Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Nelly 66 Nám hnidy vyčesat nejdou, nechytí se do hřebínku.. ručně je denně od minulého pondělka cca hodinu až hodinu a půl každý večer vybírám, je to naprosto příšerné, můžeme začít, až když usne syn, s ním není možné. Dcera je unavená, brečí u toho, bolí ji za krkem, nedospaná je, protože ráno vstává… a i když jsem poctivá a probírám vlásek po vlásku ručně, stahuju i sotva viditelné hnidy, vždycky tam další den jsou zase. Teda nemyslím, že zase, ptz živé vši nemá skoro stopro, ale prostě pořád tam jsou…
Proto mě zajímá, jestli jsou ty hnidy živé nebo mrtvé
Ahojky,
syn měl vši asi celkem čtyřikrát krátkou dobu po sobě - některé maminky se na své děti vyprdnou a je jim jedno se se to stále přenáší - až jsem zašla do školy a trochu učitelky popíchla
používala jsem difusil sprej i šampon a ve finále jsem nevydržela vyčesávat a malej šel pod mašinku na 1cm a byl pokoj. Já jsem se také stále škrábala, ale nic jsem nechytla - odbarvené vlasy jim moc prý nechutnají
to byla jen psychika…přeji pevné nervy s vyčesáváním
@Iffka píše:
@Nelly 66 Nám hnidy vyčesat nejdou, nechytí se do hřebínku.. ručně je denně od minulého pondělka cca hodinu až hodinu a půl každý večer vybírám, je to naprosto příšerné, můžeme začít, až když usne syn, s ním není možné. Dcera je unavená, brečí u toho, bolí ji za krkem, nedospaná je, protože ráno vstává… a i když jsem poctivá a probírám vlásek po vlásku ručně, stahuju i sotva viditelné hnidy, vždycky tam další den jsou zase. Teda nemyslím, že zase, ptz živé vši nemá skoro stopro, ale prostě pořád tam jsou…
Proto mě zajímá, jestli jsou ty hnidy živé nebo mrtvé
Iffko, některé ty přípravky právě nevyhubí všechny vši, proto je to do dvou dnů zpátky. Já jsem s klukem šla na to kožní (bylo mi taky líto těch blonďatých kudrlinek) a doktorka nám dala nějaký gel (bohužel, už nevím, jak se jmenoval). Byl takový mastný, hezky voněl a nechávalo se to působit přes noc. Tohle zabralo a byl chvíli klid. A z těch volně dostupných pak jen Difusil.
Nebo dceři vlasy prostě nabarvím… i když to vidím jako poslední řešení, přece jen v 6,5 mi na to přijde fakt malá
vlasy jsem jí poničila beztak už fest žehličkou, první 4 dny jsem jí je i přežehlovala…
Já si vlasy nabarvila hned druhý den poté, co jsem to zjistila, ale stejně tomu až tak nevěřím ![]()
Přidávám kladné hodnocení Paranit, jedna aplikace, působit přes noc, ráno umýt, vyčesat hřebínkem na vši, vyfoukat a hned na to přeliv na vlasy (vybrala jsem co nejpodobnější jejímu odstínu vlasů). Holka šťastná, že jí nic neleze v hlavě, že má barvu jako maminka, smyje se to a vši zatím pryč. Vše, co se dalo jsem vyprala, vysála, vytřela. Takže pokud to zase nějaké dítě nepřinese do školy, bude snad pokoj.
Má vlasy skoro po zadek, bylo by to líto nám oběma, kdyby se musela ostříhat:(
Iffko, měli jsme to přesně jako ty. Hnidy nešly vyčesat, jen zpočátku pár těch opravdu velkých, t ěsně před vylíhnutím a i tak šly špatně, zbytek ani náhodou. Já dětem prohlížela vlasy s lampičkou v ruce, proti světle, abych vybrala po maličkých pramíncích co se dá.. resp. řádkách vlásků, aby se vlasy nepřekrývaly a ohalilo se enjlépe vše.. ale byl to mazec, trvalo to přesně jak píšeš tak hodinu a půl denně, no děs… vždy se jich pár našlo, přičítala jsem to tomu, že to byly ty hnidy, které při ošetření vlasů byly tak malé, a by je to zahubilo a tak jen rostou, proto jeden den nejsou vidět a další mohou.. ale také to třeba bylo jen tím, že prostě byla schována za jiným vlastem a přehlédla se, nevím.. Každopádně aplikovat se to má podruhé po týdnu, aby případné vylíhlé vši nestihly dospět a nemohly naklást nová vajíčka… veš od vylíhnutí dospěje za deset dní, proto po týdnu zopakovat aplikaci a měly by být v danou chvíli všechny živé již zlikvidované… ale taky mi to endalo a vybírala jsem, aby se žádná další nemohla vylíhnout. Ono se podle oka dá zjistit, která hnida je živá, která ne - ty bílé jsou již prádné, již jsi je žehlením praskla a jsou to jen prázdné pytlíčky, ty, co mají černou tečku či jak to nazvat, tak ty jsou živé, ještě je tam ta veš, je to fakt poznat.. případně si vygoogli nějaké fotky.. držím palce, ať probereš obě děti.. jako prevence je prý dobré dávat tea tree olej za uši, vši jej nemají rádxy, tak by ve škole neměly mít chu´t přejít zrovna na vlásky dcerky…
@Iffka ahoj,moje dcera je blond, jakym tipem barvy jsi barvila? Jestli jen prelivem? Ma jemne vlasy, hnidy mela jen bile, je to mazec to vycesat vse. ![]()
Ahoj, tak to jsme si taky užili své. Syn dotáhl ze školky a přeskočilo to na mě a mé dlouhé vlasy!! Myslela jsem, že se zblázním!! Byla jsem akorát ve 4 měsíci - takže lékárna, tam Paranit a potom vyčesávat a vyčesávat. Sestřenice kadeřnice mi poradila vlasy po pramenech vyžehlit a krásně jsme se toho zbavili. Samozřejmě jsem vyprala celý byt!! Preventivně ho každý den prohlížím, když dojde ze školky!
@Nelly 66 píše:
@Iffka ahoj,moje dcera je blond, jakym tipem barvy jsi barvila? Jestli jen prelivem? Ma jemne vlasy, hnidy mela jen bile, je to mazec to vycesat vse.
Promin, nedívala jsem se dřív, asi už je to pasé, že.. nakonec jsem ji nebarvila, ještě co dva dny vlasy důkladně probírala a nakonec tam neměla nic, asi jsem vybrala vše. pevně teda doufám, ted je nemocná, tak jsem jí už 3 dny do vlasů nekoukala, snad se tam nic nevylíhlo, to by mě urvalo! Ale neškrábe se - narozdíl ode mě, mě svědí hlava jak blázen, pořád se dívám, nic nevidím, manžel taky ne, beztak je to psychoza a taky mám pokožku podrážděnou, jak si věčně myju vlasy a vyčesávám.
@Pavka77 taky jsem dceři vlasy několikrát přežehlovala pramen po prameni, já si vlasy žehlím celkem pravidelně, tak věřím, že event živé hnidy by se snad přepálily
Dceři ted stříkám, než jde do školky, Paranit preventivní sprej, aspon pro můj pocit..
@Iffka ahojky, no já ji ted nutím si mýt vlasy denodenně, zatím teda breberky nemá, tak uvidíme co dál. Jela zase k tátovi, tak jestli něco nepřiveze tam od kamarádky
Ten spray si zkusím pořídit, díky ![]()