z jiných pokojů atp. Pokud půjde syn na vysokou a bude se chtít odstěhovat, doporučim mu byt a spolubydleni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
6.9.20 09:49
@Tyna15 píše:
Já teda hlavně nevím, co je pro tebe drzé na tom, že se chce v 19 odstěhovat. Dyt je to dospělá holka. Má přítele, chce být s ním, mít to blíž do školy. Tak o jakých podpásovkách tu mluvíš. To je normální vývoj. Děti od rodičů odcházejí. Taky jsem se stěhovala v 19. :zed:

Podpásovka je to, že nad ní její psychopatická matka ztratí kontrolu. Respektive právě ji došlo, že už ztratila a mladší dcera to zahrála tak šikovně, že prostě Meh nemá nárok na alepsoň zdání racioality při výbuchu, co dceru čeká.

A hlavně Meh zbude k týrání jen manžel a rozmazlený malý kluk.

Jestli si dobře pamatuju, tak starší dcera taky dostala rozum a dělala přijímačky na školy mimo Ostravu, aby se matinky zbavila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
6.9.20 09:53

@Ou to je pravda. Jestli to je zase ona, tak to hodně vysvětluje :D nechápu, co tohle musí být za lidi jako. Jako pochopila bych, kdyby si přišla pobrečet, že ji je líto, že dcera vyletí z hnízda. Ale toto :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26924
6.9.20 10:01

To my se s manzelem tesime, az nam syn vyroste a rekne, ze se stehuje a budeme za sebou jezdit na navstevy. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34388
6.9.20 10:02
@cecetka píše:
To my se s manzelem tesime, az nam syn vyroste a rekne, ze se stehuje a budeme za sebou jezdit na navstevy. :mrgreen:

Tak tak, už se těším, až přijdedu k dceři na návštěvu, udělám jí tam nepořádek, vyžeru lednici a pak pojedu spokojená domů :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
6.9.20 10:03

Meh, holt budes muset h.a.jzl a koupelku po svem muzi myt sama… :-) myslim, to je ten hlavni duvod, proc nechces, aby odesla… ostatne, vsimla jsi si, ze doslo na slova, ze ti obe holky zdrhnou na prvni dobrou? :mavam: porad jsi si svym pristupem tak jista?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
6.9.20 10:05

@cecetka Ze jo. :lol: Ja naopak byla v depresi, kdyz mu trilety onehda rekl, ze bude naveky bydlet se mnou a s tatou.
Petileta uz me informovala, ze az si najde manzela, tak uz s nama bydlet nebude. Ale pry se nemam bat, neodstehuje se moc daleko, abysme se mohli dobre navstevovat. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
6.9.20 10:22

Odkreji tedy anonym, mám dvě dcery, ale syna nemám :D. Jedné je teprve 12. Jinak hádám, ze kdyby psala dcera, tak ji řeknete, ze musí své rodiče respektovat, jak už jsem tu někde četla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34388
6.9.20 10:27
@Annie4789 píše:
Odkreji tedy anonym, mám dvě dcery, ale syna nemám :D. Jedné je teprve 12. Jinak hádám, ze kdyby psala dcera, tak ji řeknete, ze musí své rodiče respektovat, jak už jsem tu někde četla :nevim:

Co má odstěhování společného s respektem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18790
6.9.20 10:28

@Annie4789 ne, to tedy opravdu nenapsala v tomto případě. Respekt znamená úplně něco jiného, než dospělé ženské zakazovat se odstěhovat. Respekt je, ze te za to neposle do prd.ele. Chápu, ze je to těžké, ze půjde z domu, ale do kdy by jsi ji tam chtěla mít? Na vždy stará panna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
6.9.20 10:31

@Annie4789 ano, respektovat rodiče se musí. Ale ona je dospělá a chce žít svůj život. Má našetřeno, je realista… Ale osamostatnění se s respektem nijak nesouvisí. Ona tě respektuje, takže ti včas řekla, co chystá.
Já taky v 19 letech odešla na VŠ a od 20 jsem bydlela na privátě. Bylo nás tam 7, 4 kluci a 3 holky. Nebyli jsme nijak spárovaní a bylo to fajn. Skvělá zkušenost a škola tolerance. Od 22 jsem bydlela se svým současným manželem.
V čem je lepší kolej než privát?
Dovedeš si představit, jak to na VŠ funguje? My minimálně 1× v týdnu měli od 7 do 20:00 s tím, že jsme tam měli třeba 4 hodiny prostoje. Jeli jsme na byt a tam jsme odpočívali. Představa, že bych musela vstávat ve 4 a přijížděla kolem půlnoci… Takto to měla jedna spolužačka, vydržela přesně půl semestru a hledala bydlení.

• Citovat
  • Upravit
56334
6.9.20 10:39
@Anonymní píše:
Taky jsem si myslela, ze když cele koronavirove a celkově o prázdniny maka, ze si za těch 80 (možná i víc 8o )tisíc co vydělala chce koupit třeba počítač, nebo šetří do budoucna, ale prý to má předem promyšlené, že abych ji nemohla říct, ze si to nemůže dovolit a měla alespoň na par měsíců do předu, než si zvykne na nový režim školy a najde si brigádu. 8o ze to měla takhle předem promyšlené jsem nečekala a beru to fakt jako podpásovku :roll:
Navíc teď dostane peníze ze spoření, kde má taky dost, achjo :?

Jestli dcery prvni myslenka byla, ze reknete, ze ne, jste mizerni rodice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32323
6.9.20 10:40

@Annie4789 Tak mě by se nechtělo dojíždět…a je dospělá…syn taky bydlel na vejšce nejdřív na koleji, pak ve společném bytě…čím dřív se osamostatní, tím lépe…nechala bych jí být…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
6.9.20 10:42
@Anonymní píše:
Ahoj, raději anonymně, ať si nikdo nespojí přezdívku se jménem :oops:
Dcera jde letos na vysokou (na jaře ji bude 20), vím, že má našetřené peníze… ale rozhodla se, i když má školu hodinu cesty od nás, ze si najde ve městě spolubydleni. Má přítele, asi to už bude vážnější vztah (jsou spolu necelé 3 roky), ale v tomhle věku kdo ví a chtěla by bydlet s nim a nějakým druhým mladým párem, který to spolubydleni nabízí, ale mne se to proste nelíbí… Pokud vím, mám k ní dokud studuje vyzivovaci povinnost, mohu ji tedy něco takového zakázat? Když už, tak bych ji raději viděla na koleji, ale to jí opravdu nedají, když do města muže za hodinu dojet vlakem. Vůbec nevim, co si o tom mám myslet, včera za mnou přišla, jsem z toho úplně rozhozena. :oops:

Vypada, ze dcera to ma srovnane lip, nez mas ty. Nech ji bydlet, kde chce. Nedelej stihacku matku.
A uvedom si, ze je dospela. Taky mohla do prace a na skolu se vykaslat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí