Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@terien k právníkovi jsme docházelo ale snažíme se to resit i bez pardon nemám takových penez na to abych platila právníka všechny peníze co jsme měli na straně šlo do právníka
tak trestní oznámení nic nestojí, to jste podávali? a na soud jste psali, že dítko nedostáváte? navrhli jste sami, nebo s právníkem, úpravu styku?
Zakladatelko, tady to neres, nema to smysl, hazej tu spinu akorat na vas. Sms od te starsi holciny si nechte, vytahnete z ni vic, mejte to jako dukaz. Jdete na ospod, kdyz nemate na pravnika a reste to pres soud. At se vse rozjede znova. Pak se pres soud muze vyzadat i od fizlu protokol, ze tam bylo nahlaseno neco od sousedu, pak se to proti nim pouzije atp. Drzim palce
@Keyllah úprava styku je s právníkem ale nedodržuje to.. teď jsme to podali znovu a dnes chceme psát na soud..
@Micaella22 Dekuju moc, po pravdě je mi tady z většiny lidi na bliti.. protože jsou zlý. Jen jsem chtěla pomoct
Nechápu tyhle zbytečné útoky na zakladatelku. Rok dceru neviděl… Kolik tak asi mohlo mezitím proběhnout soudů? Pět? Deset? Když se maminka rozhodne, že odteď tátovi dítě nepředá, uteče půl roku, než jeden soud nařídí jednání. Když k němu dojde a maminka přinese potvrzení od lékaře o nemoci sebe nebo dcery, jednání se odročí. Není problém to pak zopakovat ještě jednou. Rok uteče jako voda.
Co může mezitím dělat tatínek? Zvonit na byt, kde mu nikdo neotevře, nechat sepisovat protokoly, kdy už pří třetím zápisu příslušníci převalují bulvy a zápis je mu v konečné fázi k ničemu. Otravovat na OSPOD, kde se po čase také automaticky zaškatulkuje jako „zasjetadytenprudič“.
Přitom postačí, když na většinu těchto termínů maminka doloží potvrzení, že dítě bylo nemocné.
Není to zase tak dávno, co jsem tohle prožila v situaci zakladatelky. Dítě bylo zhruba ve stejném věku jako holčička, o které píše zakladatelka. Žádný úřad na světe maminku nepřiměl, aby ji předala otci. Probíhaly soudy, které se neuvěřitelně táhly, zasahovaly do nich neschopenky, paragrafy, odvolání.
On tenkrát zkoušel všehno. Protokoly na policii, OSPOD, různí zápisy. V jednu dobu pomohl člověk z Unie otců, čímž ovšem jen utvrdil maminku v ještě větší negaci vůči tátovi té malé.
Uběhlo pět let, kdy žádný systém nic nezmohl. Maminka to postupem času uhrála na fakt, že dítě otce nezná, bojí se jej, má astma, návštěvy jej stresují atd… Nakonec to tak přece jen skončilo, než aby ta holka měla stres z každé soboty jednou za čtrnáct dní, vzdal to a doufal, že až bude dospělá, celý spis si přečte a zazvoní sama.
Je mi přítele zakladatelky líto, proto než tyhle slovní útoky a zpochybňování, kolik toho až dosud udělali nebo neudělali, poradím.
Na místě tebe a tvého přítele bych okamžitě podala novou žádost o svěření dítěte do péče, protože jste zjistili skutečnosti, které významně mění celou situaci, která se posuzovala minule. Příslušné úřady budou muset jednat. Bude probíhat šetření, dokazování. Nebude to hezké, nebude to příjemné. Pokud by to mělo té malé pomoci, tak bych do toho šla. I kdyby se měl vztah začít navazovat postupně formou nějakého asistovaného styku atd…
Držím palce. ![]()
@Anonymní píše:
@Keyllah úprava styku je s právníkem ale nedodržuje to.. teď jsme to podali znovu a dnes chceme psát na soud..
to jste ale měli hned, jak to přestala dodržovat. Teď je to tak, že stávající a normální pro ni je, že tatínka nezná a vy to chcete měnit, což jde po roce o dost hůř.....takže do této doby nic? jen ta úprava styku před tím s právníkem? ani nemám odvahu se ptát, kolik si za tento dokument (kolik to má? dvě/tři strany) účtoval, že vás to tak finančně vysálo ![]()
@terien píše:
Tak proč tu za něj tak oroduje
asi ho chce podporit , pomoci ? To neznamena , ze na sebe prebere jeho funkci .
@Filipina děkuji máte pravdu stále vše dokládá tím ze dcera je nemocná a též má astma takže je to pro ni jednoduché to doložit.. není to tak jednoduché.. děkuji ze alespoň někdo je tu normální.. je to opravdu strasny přítel je z toho na prášky a vážně to že mi tu píšou ze je strasny otec není to tak… on se snaží ale přesně na nej každý kouli očima co tu zas chce.
@Anonymní píše:
@Filipina děkuji máte pravdu stále vše dokládá tím ze dcera je nemocná a též má astma takže je to pro ni jednoduché to doložit.. není to tak jednoduché.. děkuji ze alespoň někdo je tu normální.. je to opravdu strasny přítel je z toho na prášky a vážně to že mi tu píšou ze je strasny otec není to tak… on se snaží ale přesně na nej každý kouli očima co tu zas chce.
Já vím, že je to složité. Člověk, který to řeší, to očividně řešit chce a ono je kolem tolik teoretiků, kteří nevěří, myslí si, radí. Nebo mají naopak jiné zkušenosti, i to je možné.
Také vím, jak je těžké najít tu hranici, kdy člověku dojde, že už v tom nepředávání je úmysl a ne souhra náhod. A jakmile to člověku dojde, už je to jenom boj. Zažila jsem to a vím, jak tyhle instituce pracují. Rok je hodně krátká doba, zvlášť když se furt na něco čeká. Bojujete a to je dobře. Určitě to všechno dobře dopadne, držím palce, už kvůli té holčičce…
Můžu se jenom zeptat na toto, jak to probíhalo? předpokládám, že to bylo v době před rokem, kdy jste ji chtěli 2× vzít,,, to k vám holka nechtěla jít proč? Chápu, že by nechtěla po roce, to už vás nezná, ale proč ne tehdy? a to je s policií? slyším to poprvé, že se exekučně bere dítě, tak se ptám. díky.
@Anonymní píše:
@hodinarka děkuju mi jsme to zkusili dvakrát nechat ji vzít exekučně a už nikdy víc. Bylo to to nejhorší snad co jsem zažila. Kdo to nezažil nepochopí to. Pro to dítě je to strasný
@Anonymní píše:
@flicek18 děkuji moc to jsem nevedela
Kdyby nepomohlo ani to co jsme napsala nebo co zkousite teď. Klidně mi napiš, znama delala na socialce, OSPODU a jeste ted se v te oblasti pohybuje a dost se v tom vyzna. Tak kdyz by jsi mi pak napsala podrobněji, klidně do zpráv tak bych se jí mohla zkusit poptat, jestli třeba nebude vědět jak to co nejrychleji vyřešit.
Držím palce Vám oběma a holkám taky ať maj zbytek dětství hezké ![]()
@Anik píše:
a to je s policií?
Ne, dítě bere exekutor (většinou nějaký pedagog) za přítomnosti zástupce OSPOD.
@Luboš P píše:
Ne, dítě bere exekutor (většinou nějaký pedagog) za přítomnosti zástupce OSPOD.
to musi byt hrozne
s temi second hand chlapy jsou jenom problemy
@Venetia píše:
to musi byt hroznes temi second hand chlapy jsou jenom problemy
@Anik matka nám ji nechtela vydat tak proto, přijde policajt se socialkou vezmou malou odvezou ji k otci a pak u otce ji zase vezmou a odvezou matce
Zda se to jako že to není noc strašného ale je