Dcera donesla vši

jpichova
3.1.12 14:35

Dcera donesla vši

Stojím nad dcerkou/8let/,která smolí úkoly a co nevidím - na přední straně vlasů ji něco leze. Kouknu na to a říkám si,že by veš? Prohrábnu její vlasy dlouhé do půl zad a málem mě trefí :x ,hnid plno a sem tam veš. Volám manželovi,ať rychle koupí nějaký přípravek,ale co ptá se mě? No já nevím,já je měla naposledy jako dítě. Prý mu bylo divné,že ho svěděla hlava. A jak tak sedím u stolu a nehýbu hlavou,cítím,jako by mi něco lezlo po hlavě. Že bych je měla taky,no proboha,to snad ne. Peřiny měním co týden,kartáč máme každá svůj. Jsem trochu na špínu a zvířátka citlivá a tak mi uplně běhá mráz po zádech. Přemýšlím,čím to mám zahubit. Někdo říká,že dostupné šampony a spreje nepomáhají,tak co tedy koupit?????? Mám si zkusit obarvit vlasy-mahagonový odstín? Dcerce vyčesávat v předklanu? Kluka jsem ostříhala na minimum a manžel,který si teď vypěstoval delší vlas než jak to standartně vyholuje asi půjde taky pod mašinku. Jen doufám,že nebudeme muset stříhat dcerce vlásky,rostou ji od 3 let :,( .

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13119
3.1.12 14:37

na vši nám v lékarně poradili Paranit. Fakt to pomohlo. V krabičce je i kartáček na vyčesání z vlasů. S dlouhými vlasy to bude asi makačka, ale být tebou, tak to zkusím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1900
3.1.12 14:38

Neboj se ničeho. Já slyšela, že ty přípravky přestávají účinkovat, když je používáš často. Známé dcera nosila domu vši snad každý měsíc, tak jim to prý pak přestalo fungovat. Ale jinak si s první várkou poradila s nějakým speciš šamponem :palec: V lékárně vám určitě poradí :) Hlavně nestříhat!!!!! To by byla hrozná škoda :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15131
3.1.12 14:39

To je normální,holky tahaly ze školy vši tak dvakrát do roka.Šamponem z lékárny jsem umyla hlavy,víckrát,už si přesně nepamatuji kolikrát,máš to tam napsané a pak vyvařila kartáče a povlečení,vyprala raději i peřiny a polštáře a vždy jsme se jich zbavily.Staší dcera měla vlasy do půl zad,tak jsme pár dnů vyčesávaly mrtvoly,ale zlikviduješ je neboj ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
3.1.12 14:42

Ahojky, tak tímto jsme si taktéž prošli několikrát od školky, mám dceru 9 let, byla to vždy hrůza, i já jsem to chytila, dle mého je nejlepší ji nechat pár dnů doma a odvšivovat. Nám se nejlépe osvědčil Difusil H, což je spray, kterým nasprejuješ a necháš působit několik hodin, je to tam popsané a pak umeješ - myla jsem většinou šamponem přímo na vši, tuším Parasidos nebo tak nějak a pak vyčesávat speciálním hřebenem. Mám přímo dovezený z Anglie na vši, je s kovovými hroty a blízko u sebe a jde to úžasně, nad něčím světlým a nebo třeba ve vaně. Přeji rychlé odvšivení. Jinak preventivně jednou za čas myju šamponem Capisan - je z lékárny, ale mají ho málo kde, musíš zkoušet. Ten je fakt skvělej. Nestříhej, je to stejně na nic. Ty přelivy prý nepomáhají, vši jsou vůči tomu imunní. Ještě jsem dceři natvrdo žehlila vlasy, žehličkou na vlasy a spoustu se jich tímto spálilo. Jinak samozřejmě všechno vydesinfikovat, ložní vyprat, veškeré přehozy, čepice, bundy. Je to na budku. Držím pěsti, ať je to rychle pryč. A nahlas to ve škole, je sice spousta rodičů, kteří se za to stydí a pak to takhle dopadá, že se to šíří obrovskou rychlostí. Jinak se to hodně chytá i v plavání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
3.1.12 14:43

Já jako učitelka ve školce musím zaklepat a vlastní zkušenost s nima nemám,ale jakmile jsme je u někoho ve školce objevily, hned jsme se začly drbat všechny vč.učitelek a kuchyřek-je to psychosomatické, že máš pocit, že ti něco leze po hlavě.Syna a muže bych vzala strojkem, tam se nic nechytí na krátký vlas.Pokud je máš i ty, doporučuju barvu, tím je spolehlivě zabiješ.Ale pokud je máte prvně zabere na Tebe i malou víceméně jakýkoli šampon z lékárny.Největší makačka bude to dostat z těch dceřiných vlasů potom ven, doporučuju v předklonu třeba ve vaně.Ve školce jsem měla dvě holčičky s vlasy do pasu a stříhat se kvůli vším nemusely.Držím palečky ať se jich brzo zbavíte (hm, a už se taky drbu :))

• Citovat
  • Upravit
5533
3.1.12 14:43

Na vešky je prý dobrý paranit, tak ho vyzkoušejte. Rozhodně nestříhat, to by byla věčná škoda :kytka: .
A jinak, já preventivně dávám dětem do vlasů tea tree olejíček a zatím jsme za pět let školkování žádnou mršku neměli a to i přesto, že ve školce permanentně visí cedule, že tam řádí vši :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3278
3.1.12 14:48

Jááááj, tak to nezavidím a úpřímně lituji 8o . Tohle jsem řešila já, když jsem byla jednou v ordinaci, kde byla samá romka a na moje krásné dlouhatááááánské vlasy ty potvory automaticky nalezly :cert: . Bojovala jsme s něma dlouho a dokonce jak byla moje malá 8- měsiční, tak je chytla taky.....ji sjem je zlikvidovala jedna dvě, horší to bylo semnou. Veškeré preparáty mi nepomáhaly, pořád se tam něco vyskytovalo. Vyřešila jsem to nakonec drasticky- zabalila jsem si celou hlavu do nafty a šla jsem na půl dne na zahradu- a bylo pryč :mrgreen: Petrolejová nafta- to jediné mi zabralo.....i když krutá drastická metoda- jedině tohle na mě platilo. Od té doby mám pokoj- 3 roky to je už. Tvoji rodince to ale nedoporučuji- smrad je ještě minimálně měsíc po tom :mrgreen: Doporučuji ti z lékarny něco- ten dražší přípravek by měl zabrat Paravit či jak se to jmenuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jpichova
3.1.12 14:49

Holky,díky,jsem z toho na prášky,máme vši poprvé. Málem mě teď trefilo,když mi řekla,že to měla už před Silvestrem,protože ji svěděla hlava. Dostala vyčiněno,že to musí hlásit,že to teď máme určitě všichni. Jsme zvědavá,co donese manžel,ale až později večer,jsem z toho uplně na prášky. Se drbu i na rukách a zádech. Až se prcek vzbudí půjde veškeré ložní vč.peřin do pračky. Asi napíšu paní učitelce mail,že má Veru vši a jak postupovat s docházkou :nevim:. Jo a hlavu si obarvím ještě dnesw večer,i kdyby to nepomohlo už jen pro ten pocit :zed:

• Citovat
  • Upravit
24798
3.1.12 14:50

My si je teď dovezli z chaty :roll: kde nás bylo povícero a malé děti, tak asi nějaké to mělo ze školky… no už se nedopátráme. Paranit zabral, ale je to šíleně mastné, už jsem si umyla hlavu třikrát šamponem a jednou jarem :mrgreen: a furt jsem jak olejovka. Malá a chlap taky :lol:
Nestříhej…
Jako malí jsme je taky měli víckrát, v kolektivu se prostě někdy vyskytnou a rozšíří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
tterka píše:
Na vešky je prý dobrý paranit, tak ho vyzkoušejte. Rozhodně nestříhat, to by byla věčná škoda :kytka: .
A jinak, já preventivně dávám dětem do vlasů tea tree olejíček a zatím jsme za pět let školkování žádnou mršku neměli a to i přesto, že ve školce permanentně visí cedule, že tam řádí vši :pankac:

To je dobrý nápad s tím tea tree, to by jim mohlo smrdět :palec: Já se taky děsím toho, co mi všechno děti takhle z kolektivu dotáhnou :poblion: Jak je to vůbec možný, to tam jako chodí nějaké sociální případy nemyté nebo se to dá chytit od domácích zvířat? :nevim: Já vši v životě neměla, ťuk ťuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674

Ahoj. My jsme měli vši všichni tři (já byla těhotná s mladší dcerou) a zabral nám Difusil H forte. Stačila jedna kúra (tj dva postřiky v rozmezí týdne), jen manžel si to pak raději zopakoval (má vlasy až na záda).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3278
3.1.12 14:51

Paranit*....... oprava a vyhod všechny hřebeny, nebo vyvař, povlečení vyvař, vyper záclony, deky, vykoupej psa, všecko prostě- ty potvory se držej ještě dlouho všude a je to běh na dlouhou dobu.....někdo kdo tvrdí že je zlikviduje za jeden den- tak to bych nevěřila…za jeden den stihnou naklást tolik vajec a také ty hnídy někde uvíznuté se klubou, no držím Ti palečky, at to vymetete provždy najednou, tyhle potvory bych už zažít znova nemohla, my máme dlouhé vlasy a Vaneska je má jak panenka skoro do pasu, by mě piclo ji ostříhat :zed: Hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
3.1.12 14:58

já jsem někde slyšela nebo četla, že ideální je opustit všechny svoje věci a domů se vrátit po 3 dnech :mrgreen: . Bez potravy ty potvory přežívají i 3 dny :pocitac: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
3.1.12 14:59

čtu a drbu se :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie