Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já bych jela do nemocnice na ultrazvuk. Co když je uvnitř oteklá a trubice je neprůchodná. Vždyť by ji mohl prasknout měchýř. Já bych se bála na to jen tak koukat a nic nedělat. Jeďte do nemocnice, nebo na pohotovost, třeba mají ultrazvuk taky.
Tak zrovna v tomto případě bych jela na pohotovost hned, z důvodů, které uvádí @EEKK
Když mi bylo cca 8 let stalo se mi to stejný - spadla jsem pipkou přímo na štanglu u kola když jsem prudce zabrzdila. Nakonec jsem se po pár hodinách trápení vyčůrala sama ale druhej den mi to šlo stejně pořád špatně. Jestli to malou bolí tak radši zajeďte do nemocnice, já to mám v hlavě úplně živě jako by to bylo včera.
Tak pokud ji to boli, coz asi jo, tak ji davej co 6 hod paralen… tak den, dva… dle potreby
@Teunka92 píše:
@JancaS84 to už jsem zkoušelabez úspěchu.
Tak ráno znovu a když nic tak do nemocnice na vycevkovani.
Měli jsme to tak u syna když dostal neštovice a měl i oteklý penis. Necural přes noc, ráno taky nic. V 11 jsem s ním byla u dětské a když by se do 3h nevycural tak jsme měli jet. Naštěstí mu mastička zabrala rychle a podařilo se.
@Eva.asdfghjkl píše:
Tak pokud ji to boli, coz asi jo, tak ji davej co 6 hod paralen… tak den, dva… dle potreby
Tak na tohle ti paralen fakt nepomuze. ![]()
@mackA159 píše:
Tak na tohle ti paralen fakt nepomuze.
Ba ne, tohle by mohlo pomoct - když ji to nebude tolik bolet, třeba se jí podaří se vyčůrat.
Pokud se ještě teď nevyčůrala tak už bych jela, ještě když se jí chce. Je to nebezpečný jí nechat dlouho nečůrat.
Kdyz bylo dceri 3,5 roku, tak se poranila pri jizde na odrazedle. Mela v pochve osklivou modrinu, trochu krvacela a hlavne nekolik hodin odmitala curat kvuli bolesti. Po konzultaci s lekarkou jsem zkusila teplou vanu, nepomohlo. Na noc jsem male dala plenu, vycurala se do ni, mela ji uplne plnou. Rano uz byla bez bolesti a chtela jit do skolky. Lekarka mi tehdy take radila Nurofen. Drzim palce, at je dobre!
@Titty píše:
Ba ne, tohle by mohlo pomoct - když ji to nebude tolik bolet, třeba se jí podaří se vyčůrat.
Na trhlinku ti paralen opravdu nepomuze. Az se odřeš, vem si prasek, a sama uvidis.
Spis maximalne nejake sedave koupele. Repik, dubova kura.
@mackA159 píše:
Na trhlinku ti paralen opravdu nepomuze. Az se odřeš, vem si prasek, a sama uvidis.Spis maximalne nejake sedave koupele. Repik, dubova kura.
Ale ty přece nevíš, jestli má trhlinku. A Paralen nebo Panadol není žádný dryják, takže bych to vyzkoušela.
Pokud tam nevznikl nějaký hematom, tj. překážka v močení, tak může zadržovat, jak chce, ale pokud bude močový měchýř příliš plný, tak svěrače sami povolí a počůrá se.