Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
hkac píše:
já jsem někde slyšela nebo četla, že ideální je opustit všechny svoje věci a domů se vrátit po 3 dnech. Bez potravy ty potvory přežívají i 3 dny
.
Kdyby to šlo vystříkám to tu savem ![]()
No teda holky, ledva jste o tom začaly, tak já už taky jezdím rukou v hlavě a mám pocity , že na mě lezou všiska
Takže to je pravda, je to i psychosomatický pocit ![]()
jpichova píše:
Holky,díky,jsem z toho na prášky,máme vši poprvé. Málem mě teď trefilo,když mi řekla,že to měla už před Silvestrem,protože ji svěděla hlava. Dostala vyčiněno,že to musí hlásit,že to teď máme určitě všichni. Jsme zvědavá,co donese manžel,ale až později večer,jsem z toho uplně na prášky. Se drbu i na rukách a zádech. Až se prcek vzbudí půjde veškeré ložní vč.peřin do pračky. Asi napíšu paní učitelce mail,že má Veru vši a jak postupovat s docházkou. Jo a hlavu si obarvím ještě dnesw večer,i kdyby to nepomohlo už jen pro ten pocit
Když jsme byly ještě náctiletí a dotáhly jsme ze školy vši, tak nám mamka polila hlavu octem a půl hodiny jsme je měly zabalené v igelitu, pak nám to umyla obyč šampónem a byl klid.U nás kdyby se vyskytly ve škole u kohokoliv vši, tak prej to má nahlásit a zůstat s dítětem doma, než se toho zbavěj.
jpichova píše:hkac píše:Kdyby to šlo vystříkám to tu savem
já jsem někde slyšela nebo četla, že ideální je opustit všechny svoje věci a domů se vrátit po 3 dnech. Bez potravy ty potvory přežívají i 3 dny
.
Jo a akorát je ještě dotáhnou tam, kde na ty tři dny odjely
A tak se budou množit jedna radost ![]()
jpichova píše:hkac píše:Kdyby to šlo vystříkám to tu savem
.
My jsme tenkrát použili ten Difusil, po týdnu znova (aby se zabily ty, které přežily nebo se vylíhly) a byl klid. Hnidy zůstaly ve vlasech, manželovi bych je vyčesávala doteď (je to přes 2 roky). Akorát jsem vyměnila ručníky, vyprala povlečení a natahané oblečení a umyla hřebeny. Největší problém jsem tenkrát měla s kadeřnicí, páč mě nechtěla vzít a bylo to před bráchovou svatbou. Zachránila mě moje bývalá žákyně, už kadeřnice, která přijela k nám domů a odvážila se nás ostříhat i přesto, že to věděla. ![]()
Já je chytla od nějakýho bezdomovce, co se o mě otřel v metru, bylo to asi před dvěma roky. V lékárně mi na to dali Pedicul, byl to takovej olejíček, hlavu jsem si s tim pořádně umyla, nechala jsem 10 minut působit a všechno bylo pryč. Vši mrtvý, hnidy taky. Sice jsem je ještě nějakou dobu vyčesávala, ale bylo důležitý, že je to udusilo a nevylíhly se. Hřebínek k tomu byl taky, ale moc nefungoval.
Vanesanka píše:jpichova píše:Jo a akorát je ještě dotáhnou tam, kde na ty tři dny odjelyhkac píše:Kdyby to šlo vystříkám to tu savem
.
A tak se budou množit jedna radost
Tak odjet samozřejmě po očistné kúře. Já tenkrát volala do jeslí, jestli můžu dceru přivést a bylo mi řečeno, že pokud je odvšivená, můžu.
tak tohle znam.dcera mi je taky přinesla.obě vlasy do pasu,ale dopadlo to dobře.použivali jsme všichni orthosan.byt se změnil v savový doupě.ja si taky lamala hlavu,na čistotu jsemdas.nu ale co ,nenaděla se nic.
ale trochu k zasmani,jak jsme na to přišli.svěděla nas hlava,porhližela jsem ja a cela rodina anic nemate.pchhhja už zoufala jela na kožni,pry reakce na barvu na vlasy
houbeles vši to byly.s malou jsem šla na alergo,že ma osyúpany cely zada.tu si tam sedima,za nami okno a ja ji řikam,pojd juknem ještě do ty hlavy a v tom sem to viděla.chtěla jsem se dat na uprk,ale zrovna vylezla sestra.tak ji říkam,už vaši pomoc nepotřebujem.no přiznala jsem barvu,všechny jsme se drbaly ,ale taky púěkně nasmaly.ja si hlavu myla asi 20 denně.druhy den jsm,e už nic neměly.ted když myju hlavu tak k šamponu přidavam tea tree oil,pry to pomaha.
když jdeme na alergo tak prvni ,co je se všechny začneme smat a pak mudr.ordinuje. ![]()
a zapomněla jsem k tomu orthosanu difusil
a trochu jsme všichni smrděli jako psi ![]()
Lucink-a píše:
Já je chytla od nějakýho bezdomovce, co se o mě otřel v metru, bylo to asi před dvěma roky. V lékárně mi na to dali Pedicul, byl to takovej olejíček, hlavu jsem si s tim pořádně umyla, nechala jsem 10 minut působit a všechno bylo pryč. Vši mrtvý, hnidy taky. Sice jsem je ještě nějakou dobu vyčesávala, ale bylo důležitý, že je to udusilo a nevylíhly se. Hřebínek k tomu byl taky, ale moc nefungoval.
No tak to bych se asi zbláznila,otřít se o mě někdo takový.
jpichova píše:Lucink-a píše:No tak to bych se asi zbláznila,otřít se o mě někdo takový.
Nojo, mám dlouhý vlasy, nosim je často rozpuštěný a tenhle jak prošel, tak mi nechal dáreček ![]()
Zabira Difusil na bazi oleje. Dospely vesky to rovnou udusi, ale ty hnidy budes muset vybrat rucne, ale prezivaji jen ty, ktery jsou na vlasu max. 1 cm od hlavy. Vsechny veci vyprat. Nas potkalo behem roku 2×, taky to chytla i mladsi a ja. Neni to tak hrozny, ale chce to byt dusledna.
Lucink-a píše:jpichova píše:Nojo, mám dlouhý vlasy, nosim je často rozpuštěný a tenhle jak prošel, tak mi nechal dárečekLucink-a píše:No tak to bych se asi zbláznila,otřít se o mě někdo takový.
Nikdy jsem o tom takhle nepřemýšlela,taky mám teď dlouhé vlasy a představa,že takto lehce lze všiska chytit ![]()
jpichova píše:Lucink-a píše:Nikdy jsem o tom takhle nepřemýšlela,taky mám teď dlouhé vlasy a představa,že takto lehce lze všiska chytitjpichova píše:Nojo, mám dlouhý vlasy, nosim je často rozpuštěný a tenhle jak prošel, tak mi nechal dárečekLucink-a píše:No tak to bych se asi zbláznila,otřít se o mě někdo takový.
Holt si s dlouhými vlasy člověk musí dávat pozor na podezřelá individua ![]()
Já si živě pamatuju,jak mě máma na balkoně stříhá,to už mi muselo být přes 12 let,už jsme bydleli v Olomouci. Já byla vždy jako dítě na krátko,tak mi to nevadilo,ale ona si na mě vzala nůžky jako krávy a stříhla mě do lalůčku,bolelo to,ale vůbec nekrvácelo
. Takže to muselo být naposledy,co jsem je měla.
No nic jdeme prát a stahovat peřiny,ach jo,práce navíc