Dcera donesla vši

Napsat příspěvek
Velikost písma:
jpichova
3.1.12 19:29

Tak manža koupil odvšivovací set - paranit s paranit šamponem a hřebínkem + tea tree olejíček = 577 Kč 8o . Vše jsem převlékla,zítra vyperu. Je to hnus fialovej,snad to zabere. Holka jich na hřebenu měla,hrůza.
Moc díky za rady a tipy,jak se zbavit mršek. Učitelka byla za info ráda,prý je dobře že jsme to neututlali a ona může varovat rodiče :)

• Citovat
  • Upravit
1438
3.1.12 21:46

Nám se osvědčuje klasický Difusil H forte, podle návodu dvojí použití (zabít vešky a cca za týden zabít to, co se vylíhlo z hnid… nové hnidy mezitím nemá kdo naklást). Stejně tak se nám osvědčil inějaký olejový přípravek - tuším Pedicul Hermal… tam si ale holky stěžovaly, že je moc mastný a hlavu si musely mýt opakovaně, než se té mastnosty zbavily (hnidy to tedy nezadusilo, i když to tuším slibovalo, takže taky dvojí použití). Doma jsem žádné další zvláštní opatření nedělala… beztak jsem v jednom odborném lékařském časopise četla, že takové to hromadné praní a desinfikování je spíš pro dobrý pocit maminek, než že by to mělo nějaký účinek :lol: Hnidy jsem tedy vybírala i ručně, jak živé, tak vylíhlé.

Nejvíc se ovšem osvědčila pravidelná preventivní kontrola - základ je nenechat vešky se rozmnožit. Děti přišly ze skauta - projela jsem jim hlavy. Byl hlášený výskyt vší ve škole - prohlížela jsem hlavy denně. Nebyl hlášený - prohlížela jsem je jednou až dvakrát týdně. Byly na víkend pryč - po návratu jsem jim projela hlavy. Kolikrát jsem zachytila veš a on je fakt rozdíl chytit veš hned první den, kdy ještě pořádně nestihne naklást hnidy, než ji nechat se rozjet. Čím jsou starší, tím je to lepší, protože už tolik nestrkají hlavy dohromady s ostatními holkami, takže přenosu už nedochází tak často.

Tea tree olejíčky (a další „voňavé bylinné směsi“) se mi jako prevence nijak neosvědčily, vším byly naprosto jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jpichova
4.1.12 16:21

Holky radu,jak mám vyprat čepiče,když jsou pletené a nejspíš víc jak 40 st. nesnesou.
Včera jsme aplikovali a já mám pocit,že se musím pořád drbat :roll:

• Citovat
  • Upravit
4.1.12 16:25

mame taky zkusenost - nastesti dcera nemela ty lezouci potvurky, ale jen vajicka, ktera jsem skoro 3 hodiny vybirala z vlasu ( spis na koneccich), pak jsme aplikovali jakysi olejik z dmka (na druhy den mela ale stale mastne vlasy, asi jsem ho malo vymyla, ci co). pak uz byl klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jpichova
4.1.12 16:30
schwarzwaldtorte píše:
mame taky zkusenost - nastesti dcera nemela ty lezouci potvurky, ale jen vajicka, ktera jsem skoro 3 hodiny vybirala z vlasu ( spis na koneccich), pak jsme aplikovali jakysi olejik z dmka (na druhy den mela ale stale mastne vlasy, asi jsem ho malo vymyla, ci co). pak uz byl klid.

To naše princezna je nechala pěkně rozjet,vyloženě ji padla z hlavy,hnus :poblion: . Když si představím,že naposledy byla ve škole 22.12. a zjistilo se to včera. Hlava ji svědila,ale ona neříká nic natož tohle :pocitac:
Taky má hlavu jak mastňák,dneska umyjeme normal amponem a vyčešeme kartáčkem.

• Citovat
  • Upravit
4.1.12 16:36

me varovali ve skolce, ze se tam objevily vsi a decka se maji kontrolovat, jinak bych si tech malych vajicek vubec nevsimla.
to ji padaly z hlavy ty zviratka? lezou rychle?
ja jsem se stim nikdy nesetkala, fotky jsem hledala na internetu, pak ryhcle do drogerky, ten olejicek s tim pidi hrebinkem byl prave v akci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jpichova
4.1.12 16:49
schwarzwaldtorte píše:
me varovali ve skolce, ze se tam objevily vsi a decka se maji kontrolovat, jinak bych si tech malych vajicek vubec nevsimla.
to ji padaly z hlavy ty zviratka? lezou rychle?
ja jsem se stim nikdy nesetkala, fotky jsem hledala na internetu, pak ryhcle do drogerky, ten olejicek s tim pidi hrebinkem byl prave v akci.

jojo,lezla ji po ofině a pak ji spadla na sešit. myslela jsem nejdřív že je to ta muška octomilka,ael po rozhrábnutí vlasů mi to bylo jasný :x

• Citovat
  • Upravit
4.1.12 22:41
:-O
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.1.12 22:43

tak preji, az se tech potvor brzy zbavite. prubezne nas informuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jpichova
4.1.12 22:57

jojo,po včer.odvšivení jsem si ještě teď obarvila vlasy,pořád mě to ale svědí. A kartáčkem jsem si vyčesala mrtvé vši :poblion:

• Citovat
  • Upravit
4.1.12 23:29

bojuj!
manzel je ma taky?
a dcerka do skoly chodila s rozpustenyma vlasama? - jsem nekde vycetla, ze radeji svazovat do culiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.12 23:45
jpichova píše:
schwarzwaldtorte píše:
mame taky zkusenost - nastesti dcera nemela ty lezouci potvurky, ale jen vajicka, ktera jsem skoro 3 hodiny vybirala z vlasu ( spis na koneccich), pak jsme aplikovali jakysi olejik z dmka (na druhy den mela ale stale mastne vlasy, asi jsem ho malo vymyla, ci co). pak uz byl klid.
To naše princezna je nechala pěkně rozjet,vyloženě ji padla z hlavy,hnus :poblion: . Když si představím,že naposledy byla ve škole 22.12. a zjistilo se to včera. Hlava ji svědila,ale ona neříká nic natož tohle :pocitac:
Taky má hlavu jak mastňák,dneska umyjeme normal amponem a vyčešeme kartáčkem.
Tak to měla chudák v té hlavě 14 dní.
  • Citovat
  • Upravit
jpichova
5.1.12 00:01

To určitě,možná i dýl. Prý se jí svěřila spolužačka,že je má a ona si s ní hrála v družině. Jelikož nekomunikuje,tak mi to samo neřekla,až teď když jsem začala šílet :pocitac: . Hlavu ji myju vždy v neděli,máme sprcháč a tak stojí,já sprchuju a šamponuju-tudíž jsem si toho ani nevšimla.Ráno se češe sama.

• Citovat
  • Upravit
jpichova
5.1.12 00:03
schwarzwaldtorte píše:
bojuj!
manzel je ma taky?
a dcerka do skoly chodila s rozpustenyma vlasama? - jsem nekde vycetla, ze radeji svazovat do culiku.

Manžel má i suchou kůži-prý to nejsou lupy :mrgreen: a určo jsem jich tam pár viděla. Ještě,že malej 17 měs.to nemá 8o.
Většinou nosí jen čelenku,občas culík. Má je pod ledviny,takže hodí a jsou všude

• Citovat
  • Upravit
853
5.1.12 12:12

Dcera taky donesla vši ze školy už 3 x :pocitac: Sama je na to děsně háklivá,pořád spolužákům kouká nenápadně do vlasů a pokud něco zmerčí,tak je upozorňuje :mrgreen: Musí s tím být děsně oblíbená :lol: Paranit,nebo nějaký jiný přípravek -zabraly vždycky,na ty živé mršky,s vyčesáváním hnid z delších vlasů to bylo horší,ale to se nedá nic dělat :nevim: Trvá to pak dlouho. A mytí jsme vždycky tak po 2 dnech opakovaly /někdy i 2 x/.My ostatní doma jsme je naštěstí nechytili…no, píšu o tom a už se drbu!! :mrgreen: :mrgreen: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí