Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
já je kdysi taky chytila od kamarádky co byla pod stanem a chytla je i sestra.
Ji pomohlo si obarvit hlavu a byli mrtví, já si dala klasiku šampon ortosan a od tý doby jsem je nikdy neměla..
Ten paranit je mastny jak blazen, ale pak, kdyz ho jdes smyt, funguje jako sampon. Musis ho napenit a mas vlasy jak z kadernictvi ![]()
Kdyz je chytla dcera tak manžel říkal dej ji na to slivovice, rozcilovala jsem se at dá pokoj s tou svou slivovicí, ale nedalo mi to a prošla články na netu a hrozne si chvalili slivovicovy zabaly, tak jsme to zkusili a bylo vyhráno, ale mrtvý hmidy ti zůstanou ve vlasech ale jinak maximalni spokojenost
Dobry den, prosim o radu. Vcera jsem dceri i sobe po nekolikadennim svedeni hlavy nasla vsi a hnidy. Jeste vecer jsem jela do lekarny a koupila jsem Paranot (zabal na 8hodin, daly jsme pres noc). Dnes jsem vycesavala a krome par mrtvych hnid jsem uz zadnou ves nenasla, tento pripravek by mel udajne fungovat ihned. Nicmene castecne svedeni hlavy stale pretrvava. Je to bezne, ze i po zabiti jeste muze hlava svedet anebo svedi do doby, pokud jsou stale nejake zive vsi? Dekuji.
Lepší je to opakovat, já když jsem měla vši jako dítě, tak sem měla taky ještě pár dní nepříjemný pocit ve vlasech…
@sarusg píše:
Dobry den, prosim o radu. Vcera jsem dceri i sobe po nekolikadennim svedeni hlavy nasla vsi a hnidy. Jeste vecer jsem jela do lekarny a koupila jsem Paranot (zabal na 8hodin, daly jsme pres noc). Dnes jsem vycesavala a krome par mrtvych hnid jsem uz zadnou ves nenasla, tento pripravek by mel udajne fungovat ihned. Nicmene castecne svedeni hlavy stale pretrvava. Je to bezne, ze i po zabiti jeste muze hlava svedet anebo svedi do doby, pokud jsou stale nejake zive vsi? Dekuji.
No nevim, ale ze zkusenosti vim, ze pokud hlava stale svedi, tak tam vesky stale jsou ![]()
Pokud hlava svědí, tak vešky vesele rejdí, a vykašlete se na ty šampony, a udělejte ten zábal z té Alpy a olej, hlavně vás jedna kůra výjde tak na 8kč a potřebujete za 2dny kůru další, takže vešky a hnidy zabijete za 20kč a to s jistotou.
@Anonymní píše:
Pokud hlava svědí, tak vešky vesele rejdí, a vykašlete se na ty šampony, a udělejte ten zábal z té Alpy a olej, hlavně vás jedna kůra výjde tak na 8kč a potřebujete za 2dny kůru další, takže vešky a hnidy zabijete za 20kč a to s jistotou.
A jaky pomer alpy a okeje? Diky
Prosím o radu zkušené hubičky vší. Minulé pondělí jsem dcerce našla vši, okamžitě jsme aplikovali Liquido Duo, za dva dny zase, protože jsem našla ještě nějaké živé. Pak jsem našla jednu živou synovi (hnidy žádné), v lékárně mi dali Difusil (má rok a půl, ale vlasatý je strašně moc). Použila jsem i na dceru. Za 3 dny opět. Myslím že od minulého čtvrtka jsem dceři žádnou živou nenašla, vybírám hnidy pečlivě každý den, i když je to o nervy, má vlasy dlouhé a husté a ač se snažím sebevíc, vždycky tam nějaká zůstane.
A ted dotaz - ty hnidy, které zůstávají i přes veškerou snahu ve vlasech, jsou ještě živé nebo mrtvé? Podle návodu na na šamponu by měly být mrtvé i hnidy, ale vzhledem k tomu, že jsem našla živé vši po jeho aplikaci, nevím, jestli mám věřit nebo ne… pak jsem teda ještě 2× použila Difusil.
Má cenu pořád něco do vlasů stříkat nebo používat šampon, když tam živé vši nejsou? Nebo mám zakoupit nějaký preventivní sprej, kdyby se event. něco vylíhlo? Našla jsem Paranit sprej, máte s ním zkušenosti?
Nehledě nato, že já se škrábu pořád, vlasy si myju taky tím šamponem Liguido, vyčesávám, nic tam nemám, ale pocity mám, jak by mi v hlavě rejdilo tisíc mrch..
Aboslutně mě děsí představa, že se jedna mrcha vylíhne a začne to znova ![]()
@Iffka na vši mi na dětech zabral pouze Paranit - jedno umytí, vyčesání a hlava byla čistá.
Iffko, nám se osvědčil právě jen ten Difusil. Lékarnice doporučila aplikovat hned a pak až za deset dní. Prý je to doba, kdy se z hnid vylíhnou vši. Častější aplikace údajně není vhodná a ty potvory se můžou stát vůči přípravku rezistentní, odolné. Jinak, ty vši jsme hubili strašně dlouho. Vyhubili jsme, pak to zase někdo do školky přitáhl a začalo to znova. Myslím, že tak pět měsíců v kuse jsme řešili jen hubení těch potvor. Možná je dobré jít s tím na kožní. Tam totiž dávají i jiné přípravky, které Ti v lékárně normálně nedoporučí, nevím proč.
@Gigina15 no to jsem právě taky četla, že se to nemá apikovat moc často. Jenže když jsem i po aplikaci toho Liquida našla za dva dny živé, tak je ta přece nenechám.. proto jsem aplikovala podruhé a zase za dva dny ještě jedna dvě živé byly.. pak jsem dala ten Difusil a poté už živá žádná. Hnidy jsou tam pořád, fakt se bojím, že se vylíhne nová.. navíc ted nebudu o víkendu doma, dcerka vypadá na první pohled, že má hlavu čistou jak lilium, ale když se podívám svým zkušeným okem azasvítím baterkou, nějakou hnidu vždycky najdu
myslí, že ani tatínek ani babička ji takhle důkladně probrat nedovedou..
No a jako prevenci jsem právě četla o tom Pranit spreji, ve školce to ted asi „žije“
proto chci eliminovat riziko jak jen to půjde
@ynax můžu potvrdit paranit…já už jsem zoufálá, dcera má dlouhé vlasy, meje si je co druhý den, odjede k tátovi a zase je má, nebo jestli někdo ve škole, už s tím bojujeme půl roku, paranit použiju pokaždé a je klid, pak se zase objeví, peru, žehlím, vysávám a pořád je od někoho nosí, fakt už nevim… ![]()
@Nelly 66 a není to právě proto, že se z hnid, které zůstanou ve vlasech, vylíhnout nové vši? to je moje noční můra, že se to bude vracet.. kluka, když bud enejhůř, vezmu strojkem, sice ty kudrlinky obrečím, ale co, ale dcera se ostříháat nenechá… maximálně si je ochotna nechat vlasy zkrátit, ale tak na ramena, víc ne.
@Iffka my je vyčesáváme, tak nevím kde můžou pořád být, syn to nemá, já mam dl vlasy a také to nemam. U ní to poznám, že se ihned drbe a zvětší se jí uzlina, ale prohlížíme pravidelně. Ještě mam podezření, že se vždy objeví když jde k jedné kamarádce na návštěvu jako předevčírem, no a včera jsme je hubili, dneska zopakujeme, já fakt nevim… ![]()