Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Zdravím. Ani nevím, jak začít. Je mi 34 let, mám jedno dítě. Nyní jsem po rozchodu, kde i po opakovaných pokusech o znovu zlepšení vztahu, jsem zjistila, že tento vztah opravdu nemá budoucnost, je v něm už velká nedůvěra, chyby, které už nejdou přehlížet. Pocit, že partner je podrazak a nikdy vás nepodrzi. Nebudu to tady vše rozepisovat. Nicméně jsem teď sama. Nejsem nespokojená, mám už větší dítě, 7 let. Mám práci, co mě baví, syn a práce mě naplňují, bydlime sami v pronajatém bytě. Jsem samostatna. Ale… Mám strach. Že už nikdy s nikým nebudu tvořit rodinu. Že v mym věku je už konec a pozdě začít znovu. Prosím o zkušenosti vás, ktery si něčím podobným prošli, co bylo dál. Dekuji. Ponechat anonym, nebo vymazat. Citlivé údaje.
Neblázni,proč by mělo být těžké začít znovu? Naopak si myslím,že ženská s jedním dítětem a ještě k tomu už trošku rozumnějším,má největší šanci,někoho potkat. Nech to času,on si vás někdo najde. ![]()
Ne nadarmo se říká, že zavřením jedněch dveří se otevřou jiné. Je to těžké pro lidi, kteří nemají rádi změny, ale přeci nezůstaneme celý život zabednění v jedné místnosti, která hnije.
Já jsem v takové změně vždycky viděla novou příležitost a nebála se jí (i když jsem ukončený vztah oplakala). Nyní máte prostor pro sebe, pro synka a pro práci. Věnujte se sama sobě a nemyslete hned na to, že musíte poskládat rodinu (= najít si chlapa), protože ten přijde až ve chvíli, kdy budete připravená, žádný nechce dělat náhradu nebo záplatu.
Hodně sil do nového života i nového začátku. A nikdy není pozdě!
@Tadyvedivsechno píše:
Ne nadarmo se říká, že zavřením jedněch dveří se otevřou jiné. Je to těžké pro lidi, kteří nemají rádi změny, ale přeci nezůstaneme celý život zabednění v jedné místnosti, která hnije.Já jsem v takové změně vždycky viděla novou příležitost a nebála se jí (i když jsem ukončený vztah oplakala). Nyní máte prostor pro sebe, pro synka a pro práci. Věnujte se sama sobě a nemyslete hned na to, že musíte poskládat rodinu (= najít si chlapa), protože ten přijde až ve chvíli, kdy budete připravená, žádný nechce dělat náhradu nebo záplatu.
Hodně sil do nového života i nového začátku. A nikdy není pozdě!
Děkuji. Já také teď nic a nikoho nehledám, jen mě to napadlo do budoucna. Já jsem hodně vkládala do bývalého vztahu, jenže to dopadlo, jak to dopadlo. Ale v budoucnu chci mit rodinu. Chtěla bych tedy.
@Anonymní píše:
Děkuji. Já také teď nic a nikoho nehledám, jen mě to napadlo do budoucna. Já jsem hodně vkládala do bývalého vztahu, jenže to dopadlo, jak to dopadlo. Ale v budoucnu chci mit rodinu. Chtěla bych tedy.
Manželova babička se rozvedla po čtyřicítce a pak našla nového muže, se kterým je už 30 let. Neboj se, neznám nikoho, kdo je normální (ne zapšklá fúrie
)a zůstal by sám, ať už v jakémkoliv věku ![]()
Neboj, stačí chvilka a vše může být úplně jinak. Já byla rozvedena v červnu 2016 a v srpnu 2018 jsem se znovu vdala a čekám druhé dítě. Je mi 37. Kdyby mi to někdo řekl před rokem, tak si ťukám na čelo
Takže se netrap a užívej si svůj život, všechno to, co můžeš dělat sama, jednou na to ještě budeš vzpomínat ![]()
Prosímtě. Mám kamarádky, kterým je přes 30 a ještě nemají ani to dítě a ani nejsou vdané. Proč by to tedy pro tebe měl být konec? Nech to plynout, pokud ze tvé strany bude zájem, jsem si jistá, že partnera pro život najdeš. Vždyť jsou lidi, co si někoho našli i po 60 ![]()
Já se rozváděla když mi bylo 36 (2 děti), teď jsem o 3 roky dále a v létě se budu znovu vdávat, za skvělého muže. Neznamená, že když něco skončilo, že na tebe nečeká něco naopak lepšího. Zregenerůj, udělej si čas jen pro sebe a ono to pak přijde samo
![]()
Neboj, určitě si někoho najdeš. Stačí, aby přeskočila jiskra. Určitě dej tomu i čas a nejdi do toho po hlavě. Věř mi, že je pár tátů, kteří jsou sami s dítětem. Ijá jsem jedním z nich. ![]()
Co blaznis, vzdyt nemas vubec spatnou startovaci pozici pro pripadne dalsi zalozeni rodiny. Jedno ditko uz mas, takze te netlaci biologicke hodiny a nemusis zoufale hledat darce geneticke vybavy, dite je vetsi a samostatne, takze dalsi plus. Vetsina chlapu nema s jednim ditetem naprosto zadny problem. Na strane druhe ti v pripade oboustranneho zajmu nic nebrani mit jeste dalsi dite/deti, protoze jsi jeste mlada kocka.
Tak se nadechni a tes se na to, co ti zivot jeste prinese.
Také zrovna začínám od začátku ![]()
I situaci mám podobnou… Akorát ten věk
já jsem ve 34 měla první dítě, ve 36 druhé a teď, kdy je mi 42 doufám a věřím, že přijde nový, lepší začátek ![]()
Takže nejsi v tom sama ![]()
A víš co? Já bych si naopak užívala toho, že jsem samostatná, soběstačná, dítě už je relativně velké, nemusím se někomu neustále přizpůsobovat, brát na něj ohledy, dělat kompromisy, prát cizí fusky a spoďáry......tvl. jak to po sobě čtu, asi jsem se neměla vdávat.
![]()
Já se rozvedla ve 42letech a taky už sama nejsem. Nehledat..netlačit na pilu vše to k nám přijde tak jak má ![]()
Ja se rozvadela loni v lednu, bylo mi 35 + dite 8 let. Taky jsem myslela, ze zivot zkoncil. Po roce mam uzasneho chlapa, kde bych si to tehdy pomyslela! Hlavu vzhuru, driv, nebo pozdeji zase zacnes verit na lasku ![]()
Zdravím. Ani nevím, jak začít. Je mi 34 let, mám jedno dítě. Nyní jsem po rozchodu, kde i po opakovaných pokusech o znovu zlepšení vztahu, jsem zjistila, že tento vztah opravdu nemá budoucnost, je v něm už velká nedůvěra, chyby, které už nejdou přehlížet. Pocit, že partner je podrazak a nikdy vás nepodrzi. Nebudu to tady vše rozepisovat. Nicméně jsem teď sama. Nejsem nespokojená, mám už větší dítě, 7 let. Mám práci, co mě baví, syn a práce mě naplňují, bydlime sami v pronajatém bytě. Jsem samostatna. Ale… Mám strach. Že už nikdy s nikým nebudu tvořit rodinu. Že v mym věku je už konec a pozdě začít znovu. Prosím o zkušenosti vás, ktery si něčím podobným prošli, co bylo dál. Dekuji. Ponechat anonym, nebo vymazat. Citlivé údaje.