Dcera v noci nespí

2513
27.6.18 10:02

dcera v noci nespí

Dobrý den,
dcera 2 a půl mi přestala v noci spát, jsme z toho už na prášky, navíc mám ted zánět dutiny a horečky a potřebuju spáááát :)

Dělaly vám to děti taky? Ona vždy usínala kolem 8 a většinou do 9 spala, byla odmala naučená, že z postele už se nechodí, před měsícem začala z postele vylejzat, ale vždy šla do regálu, tam si vzala knihu, dalami ji a já ji četla, nebo si vzala plyšáka a zpět do postele a pak usla.

Ted ji za boha nemůžeme zahnat, řve a nechce chodit spát, posunula sjem to na 9, protože v 8 je ted brzo. Navíc ted týden má muž volno a je večer doma, což nebývá, chodí až kolem 10. a ona ho vyžaduje u sebe při usínání, bohužel se nechal zlomit a šel tam a ted to vyžaduje pořád. a začala zkoušet, že nevyleze jen z postele, ale i z pokoje, za boha nechce spát. nejde ji zahnat, tak jsme ji už tam zamkla, se mnou, že jdeme spinkat už, ta řvala asi hodinu, že na nás zvonila sousedka, co se u nás děje. nevim, zda to bylo dobře, ale ona je ten typ, kdy jednou polevíte a už se vezete, protože by chodila z pokoje pak každou noc, či by to vyžadovala..

no a aby to nebylo málo, usne třeba kolem půl 10 večer a kolem půl 1 se vzbudí, vylítne z postele a jde do obýváku a ua boha nechce zpet, dnes se vzbudila v půl 1 a usla až v půl 6 a ještě spí, nevím co s ní je ted..to už se děje týden, nekdy usne hned - resp. do hodky, ale! musí si s ní lehnout i manžel, jinak ječí u dveří, že chce do obávýku, když jde, leží a usne do hodiny, včera se to nepovedlo, už vypadalo, že usne a najednou si sedla a slezla z postele a šup do obýváku a začala si hrát, říkala sjem, že v nocise spinká, že jdeme spát, zas šílený řev, do toho muž, že ráno vstává do práce, že v tom nemůže spát, tak jsme ji nenutila, ale ani nevím jak, leda ji zas zamknout a nechat řvát, ale vzbdí celý barák! kolem 3. ráno jsme zkusila, že jdeme okoupat, máme takový rituál před spaním, že vykoupeme, provedeme hygienu, pyžamko a do postele a už ne ven, bejvávalo :(
a zabralo to, sic trochu protestovala, ale asi by i usla, ale vzbudil ji kocour, co zamnoukal, hned zas vystřelila lovit kocoura. jsme už zoufalá, nevím co to s ní je..

jinak dřáv chodila spát v 8 a spala od těch 9-6, občas se vzbudila a hned usla, odpo spánek kolem 12-14 hod. vždy cca hodku. ted má vše rozházené a já už se děsím večera, že zas bude spát 2-3 hodky a celou noc vzhůru, už se to stalo po 3 za sebou..

jak byste postupovaly? nechaly byste ji dnes dospat a spát až večer? je 10 a ještě spí, takže odpo spánek možná ani nebude. já už nevím co dělat a do toho ta viroza, navíc mám problémy se spaním a nad ránem už nezaberu.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3743
27.6.18 10:12

Asi bych zkusila ji dnes přes den nedat spát, ať spí v noci.
Některé děti v tomto věku již nepotřebují odpolední spánek, když přes den spí, tak jsou v noci vzhůru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12429
27.6.18 10:13

Třeba už nepotřebuje spát odpoledne. Teď už bych ji vzbudila. Běžte přes den ven, utahej ji a uvidíš jak večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2513
27.6.18 10:22

no už jsem uvažovala, že polední spánek zrušim, ale právě, že spává jen tu hodku a když je vzhůru od 6 do 8 nevydrží, párkrát už nespala přes den a stejně dřív jak v 9 neusla, nebo dýl, protože byla uplně přetažená a nešlo ji usnout, jindy zas vstane v 6 a v 11 už je na spaní, to by mi do večera nevydržela, já fakt nevím :( a ted je to kor rozázené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1884
27.6.18 10:26

Doufej, ze ma jen blbe obdobi. Mamka rikala, ze muj bracha to delal asi mesic. Vstal uprostred noci a museli si hrat. Tchyne rikala ze chlap to delal 1/4roku. V noci usnul na 5minut a uz vstaval. Ze treba 30× vstaval a sel spat. Vubec ti to nezavidim, ale verim, ze je to jen docasne obdobi. Zamknuti bych rekla moc nepomuze. Telka ji nebere? Ja kdyz byla po nocni, tak jsem klukovi (nebyly mu urco vic jak 3roky) pustila pohadku a on vydrzel alespon chvilku v klidu a ja mohla spat. Sice me chodil budit asi kazdych 10minut, ale to se dalo prezit. Jestli se potrebujes vyspat, tak je to idealni reseni :roll:
Dovedu si predstavit, jakou ti udela scenu, kdyz ji ted pujdes budit :zed: :zed: drz se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
27.6.18 10:48

proboha, ke jí 2,5, tak si tam s ní jděte lehnout, když to po vás chce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
27.6.18 10:54

Jo, neporadím, ale máme to taky. Už skoro rok a půl, od té doby co dostala velkou postel. Nepomohlo ani zrušení odpo spaní :roll: (a jak byla unavená tak byla ještě víc na zabití), to večer usnula v pohodě jen první dva dny, pak to bylo stejné, nepomohlo ani posunutí večerního usínání. Nechce chodit večer spát, po uložení vybíhá z postele, v noci se budí a chodí přitulit, pak zase courá zpátky do svojí postýlky a vyžaduje naši asistenci… vyvinula si celý arzenál abychom se nevyspali.
Tak jen držím palce aby to u Vás bylo jen chvilkové :hug: Případně napiš co Vám pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2513
27.6.18 11:05

@iiiv vždyt my s ní ležíme, předtím jsme ji uspávala já, ted teda už i manžel, protože chce oba, jde o to, že ona ležet nechce a utíká pryč do obýváku, nezavírám ji tam samotnou proboha, zamkla jsme ložnici jednou a byla jsem tam s ní!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
27.6.18 11:06

@PAN66 Já nechápu, čemu se pořád rodiče diví :nevim: Mě připadá naprosto normální, že dítě v určitém věku (většinou po druhém roce), prostě večer prudí. Je to jen období. Prostě buď si lehnout s ní, což většinou nepomáhá a nebo já dělala to, že jsem třeba stokrát odvedla do postýlky, pohladila a šla, nakonec syn vždycky usnul i když to bylo třeba až v deset. Prostě jí nechte ať z pokoje leze, stejně s tím nic neuděláš. Mám pět dobrých kamarádek, ani jedna v životě nebyla na emiminu ani podobném vebu a děti vychovávají bez újmy. Tohle období, když dítě začne vylézat z postele bylo u všech těch dětí mých kamarádek, podle mě je to prostě normální. Mimochodem, dodnes syn občas přijde, chodí spát v osm je mu 5 let a někdy tam prostě zůstane a usne a jindy třeba ještě dvakrát přijde a vypadá, že vůbec nebude spát. Naprosto normální :nevim:
A teda ve školce, spí děti i ve čtyřech letech, tak proč nedat spát po obědě :nevim: Ráno musí vydržet, pak oběd a spát. Spát max do dvou hodin, aby zase do večera přišla únava. Nevím v kolik dnes vstávala, ale měla by vydržet do oběda, není to mimino, že by musela spát teď dopoledne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2513
27.6.18 11:07

@1mila2 ono s ní moc spát nejde, vydrží chvilku koukat a už leze na stůl, na skřín, honí kocoura, jednou sjem klimbla a koukám ona stojí na sekretáři! bojim se, že spadne, neco si udělá, leze furt nekam , do výšek..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
27.6.18 11:09

@PAN66 Jo a když už jsem si nevěděla rady, vzala jsem ho do postele k nám a byl celou noc klid. Člověk se taky potřebuje občas vyspat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
27.6.18 11:14

Rituál po kterém je už prostě konec dne a jde se spát. Říct: za chvilku se přijdu podívat jak hajáš. Potom znova…pohladit, přikrýt, ukonejšit, odejít…nepovolit žádné lození někam. Co to jako je? :roll: :zed: PO stole se snad neleze ani nikde po nábytku :cert:
Jestli bude takto zlobit, tak už nepříjdeš…atd atd…
JInak prej zklidňuje sklenice horkého mléka. Zkusla bych malou skleničku třeba to bude mít aspoň placeboefekt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
27.6.18 11:20

Ahoj, holka takhle prudí pokud spí po obědě, což se děje pokud je ve školce skoro pokaždé. Ona obecně potřebuje míň spánku. Pokud spí po o, večer je ještě kolem 10 fresh a byly i noci kdy byla vzhůru do 2,3… Netlačit, nehubovat, nedávat po obědě spat a hodně unavit…fakt na 3, km procházku, hodně vyběhat, necpat cukrama, na večer meduňkový čajík…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
27.6.18 12:10

Nedoporučuji odbouravat polední spánek, večer bude přetažená a bude to ještě horší…my to vyřešili u syna tak že manžel ho zanesl do sklepa (nemáme černý sklep, máme tam hernu, prádelnu..)a řekl mu že děti co v noci řvou musejí zůstat tam ať neruší ostatní..chvíli záchvat a od té doby kliiiid ;) nevím ale zda to jde provést v paneláku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí