Dcera a bydlení

Anonymní
6.9.20 08:54

Dcera a bydlení

Ahoj, raději anonymně, ať si nikdo nespojí přezdívku se jménem :oops:
Dcera jde letos na vysokou (na jaře ji bude 20), vím, že má našetřené peníze… ale rozhodla se, i když má školu hodinu cesty od nás, ze si najde ve městě spolubydleni. Má přítele, asi to už bude vážnější vztah (jsou spolu necelé 3 roky), ale v tomhle věku kdo ví a chtěla by bydlet s nim a nějakým druhým mladým párem, který to spolubydleni nabízí, ale mne se to proste nelíbí… Pokud vím, mám k ní dokud studuje vyzivovaci povinnost, mohu ji tedy něco takového zakázat? Když už, tak bych ji raději viděla na koleji, ale to jí opravdu nedají, když do města muže za hodinu dojet vlakem. Vůbec nevim, co si o tom mám myslet, včera za mnou přišla, jsem z toho úplně rozhozena. :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mackA159
6.9.20 08:56

Přestřihni pupeční šňůru. Zakázat ji to nemůžeš, vyzivovaci povinnost máš i když bude jinde. Důležité je, že studuje.

• Citovat
  • Upravit
22534
6.9.20 08:58

Sama dojíždím, autobusem.
Denně dvě hodiny vlakem! A podle zkušenosti, přednášky na sebe nenavazují. A konce přednášek nenavazují na odjezdy vlaku či autobusu. Totéž začátky přednášek. velké časové ztráty, prostoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
6.9.20 08:58

Určitě ji nech jít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
6.9.20 08:59

Zakázat jí to nemůžete. A hlavně bydlet na VŠ hodinu od školy je pěkný opruz ony přednášky mohou být až do noci a ještě se shánět jak se dostat domů :roll: Jinak já se na VŠ odstěhovala od rodičů s klukem se kterým jsem byla necelý rok. A to jsem studovala ve městě, kde jsem se narodila a prožila celý život. Už jsme spolu 14 let a máme dvě děti. Je dospělá tak jí nechte se naučit žít po svém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi

Nech ji bydlet, kde chce. Je dospělá a svéprávná.
Mně by se taky nechtělo denně trávit 2 hodiny ve vlaku. Naprosto chápu, že chce začít žít svůj život. Navíc koleje nejsou žádné terno. Byt s někým, koho znám, je podstatně lepší. Co ti na tom tak moc vadí?

• Citovat
  • Upravit
33005

Ty budes dobra matka mesuge. Covse ti na spolubydleni s jinym parem nelibi? Z ceho mas strach?
Ja bych se mnohem vic bala chlastacek na koleji a „nahodnych“ spolubydlicich na kolejnim pokoji (pokud neni moznost jednoluzaku).
Vyzivovaci povinnist mas. Uvedom si, ze tva dcera je dospela a ty ji nemas co kecat do zivota. Muzes s ni komunikovat jako dospela, sdelit ji svuj nazor, sdelit pripadne obavy, ale ti je asi tak vsechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36402

Me57h ten anonym nebyl nutný, všichni dobře ví kdo to píše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3142
6.9.20 09:00

A co přesně ti vadí na tom, že je dcera dospělá a jako dospělá chce začít přebírat za sebe zodpovědnost?
A ty bys chtěla denně strávit víc jak dvě hodiny cestováním, když bys nemusela? Já měla přednášky klidně do půl osmé, když byla zápočtová písemka, dostala jsem se ze školy před budovu klidně až po půl deváté, to máte tak dobré spojení?
Já jsem z Prahy, na VŠ jsem chodila v Praze, tak jsem na koleji pochopitelně nebydlela. Dost mi to chybělo co se týče navázání vztahů se spolužáky.

Příspěvek upraven 06.09.20 v 09:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
@JancaS84 píše:
Me57h ten anonym nebyl nutný, všichni dobře ví kdo to píše.

Taky mě to hned napadlo :lol:

• Citovat
  • Upravit
9296

Zakázat jí to nemůžeš. Dcera je dospělá, takže si chce sama rozhodovat o svém životě a to je v pořádku. Pořád budeš její máma neboj :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2181
6.9.20 09:01

Proboha dvacetiletá holka na vysoké škole a ty jí chceš něco zakazovat?! Není jí pět. A jezdit každý den hodinu tam a hodinu zpět, když bych měla možnost bydlet v místě školy - z toho bych taky nebyla odvařená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
6.9.20 09:01

Řešili jsme teď podobný problém. Manželovi bydlení dcery s přítelem vadilo a vadí. Mě ani ne. Snažila jsem se mu vysvětlit, že když ji donutí bydlet jinde, budeme tam platit nájem a ona bude stejně spávat u frajera popř. frajer u ní. No není to jedno? :nevim: Mě by se varianta že by bydleli 4 mladí spolu líbila. Vždyť si užijí kopec srandy. Pokud je dcera rozumná, tak proč s tím máš problém? Byla bych za to radši než v našem případě pouze oni 2 jako manželé. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Maky12345
6.9.20 09:02

Ahoj, myslim, ze pokud uz je plnoleta, bude si dělat co chce. Jasný ze pokud je student, měla by si ji peněžne pomáhat, ale ve 20ti letech uz ji přece nemůžeš bránit v rozletu a v rozhodnutích. Pokud ti nepomůže si s ni promluvit a bude mit vlastní hlavu, tak to neres. Clovek se učí vlastnima chybama a pokud to nedopadne, tak se buď vrátí domu nebo půjde na koleje. Jako ja bych treba s partnerem nechtěla bydlet s jiným párem, mam rada svůj klid, ale nevidím problém v tom bydlet se svým přítelem uz ted, treba to bude jednou tvuj zeť, co ty vis. :D :)

• Citovat
  • Upravit
Yorkmut
6.9.20 09:03

Dcera me57h uz ale na vysoky bylo loni, ne?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML