Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lucie_Sx píše:
Ona citi ten natlak do kontaktu a tim vic nechce.
Zkus to tchyni normalne vysvetlit a kdyz to nepujde, stala bych pri dceri.
Jaký nátlak? Vždyť píše, že tchyně nikdy moc zájem neměla a teď ochladla úplně. ![]()
@Bábrdl píše:
Jaký nátlak? Vždyť píše, že tchyně nikdy moc zájem neměla a teď ochladla úplně.
Chapu to tak, ze nema moc zajem se vidat, ale kdyz uz se vidi, tak nuti dite k blizkemu kontaktu.
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx Já ji právě chráním, dcerka je v její společnosti defacto stále u mě, To víš že ji nenechám nic takového říkat, tchýni jsem se snažila vysvětlit aby se ponořila do toho dětského světa a chytila si její pozornost, ale nic… Spíše když máme nějakou rodinnou akci a je vidět že dcerka za tchýni nechce, tak je to fakt smutné, já bych se propadla do země, kdyby se to stalo mě, jde to fakt dost vidět
Ze začátku jsi psala, že tchyně neměla nikdy moc zájem a pak ochladla.
A najednou popisuješ, jak zájem měla, ale všechno dělala podle tebe blbě.
Má tchyně jiná vnoučata?
Pokud jo, možná by bylo lepší, aby se věnovala jim, když s tvojí dcerou dělá všechno špatně a ty se divíš, že se před rodinou ještě nepropadla hanbou do země. Být babička od otce prostě někdy nefunguje. Z obou stran, co naděláš.
@Bábrdl já jsem nenapsala že dělá vše špatně. Zájem moc neměla, nějaké povozit, nabídnout se, těšit se, takové to jak babičky plánují, těší se, nikdy nebylo.. psala jsem, že když už ji viděla tak se nenaladila na dcerku, ale když jsme ji tam přivezli tak si s ní neuměla hrát, ale mávala ji deseti hráčkama před očima, někam ji tahala apod. do toho jsem jim ale nikdy nezasahovala, nikdy jsem jí nic nerekla že dělá něco blbě. Naopak, nabízela jsem ji, že může s dcerkou trávit čas na procházce, sama u nás, ale nedělo se… Ano, tchyně vnoučata další má, 8 létě dvojčata a ti už jsou samostatní a s nima není samozřejmě taková práce, takže když má volno tak si vezme je, na naší dcerku kašle a pak mě pomluví že se s dcerou málo vidí a dcerka k ní nechce.. není to tak černobílé, jak se zdá. Z mé strany byla vždy vstřícnost, nebránila jsem v kontaktu, naopak se jim snažila říct že kdykoliv budou chtít mohou a domluvíme se.
@Bábrdl Anebo se urazí a je odtažitá, protože dcerka když ji vidí tak nadšení se nekoná, musí ji fakt na něco nalákat aby k ní vůbec přišla. Ale já dcerku přece nemůžu nutit. Možnosti pro tvoření vztahů mají. Zatím jsem neměla odvahu ji rict, že kdyby trávila čas se všemi vnoučaty stejně, nemuselo by se to stát.
@Anonymní píše:
@Bábrdl Anebo se urazí a je odtažitá, protože dcerka když ji vidí tak nadšení se nekoná, musí ji fakt na něco nalákat aby k ní vůbec přišla. Ale já dcerku přece nemůžu nutit. Možnosti pro tvoření vztahů mají. Zatím jsem neměla odvahu ji rict, že kdyby trávila čas se všemi vnoučaty stejně, nemuselo by se to stát.
Pokud má dobrý vztah s jinymi vnoučaty, tak asi nebude tak neschopná.
Třeba se to změní, až bude dcera starší.
@Bábrdl Má no, vychovala ty dvojčata od miminek, rodiče každý víkend od pátku do neděle na párty nebo v hospodě, bez stabilní práce, zadlužení… Asi je nabazena vnoučat, nevím… Uvidíme, možná se to zlepší, každopádně mrzi mě to moc.. to že se nevěnuje dcerce možná dokážu pochopit, ale to že se urazí a nasazuje na mě a ještě více se sprajcne když k ní dcerka nechce to nechápu.. každopádně díky..uvidíme
@Bábrdl píše:
Pokud má dobrý vztah s jinymi vnoučaty, tak asi nebude tak neschopná.Třeba se to změní, až bude dcera starší.
Tak pokud k ni ta ostatni vnoucata nekdo dava, nejak prezit to musi, o vzajemnem vztahu to nic nevypovida
.
@Lucie_Sx píše:
Tak pokud k ni ta ostatni vnoucata nekdo dava, nejak prezit to musi, o vzajemnem vztahu to nic nevypovida.
Nojo, je hrozná. Je to přeci tchýně
![]()
@Bábrdl píše:
Nojo, je hrozná. Je to přeci tchýně![]()
![]()
![]()
Hele ne, ja mam treba hodnou.
Jen se mi z tech jejich popisovanych projevu trochu jezi vlasy.
Dcerka je přeci člověk jako každý jiny, i když jsou ji dva roky. Respektovala bych její chování. Dítě nemá žádnou povinnost se kamarádíčkovat s kým chce rodič. ![]()