Dcera donesla vši

Napsat příspěvek
Velikost písma:
jpichova
3.1.12 15:02

Já si živě pamatuju,jak mě máma na balkoně stříhá,to už mi muselo být přes 12 let,už jsme bydleli v Olomouci. Já byla vždy jako dítě na krátko,tak mi to nevadilo,ale ona si na mě vzala nůžky jako krávy a stříhla mě do lalůčku,bolelo to,ale vůbec nekrvácelo :nevim: . Takže to muselo být naposledy,co jsem je měla.
No nic jdeme prát a stahovat peřiny,ach jo,práce navíc :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
jpichova
3.1.12 15:03
hkac píše:
já jsem někde slyšela nebo četla, že ideální je opustit všechny svoje věci a domů se vrátit po 3 dnech :mrgreen: . Bez potravy ty potvory přežívají i 3 dny :pocitac: .

Kdyby to šlo vystříkám to tu savem :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3278
3.1.12 15:05

No teda holky, ledva jste o tom začaly, tak já už taky jezdím rukou v hlavě a mám pocity , že na mě lezou všiska :mrgreen: Takže to je pravda, je to i psychosomatický pocit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.12 15:05
jpichova píše:
Holky,díky,jsem z toho na prášky,máme vši poprvé. Málem mě teď trefilo,když mi řekla,že to měla už před Silvestrem,protože ji svěděla hlava. Dostala vyčiněno,že to musí hlásit,že to teď máme určitě všichni. Jsme zvědavá,co donese manžel,ale až později večer,jsem z toho uplně na prášky. Se drbu i na rukách a zádech. Až se prcek vzbudí půjde veškeré ložní vč.peřin do pračky. Asi napíšu paní učitelce mail,že má Veru vši a jak postupovat s docházkou :nevim:. Jo a hlavu si obarvím ještě dnesw večer,i kdyby to nepomohlo už jen pro ten pocit :zed:Když jsme byly ještě náctiletí a dotáhly jsme ze školy vši, tak nám mamka polila hlavu octem a půl hodiny jsme je měly zabalené v igelitu, pak nám to umyla obyč šampónem a byl klid.U nás kdyby se vyskytly ve škole u kohokoliv vši, tak prej to má nahlásit a zůstat s dítětem doma, než se toho zbavěj.
  • Citovat
  • Upravit
3278
3.1.12 15:06
jpichova píše:
hkac píše:
já jsem někde slyšela nebo četla, že ideální je opustit všechny svoje věci a domů se vrátit po 3 dnech :mrgreen: . Bez potravy ty potvory přežívají i 3 dny :pocitac: .

Jo a akorát je ještě dotáhnou tam, kde na ty tři dny odjely :mrgreen: A tak se budou množit jedna radost :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
3.1.12 15:09
jpichova píše:
hkac píše:

My jsme tenkrát použili ten Difusil, po týdnu znova (aby se zabily ty, které přežily nebo se vylíhly) a byl klid. Hnidy zůstaly ve vlasech, manželovi bych je vyčesávala doteď (je to přes 2 roky). Akorát jsem vyměnila ručníky, vyprala povlečení a natahané oblečení a umyla hřebeny. Největší problém jsem tenkrát měla s kadeřnicí, páč mě nechtěla vzít a bylo to před bráchovou svatbou. Zachránila mě moje bývalá žákyně, už kadeřnice, která přijela k nám domů a odvážila se nás ostříhat i přesto, že to věděla. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4691
3.1.12 15:09

Já je chytla od nějakýho bezdomovce, co se o mě otřel v metru, bylo to asi před dvěma roky. V lékárně mi na to dali Pedicul, byl to takovej olejíček, hlavu jsem si s tim pořádně umyla, nechala jsem 10 minut působit a všechno bylo pryč. Vši mrtvý, hnidy taky. Sice jsem je ještě nějakou dobu vyčesávala, ale bylo důležitý, že je to udusilo a nevylíhly se. Hřebínek k tomu byl taky, ale moc nefungoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
3.1.12 15:11
Vanesanka píše:
jpichova píše:
hkac píše:
Jo a akorát je ještě dotáhnou tam, kde na ty tři dny odjely :mrgreen: A tak se budou množit jedna radost :mrgreen:

Tak odjet samozřejmě po očistné kúře. Já tenkrát volala do jeslí, jestli můžu dceru přivést a bylo mi řečeno, že pokud je odvšivená, můžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26653
3.1.12 15:12

tak tohle znam.dcera mi je taky přinesla.obě vlasy do pasu,ale dopadlo to dobře.použivali jsme všichni orthosan.byt se změnil v savový doupě.ja si taky lamala hlavu,na čistotu jsemdas.nu ale co ,nenaděla se nic.

ale trochu k zasmani,jak jsme na to přišli.svěděla nas hlava,porhližela jsem ja a cela rodina anic nemate.pchhhja už zoufala jela na kožni,pry reakce na barvu na vlasy :mrgreen: houbeles vši to byly.s malou jsem šla na alergo,že ma osyúpany cely zada.tu si tam sedima,za nami okno a ja ji řikam,pojd juknem ještě do ty hlavy a v tom sem to viděla.chtěla jsem se dat na uprk,ale zrovna vylezla sestra.tak ji říkam,už vaši pomoc nepotřebujem.no přiznala jsem barvu,všechny jsme se drbaly ,ale taky púěkně nasmaly.ja si hlavu myla asi 20 denně.druhy den jsm,e už nic neměly.ted když myju hlavu tak k šamponu přidavam tea tree oil,pry to pomaha.

když jdeme na alergo tak prvni ,co je se všechny začneme smat a pak mudr.ordinuje. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26653
3.1.12 15:13

a zapomněla jsem k tomu orthosanu difusil :pankac: a trochu jsme všichni smrděli jako psi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jpichova
3.1.12 15:21
Lucink-a píše:
Já je chytla od nějakýho bezdomovce, co se o mě otřel v metru, bylo to asi před dvěma roky. V lékárně mi na to dali Pedicul, byl to takovej olejíček, hlavu jsem si s tim pořádně umyla, nechala jsem 10 minut působit a všechno bylo pryč. Vši mrtvý, hnidy taky. Sice jsem je ještě nějakou dobu vyčesávala, ale bylo důležitý, že je to udusilo a nevylíhly se. Hřebínek k tomu byl taky, ale moc nefungoval.

No tak to bych se asi zbláznila,otřít se o mě někdo takový.

• Citovat
  • Upravit
4691
3.1.12 15:33
jpichova píše:
Lucink-a píše:

Nojo, mám dlouhý vlasy, nosim je často rozpuštěný a tenhle jak prošel, tak mi nechal dáreček :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4618
3.1.12 15:40

Zabira Difusil na bazi oleje. Dospely vesky to rovnou udusi, ale ty hnidy budes muset vybrat rucne, ale prezivaji jen ty, ktery jsou na vlasu max. 1 cm od hlavy. Vsechny veci vyprat. Nas potkalo behem roku 2×, taky to chytla i mladsi a ja. Neni to tak hrozny, ale chce to byt dusledna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jpichova
3.1.12 15:44
Lucink-a píše:
jpichova píše:
Lucink-a píše:
Nojo, mám dlouhý vlasy, nosim je často rozpuštěný a tenhle jak prošel, tak mi nechal dáreček :cert:

Nikdy jsem o tom takhle nepřemýšlela,taky mám teď dlouhé vlasy a představa,že takto lehce lze všiska chytit :poblion:

• Citovat
  • Upravit
4691
3.1.12 16:22
jpichova píše:
Lucink-a píše:
jpichova píše:
Lucink-a píše:
Nojo, mám dlouhý vlasy, nosim je často rozpuštěný a tenhle jak prošel, tak mi nechal dáreček :cert:
Nikdy jsem o tom takhle nepřemýšlela,taky mám teď dlouhé vlasy a představa,že takto lehce lze všiska chytit :poblion:

Holt si s dlouhými vlasy člověk musí dávat pozor na podezřelá individua :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí