Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Syn také donesl vzkaz ,že mají ve třídě vši .Sice jsem nic nenašla ale preventivně umyla hlavu tím smradem .Sedí před učitelkou ,tak určitě pozná,že jsme dělali preventivní opatření.
kreali píše:
Tak já hlásím,že máme několik nových členů rodiny u dcery v hlavě![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
No ale tentokrát za to může nejspíš paní učitelka.Byla moc hodná když nám psala vzkaz do deníčku že jsou vši zase ve třídě.No a ještě hodnější je když děckám vrámci nevím čeho řekne at si povyměnují oblečení a různé sponky ,čelenky atd.no a další musí uhádnout co je na ostatních zmeněno.Ježiši já jsem tak nas**ná…
dada1511 píše:kreali píše:
![]()
![]()
![]()
![]()
No ale tentokrát za to může nejspíš paní učitelka.Byla moc hodná když nám psala vzkaz do deníčku že jsou vši zase ve třídě.No a ještě hodnější je když děckám vrámci nevím čeho řekne at si povyměnují oblečení a různé sponky ,čelenky atd.no a další musí uhádnout co je na ostatních zmeněno.Ježiši já jsem tak nas**ná…No,to měla paní učitelka opravdu výborný nápad!!!!
Bože,tý by se měl dát glejt s nápisem blbka roku.
Já hlásím,že už 3 dny manžel kupuje psí šampon,v so by se měla dělat prevence.
Od té doby denně pleteme sop a nařízení,ať nedávají hlavy k sobě.
Držíme palce ať vybojujete. Já mám doma asi 5 černých pytlů s plyšákama,prý po 3 týdnech vše umře. A dnes je hodim na mráz,potvory ![]()
Já taky,bavila jsem se nedávno s učitelkou ve školce,a ta říkala ,že když jsou ve školce vši tak se drbou všichni ,od kuchyně po uklizečky.
jpichova píše:dada1511 píše:kreali píše:
![]()
![]()
![]()
![]()
No ale tentokrát za to může nejspíš paní učitelka.Byla moc hodná když nám psala vzkaz do deníčku že jsou vši zase ve třídě.No a ještě hodnější je když děckám vrámci nevím čeho řekne at si povyměnují oblečení a různé sponky ,čelenky atd.no a další musí uhádnout co je na ostatních zmeněno.Ježiši já jsem tak nas**ná…No,to měla paní učitelka opravdu výborný nápad!!!!
Bože,tý by se měl dát glejt s nápisem blbka roku.
Já hlásím,že už 3 dny manžel kupuje psí šampon,v so by se měla dělat prevence.
Od té doby denně pleteme sop a nařízení,ať nedávají hlavy k sobě.
Držíme palce ať vybojujete. Já mám doma asi 5 černých pytlů s plyšákama,prý po 3 týdnech vše umře. A dnes je hodim na mráz,potvory
Orthosan na psy prosím neeeee. Difusil H forte, Capisan šampon a vyčesávat a dezinfikovat vše. Tento šampon ne, můžete s tím způsobit docela velké kožní problémy. Přece dítě není pes.
Já taky odvšivuji přípravkama k tomu určené,ale je fakt že je to dost velká nárazová investice,cca 750kč,šampon +ten nárazový odvšivovač a ještě myslím nějaký „olej“ na vlasy,taky moc nejsem nadšená s používání psích šamponu na dětskou hlavu,já bych si to taky nedala.
U nás matky tvrděj, že zabírá už jen ten psí šampon. Ty naše vši jsou už rezistentní, máme je vcelku často ![]()
makina píše:
Nepoužily jste někdo odvšivovací hřeben?
To nekupuj zvlášť,já měla „Všiven“ přípravky,a tam to bylo i s hřebenama.
to je cena ![]()
Jako když jsem si spočítala cenu šamponu a jakéhosi oleje a spraye, tak jsem tak na stejné částce. Naštěstí jsme měli zásoby z minula asi 3 roky zpátky, další už jsem nekupovala a použila jsem olej s alpou.
Má to jakýsi elektrický impuls, není to normální všiváček.
No a máte někdo teda ten hřeben vyzkoušenej???
Já jsem tedka 2 hodiny dceru odvšivovala,umýt vyčesávat,vyčesávat,vyčesávat............
A žehlit…
Doufám,že jsem aspon nějakou tu potvoru upálila tou žehličkou
![]()
Pomaha Difusil, je to takovej olej a hnidy rucne vybirat. Vsechno vyprat, pry prezivaji bez „nositele“ 24 hod. Je to pakarna, meli jsme je behem roku 3×, nastesti v poslednich 2 pripadech jsem to odchytla hned na zacatku.
No tak nám se do toho přidala ještě chřipka s vysokýma teplotama
.
Takže umývat nemůžeme,jedině snad žehlit…když se se,tak se se
To znamená mimčo uplně izolivat,at to nedostane taky,jako že to určite dostane ![]()
Taky to máme odchytnuté v začátku,ale i tak.