Partnerovo dítě z předchozího vztahu

2922
23.1.19 23:16

No, vídat by ho určitě měl, i kdyby se měli domluvit, že si ho každej sudej pátek vezme ze školky a každý následující pondělí ho zase do školky odvede a tam si ho zase vezme matka. Nemusí se vidět vůbec. To dítě nemůže za to, že máma byla do větru (bůhví jak to bylo, její verzi neznáš) mně by to teda vadilo, asi by mě to od něj odradilo. Přesně i z důvodu co píšeš, že taky můžeš dopadnout jednou stejně.
Ale jak by tohle fungovalo v reálu, když ho kluk vůbec nezná… :nevim: už k němu pravděpodobně ani nebude chtít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3348
23.1.19 23:19

Ne je to divny. A velmi spatny znameni do budoucna. Nevesti to nic dobreho o charakteru otce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
23.1.19 23:26

Bývalá mu při rozchodu oznámila, že odchází žít k novému příteli. Přítel je nyní toho názoru, že synovi je dobře u nové rodiny a on nehodlá do toho vstupovat. On to tak prý neplánoval, chtěl vychovávat dítě v kompletní rodině, což mu nevyšlo, proto se rozhodl na syna vykašlat a časem si založit novou rodinu. Nevím, mně to normální nepřijde. Jinak s ním nemám žádné problémy. Ve všem ostatním je zodpovědný. Přijde mi to tak, že ho bývalá hodně nasrala. Nevyšel mu vztah, tak chce odhodit vše co mu z toho vztahu zůstalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
23.1.19 23:30

Taky mi to normalni neprijde. Je to jeho jedine dite. Jeho krev. Asi nema dobry charakter kdyz mu je tohle jedno :roll: Ale i takovi chlapi jsou bohuzel :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
671
23.1.19 23:30

Není to dobre. Udělal si dítě, a dělá, jakože neexistuje. To mu to není ani trochu líto? Je to hodně divné. Chudák malý, nemůže za to :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
23.1.19 23:31

takhle se pořádnej chlap nechová…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
23.1.19 23:39

Snažím se ho v tom pochopit. Je na sebe dost hrdý a vím, že pocit že jeho dítě vychovává někdo jiný nesnese. Když byl naposledy odvést malého bývalé (před 3 lety), bývalá nebyla doma a novému příteli drbnul: D Říká, že chce to čas a že v budoucnu si plánuje se synem vztah vybudovat. Já ale nechápu jak to chce udělat, myslím že jednoduché to nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
23.1.19 23:56

Bohužel, na tom není co chápat. Jeho syn si nevybral ani rodiče, ani nového „tatínka“. Trestá syna za to, co způsobili jiní a trestá i sebe, akorát to ještě neví. Jednak tím, že čas, který mohl trávit se synem se nedá vrátit zpátky a také tím, že každé normální ženské, která chce nebo má děti to přijde hodně divné a o takovou partnerku, kvůli svému postoji může raz dva přijít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16572
23.1.19 23:57

I kdyby se stalo kdovi co, tak to neni duvod vykaslat se na dite. Je bezcharakterni muz a srab. Je velmi nebezpecne, bastit mu argumenty o hledne jeho chovani a snazit se ho pochopit v predstave, ze jednou si vybudu s deckem vztah. Kecy v kleci. Chudak dite, zrejme kazdy den ceka na tatinka, ten se na to ale zatim neciti a planuje stat se rodicem az nekdy :mrgreen:. Silenec.

edit hrubky

Příspěvek upraven 24.01.19 v 00:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
24.1.19 00:00

Děkuji moc za názory, asi jsem přesně tohle potřebovala slyšet. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
24.1.19 00:06
@agus121 píše:
Bývalá mu při rozchodu oznámila, že odchází žít k novému příteli. Přítel je nyní toho názoru, že synovi je dobře u nové rodiny a on nehodlá do toho vstupovat. On to tak prý neplánoval, chtěl vychovávat dítě v kompletní rodině, což mu nevyšlo, proto se rozhodl na syna vykašlat a časem si založit novou rodinu. Nevím, mně to normální nepřijde. Jinak s ním nemám žádné problémy. Ve všem ostatním je zodpovědný. Přijde mi to tak, že ho bývalá hodně nasrala. Nevyšel mu vztah, tak chce odhodit vše co mu z toho vztahu zůstalo.

S perspektivou, že bude jenom přihlížet, jak syna vychovává jeho ex, víc času s ním stráví její nový objev, on sám s tím vůbec nic nenadělá, výchovný vliv prakticky nula…

Je celkem racionální chtít začít znovu s čistým stolem.

Taky že mu bývalá aktuálně nebrání komunikovat s dítětem neznamená, že by to nebylo hodně jinak, kdyby chtěl nějak zasahovat do výchovy.
Tyhle bitvy se vyhrát nedají, na konci to odsírá děcko.

Plus nejspíš taky viděl v praxi rozšířený model - až se ex znovu vdá, tak biologický otec začne překážet obrazu dokonalé rodinky a je potřeba ho pokud možno vyrušit, aby nezacláněl.

Když dopředu ví, že ex s ním zamete kdyby něco či lépe řečeno, že to tak stejně dopadne, má víc smysl začít znovu a doufat, že s next bude lip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59426
24.1.19 00:16

to je teda otec roku :jazyk: . S takovým bych prostě být nemohla. Má někde dítě a jemu to úplně jedno :? je to jeho vlastní dítě ne ponožky které vyhodím a koupím si nové :? Chudák dítě až bude větší a zjistí že vlastní táta na něj kašle a nechce ho :? Jak v budoucnu? Dítě už ho bude brát jako cizího člověka. ten vztah on utnul a už ho nenaváže :? @DustInTheWind a o vlastní dítě nejevit zájem? Ne to normální není. To že se oni dva rozešli neznamená že dítě přestane existovat :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
24.1.19 00:30
@Markéta80 píše:
@DustInTheWind a o vlastní dítě nejevit zájem? Ne to normální není. To že se oni dva rozešli neznamená že dítě přestane existovat :?

„Normální“ taky není se rozejít, jen je to v dnešní době velmi rozšířené.

Prostě si myslím, že není na místě ho totálně odsoudit, když zhodnotil své možnosti a vzal to realisticky, i když navenek působí necitelně.

Stejně by velice pravděpodobně za pár let skončil v roli „neviditelného sponzora“, který akorát narušuje klídek nové rodinky, takhle to skončilo stejně bez toho drama mezitím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150064
24.1.19 00:35
@DustInTheWind píše:
„Normální“ taky není se rozejít, jen je to v dnešní době velmi rozšířené.

Prostě si myslím, že není na místě ho totálně odsoudit, když zhodnotil své možnosti a vzal to realisticky, i když navenek působí necitelně.

Stejně by velice pravděpodobně za pár let skončil v roli „neviditelného sponzora“, který akorát narušuje klídek nové rodinky, takhle to skončilo stejně bez toho drama mezitím. :nevim:

Hezky okecaný nezájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
24.1.19 00:35

Ex s ním celkem vymetla, alespoň podle jeho slov. Zranila ho hlavně její nevěra a stěhování k novému příteli spolu se synem ze dne na den. Její verzi samozřejmě neznám. Pak ho ještě urazila soudem kvůli alimentum, nakonec soud rozhodl méně než on sám nabízel. On má syna rád, hezky o něm mluví, vzpomíná na jeho narození a jeho první tři roky života, které s ním byl. Je dost hrdý, pokud nebude vychovávat syna v kompletní rodině, prostě odmítá zasahovat do jeho výchovy jakýmkoli způsobem. Prý by to nebylo dobré pro syna měnit mu prostředí ve kterém vyrůstá. Tvrdí, že když bude starší tak to pochopí. I když já nevím, já pochybuji o tom, že si k němu ještě vybuduje někdy nějaký vztah. Já přítele vnímám jako racionálního a schopného člověka, zatím mě nezklamal, miluji ho. On nenávidí když se k němu někdo zachová nekorektně, což asi bývalá udělala. Chci prostě aby pochopil, že syn za to nemůže a měl by se s ním setkávat (ať to je i třeba jednou za dva měsíce). Do výchovy zasahovat asi nemá smysl, v tom ho chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí