Dcera je zlá na babičku (mojí mamku)

Anonymní
25.12.24 17:58

Dcera je zlá na babičku (mojí mamku)

Mám trápení a nevím, co s tím. Moje dcera (skoro 4 roky) je strašně zlá na mojí mamku. S mojí mamkou mám úžasný vztah, od malička u ní trávíme s malou hodně času (celé víkendy), bývala tam časo i několik dní sama a ráda. Teď jezdíme i s mladším synem. Vše začalo, když se narodil malý, nemohla jsem k mamce ani jezdit, bylo to strašný, naprosto jí odmítala, byla na ní fakt hnusná, zlá. Nepomáhaly domluvy, bavit se o tom, ani po zlém. Pak to zachránily učitelky ve školce, kterým jsem to svěřila a ony jí ve školce domluvily (asi vyšší autorita). Je to 9 měsíců a začalo to znova. Je na ní zlá, když přijedeme, totálně jí odmítá, říká hnusné věci (bábo, nechci k tobě - na to jsem samozřejmě zareagovala rázně). Domlouvám, ptám se, proč to dělá, vypadne z ní, že babičku nemá ráda, anebo že neví, proč se tak chová. Jazykově je vybavená nadprůměrně, tak myslím, že by dokázala popsat, proč to tak je. Nepomáhá nic a mě to trápí, nedokážu mojí mamku odstřihnout, ale jezdit tam v tomhle stavu je hrozný a jí to trápí, malou miluje a vím, že se k ní nechová nijak závadně (možná je až moc měkká). Co mám dělat? Přece jí nemůžu dát na zadek ( i když popravdě, to jak se chová je fakt už za hranou leckdy…)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4749
25.12.24 18:05
@Anonymní píše: Více

Ze ma dobrou slovni zasobu neznamena, ze dokaze ve 4 letech popsat sve emoce. To je podle me na ni hodne. Nejaky duvod tam bude no. Nebo to taky nechce rict. Asi bych tomu dala cas a netlacila na pilu. Chova se tak jen k babicce? Podle me bucenim se to jen zhorsi. Ake neconse mezi nimi asi muselo stat, nehlidala babicka vic, v dobe kdy se narodil maly? Mozna zarlila na brasku a jestli babicka vice hlidala, mohla to vnimat ze je odsunuta a do babicky si ty zle emoce projektovat. urcite bych ji nedavala na zadek, ze nechce k babicce. Ale pokud by byla na ji zla, tak dala durazne najevo, ze takto se s nikym nemluvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
25.12.24 18:07

Dítěti bych řekla, že takhle se tedy chovat nebude. Za opakovaně výroky o „Babe“ a podobně by tedy asi i přilétl i neksky trest, aby si dítě uvedomilo, co jsou meze slušného chování, a nutnost se babičce omluvit.
Ze za babičkou jezdit nemusí a bude doma s tatínkem, já pojedu sama s bráchou. Ať si to přebere, jak chce. Nenechala bych terorizovat ani sebe, ani babičku. Máme bych to vysvětlila a uprosila o součinnost s trpělivost, s tím, že to dítě snad brzy přejde.
O babičce bych před dítětem mluvila jen pozitivně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.12.24 18:07

Já mám hrozně ráda svou babičku, víc jak rodiče. A moje děti ji rádi neměli. Trvalo hrozně dlouho, než byli vůbec ochotní ji tolerovat. Začalo to už od maličkatých miminek, kdy u ní řvali a řvali. No nakonec jsem přistoupila na „úplatky“. Trosku se mi to příčí, ale bydlí daleko a je starší, má zdravotní problémy, takže nejezdí na narozeniny, ani vánoce. Od doby, co u ní něco malého, co mají zrovna rádi dostanou (traktůrek, autíčko, sladkost,…),tak jsou schopni s ní jít za ruku a říct jí babi. Nevím jestli se jim na ní něco nelíbí, mají z ní strach. Pokaždé když tam prijedeme, tak jsou dost ostražití. Ale už se to s nimi dá. Věkově jsou na tom dvojčata obdobně jako tvoje.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.12.24 18:08

Kolem porodu tam byla tyden, protoze jsem takhle dlouho v podstate rodila. Osobne si myslim, ze zarli, byla pro babicku dlouho jednicka a babicka si ji celkem dost rozmazlila, mala si ji totalne omotala. Ale ted samozrejme mazli i maleho.. co s tim, nevin. Je mi mamky lito…

• Citovat
  • Upravit
41433
25.12.24 18:09

podle mě nejsou na ni zvyklí, hádám, že jsou počád menší, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65365

to je ale něco jiného. Bylo to od začátku. Tady jde asi spíš o narození druhého prcka, musí se o babičku dělit, žárlí, nebo něco podobného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5168

Nastavila bych jí „zrcadlo“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24954
25.12.24 18:25
:hug: začni přemýšlet kdy a proč tohle začlo
není dcerka jen nešťastná a nežářřlí na mladšího brášku?
za mne je to velmi reálné, asi viděla babičku malého třeba líbat, hraje si s ním,
podle mého názoru to může vězet v žárlivosti… zkuste udělat pokus. že babička nyní zvládne na víkend jen starší holčičku, šla by na noc? fakt si myslím, že žárlí,
hodně štěstí :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.12.24 18:27

@Lucy75 tuhle jsme tohle udelaly a k babicce odmitla jit… :( i kdyz driv tam bezne prespavala a bez problemu… Odmala ji hlidala fakt casto

• Citovat
  • Upravit
4333
25.12.24 18:30

A je nutné aby tam jezdila? Proste kdyz k babičce nechce tak proč ji nutit? Si na babičku ošklivá ok zůstaň doma… ale zas jak to probíhá? Neříkej mi že jedete za mamkou ta si dcery nevšímá a dcera ji nadává?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24954
25.12.24 18:31
:hug: aj… nemohlo se jí tam něco stát? myslím i špatný sen - pavouk, cokoliv.. dětská duše je velmi křehká.. zkus jí udělat oblíbený nápoj (čaj, kakao) a říctt jí, že si uděláte jen holčičí sedánek a že to je vánoční a tam může říct cokoliv komukoliv..

udělej takové jakože „kouzlo“

na táborech jsem se x let ako vedoucí nestihla divit, co vše padalo z dětí, když „jen tak“ mohly říct cokoliv…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
25.12.24 18:57

Protože žárlí na bráchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.12.24 18:59

@Zeoli já si to taky myslím, ale co s tím? Nebo prostě jen přežít?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.12.24 19:22

Když se u nás po 4letech narodilo druhé miminko, tak nejhorší situace byla právě u našich, odstěhovali jsme se taky s narozením druhé dcery, furt jsme nemohli dohonit instalatéra…a jakmile chtěla babička pohladit nebo pochovat druhou, tak ji potřebovala taky chovat a mazlit a nepraly se o babičku, ale o miminko…tak jsme zavedly, že když dcera chtěla, zůstala tam spát a jindy jsem zase přišla sama s malou, když větší byla ve školce…už si to sedlo…ale starší teda nikdy nebyla zla nebo sprostá ani na dospělé a ani na milovanou sestřičku :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML