Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Cenarius já spis řeším to, zapírani od manžela, ze ji přispívá částky. Ze se o tom spolu bavíme a on řekne ze nic nechce a přitom holka chtěla.
A proč by ti to měl říkat? Je to jeho věc, jeho peníze.
@Anonymní píše:
@Cenarius já spis řeším to, zapírani od manžela, ze ji přispívá částky. Ze se o tom spolu bavíme a on řekne ze nic nechce a přitom holka chtěla.
Když vidím jakým stylem tady reaguješ, tak ho docela chápu. Očividně máš pocit, že na vás holka kašle, ale peníze jí jsou vhod.
@Anonymní píše:
Protože ví, že se ti to nelíbí. Tak to radši zapře.
Měla už jsi tady vlastní diskusi a řada lidí ti říkala, ať přestaneš organizovat manžela a jeho dospělou dceru. Asi mají dobrý důvod ti tyhle věci nesdělovat. Pokud ty kvůli tomu finančně strádáš, promluv si s manželem, ať nastavíte rozumnou rovnováhu.
@Anonymní píše:
@VitaminC Myslíš? I když jsem o tu holku vždycky jevila zájem, tak nemám právo vedet o tom, ze manžel ji přispívá a ještě mě to manžel zapre? Já chápu ze je to jeho dcera ale ten zájem sem o ni jevila a teď nemám právo vedet o finančních příspěvcích
Psala jsi, že máte peníze oddělené, ne?
@Anonymní píše:
Ahoj. Chci se zeptat zdali by Vám to vadilo nebo ne… manžel má dceru 25 let, já jsem s manželem 15 let, dvě děti máme. S jeho dcerou vycházíme dobre, jen se hodně málo vidíme. Holka má jiné zájmy, sice jsem ji občas zvala na večeři, na návštěvu ale většinou z toho sešlo. Ale co mi vadí je to, ze manzel když ji dá nějaké peníze, ze mi to neřekne. A dozvídám se to vlastně od jeho dcery. Minuly týden jsme se totiž o něčem bavili ohledně jeho dcery a on ze se ji ptal zdali něco nepotřebuje a ze ona nic, apak jsem zjistila, ze ji poslal 15 tis. Peníze tedy máme s manželem rozdělené ale nejsou proč mě o tom neříká
přitom jako já proti tomu nic nemám, jen bych chtěla aby jsme tu holku viděli častěji aby měla snahu nás vidět.
Nevadilo, pokud to nemá vliv na vaš rozpočet
Máte finance oddělené, takže ti do toho nic není. A mimochodem… treba dcera fakt jic nechtěla/nepotřebovala, ale on ji ty peníze prostě dat chtěl… navíc, když vidím, jak reaguješ a že máš potřebu to tak strašně moc hrotit, tak se nedivim, že ti to neříká.
@Anonymní píše:
třeba se s „holkou“ scházejí mimo domov, na oběd apod. Neřekl ti o penězích, nejspíš ti neřekne ani o tomto.
@Anonymní píše:
Ahoj. Chci se zeptat zdali by Vám to vadilo nebo ne… manžel má dceru 25 let, já jsem s manželem 15 let, dvě děti máme. S jeho dcerou vycházíme dobre, jen se hodně málo vidíme. Holka má jiné zájmy, sice jsem ji občas zvala na večeři, na návštěvu ale většinou z toho sešlo. Ale co mi vadí je to, ze manzel když ji dá nějaké peníze, ze mi to neřekne. A dozvídám se to vlastně od jeho dcery. Minuly týden jsme se totiž o něčem bavili ohledně jeho dcery a on ze se ji ptal zdali něco nepotřebuje a ze ona nic, apak jsem zjistila, ze ji poslal 15 tis. Peníze tedy máme s manželem rozdělené ale nejsou proč mě o tom neříká
přitom jako já proti tomu nic nemám, jen bych chtěla aby jsme tu holku viděli častěji aby měla snahu nás vidět.
Nevadilo, pokud to nemá vliv na vaš rozpočet
Ze posila by mi nevadilo, pokud bych si vzala chlapa s ditetem musela bych s tim pocitat - pokud to tedy nedela na ukor spolecnych deti (jakoze jim nic a ji dospele holce vse).
Vadilo by mi kdyby zapiral ale ne kdyby jen nerekl. Kdyz ti to proste neoznami a ty to pak zjistis, to neni zapirani. To by bylo kdyby i na tvuj dotaz odpovedel ne, neposlal jsem ji nic. Treba holka fakt nechtela, ale proste ji to poslal. A ze k vam moc nechodi, no je dospela
vzdyt v 25 ma plno lidi uz svoje rodiny a k rodicum jdou jednou dvakrat za mesic.
@agus121 píše:
Já nevím. Jde dost i o to, jak se k němu bývalá zachovala. Jako svině podle jeho slov. Toto by já nedokázala udělat. Já neříkám, že ho v životě nepodvedu, stát se může cokoli, ale určitě jsem člověk schopen o problémech mluvit a chovat se korektně. A pak si rozmyslím, jestli se vyplatí podvést. Přítel tvrdí, že v případě našeho rozchodu a společného dítěte záleží hodně na tom, jak se k tomu postavím já. Mám prý brát na vědomí, že s každým problémem mám přijít za ním a buď je vyřešíme nebo ne. Pokud ne, aspoň o tom bude vědět a případnou zradu bude brát jinak.
K chování bývalé… Budu se opakovat… slyšíš jen jeho verzi o tom, že se zachovala jako „svině“, takže kdo ví, jak to bylo, co například předcházelo tomu jejímu odchodu. Čili je to jeho subjektivní hodnocení celé situace a je třeba brát ho z rezervou (což očividně činíš).
Co se týče alimentů, nechápu, proč mluví v této souvislosti o podrazu. Čistě proto, že chtěla věc řešit soudně, tj. mít vykonatelný rozsudek jakožto exekuční titul pro případ, že by s placením otálel?. To je přece standardní postup, když se dva rozejdou/rozvedou a mají nezletilé dítě, že o výchově a výživě rozhoduje soud. Buď schválí dohodu rodičů, je-li nějaká, anebo nějak rozhodne o návrhu jednoho či obou z nich, což se asi stalo v tomto případě. Ono mít dohodu v šuplíku nebo dokonce „per huba“, z které druhý přestane plnit, když se mu přestane chtít, je celkem k prĐu, když povinný neplní.
Dále mě zaráží to „varování“, že bude záležet na Tobě, jak se postavíš k rozchodu. Jinak řečeno, on Tě dopředu varuje (celkem nevybíravě), že se může zachovat velice podobně nebo stejně k Tobě, rozejdete-li se, a zmírňuje to jen jakousi vágní a neurčitou zmírňující podmínkou, aniž by bylo jasné, co si pod tím „jak se postavíš k rozchodu“ představuje. Tenhle neurčitý pojem si konkrétním obsahem naplňuje jen ve vlastní hlavě, do které nevidíš, a tedy ho může (podle momentální nálady a situace) ohýbat tak, jak se mu to hodí.
Jinak k tomu jeho přístupu k synovi. Ne, že bych jeho postoj považovala za správný, ale chtěla bych Tě upozornit na to, že jednak nemáš tak úplně právo mu diktovat, jak se k věci postaví (tj. tlačit ho do toho, aby se se synem vídal), nadto je to z Tvé pozice i celkem riskantní, protože nevíš, co by z toho vzešlo pro Tebe. Je tu x diskuzí na téma, jak nextka nevychází s dětmi svého přítele z předchozího vztahu. Ty si teď možná chlapečka trochu idealizuješ, ale představ si, že ho třeba přítel získá do střídavky, Ty ho budeš mít doma co týden a kluk na Tebe vůbec nebude reagovat přátelsky nebo Ti bude nesympatický… Omlouvám se za upřímnost, ale vybavuje se mi přísloví „Bylo koze dobře, šla se smýkat na led.“ ![]()
Takže pro mě tu zbývá jediná otázka, a to ta, zda tohle je materiál pro budoucího otce Tvého dítěte. Tady bych si pečlivě zvážila své možnosti a motivace (tj. kolik je Ti let, jaké jsou Tvé šance získat partnera nezatíženého minulostí, jak moc chceš dítě, zda jsi případně připravena a schopna se o ně postarat sama, pokud se „znelíbíš“, atd. atd.). S tím, že k tomu můžeš přistupovat buď velmi opatrně (ve vztahu k sobě) a optimisticky (ve vztahu k šancím navázat vztah s někým jiným, vhodnějším), anebo velice pragmaticky (pokud je situace taková, že není na výběr a je třeba brát, co se nabízí).
@Anonymní píše:
Nejspíš má k tomu dobrý důvod, že ti to neříká. Nesouhlasím, že ti do toho nic není, jako manželé máte SJM. Na druhou stranu byla bych ráda, že dceru podporuje a to tvoje „mohla by se trochu zajímat“ je naprosto zcestné. Proč? Je dospělá, má svůj život. Nech to na chlapovi.
@Anonymní píše:
Mimochodem, jak jsi „pak zjistila, že jí poslal 15 tisíc“?