Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@DeeSocialWorker píše:
Kdyby byla moje babička ještě naživu, klidně by to mohla psát ona, výchovný styl mají prakticky stejný
drsné… jako moje rodina taky na mě byla přísná když jsem byla malá a v pubertě, ale tohle mi přijde jako šílené ![]()
@alejandra to není přísnost, spíš porucha osobnosti. Tady opravdu vidím spoustu podobných rysů, včetně toho, že ten člověk má vždy pravdu a nepřipouští vůbec žádné jiné možnosti, pokud nezapadají do jeho vidění světa. Moje babička takto „vyrobila“ několik potomků s depresemi, úzkostmi apod.
Zloba, obvinovani, nespravedlive vycitky (nejlepe pred okolim), hazeni klacku pod nohy (nedavani vyzivnehi pri studiu, sabotovani vztahu) - tohle neni prisnost, to je krasna ukazka zavisti. A samozrejem bohorovnost. Ona prece jedna spravne, vi to nejlepe a vsichni se myli.
Meh nam tady prispiva i do jinych diskuzi, ne jenom o dcerach. A kdovi kam vsude pise anonymne. Jsou to roky a porad je konzistentni. Trollove vetsinou v jedne diskuzi A, ve druhe B.
@PaníBovaryová píše:
Zloba, obvinovani, nespravedlive vycitky (nejlepe pred okolim), hazeni klacku pod nohy (nedavani vyzivnehi pri studiu, sabotovani vztahu) - tohle neni prisnost, to je krasna ukazka zavisti. A samozrejem bohorovnost. Ona prece jedna spravne, vi to nejlepe a vsichni se myli.
Meh nam tady prispiva i do jinych diskuzi, ne jenom o dcerach. A kdovi kam vsude pise anonymne. Jsou to roky a porad je konzistentni. Trollove vetsinou v jedne diskuzi A, ve druhe B.
Minule psala i do diskuze o kočkách a nadávala jim. K tématu neměla co říct.
@topazio píše:
Minule psala i do diskuze o kočkách a nadávala jim. K tématu neměla co říct.
Od takovehoto cloveka nemuzes cekat, ze ti sem prijde v dobrem poradit.
@alejandra píše:
drsné… jako moje rodina taky na mě byla přísná když jsem byla malá a v pubertě, ale tohle mi přijde jako šílené
Moje matka je přesně to samé, slovo od slova.
Jediné coi nesedí, je, že mojí máti strašně záleželo na tom, aby vypadala jako hodná a „správná“ matka a ženská, takže by to tu napsala tak, aby z toho vycházela o mnoho lépe. To mi u tohoto profilu trochu nesedí ![]()
@PaníBovaryová píše:
Od takovehoto cloveka nemuzes cekat, ze ti sem prijde v dobrem poradit.
Já jsem radu nechtěla. Ale zakladatelka. Ona začala zvracet a psát jaké jsou kočky špatné.
@topazio Což o to, já kočky taky ráda nemám a nic pěkného si o nich nemyslím
@DeeSocialWorker píše:
@alejandra to není přísnost, spíš porucha osobnosti. Tady opravdu vidím spoustu podobných rysů, včetně toho, že ten člověk má vždy pravdu a nepřipouští vůbec žádné jiné možnosti, pokud nezapadají do jeho vidění světa. Moje babička takto „vyrobila“ několik potomků s depresemi, úzkostmi apod.
tak to je logické
a smutné…
@Liberalissima píše:
Moje matka je přesně to samé, slovo od slova.Jediné coi nesedí, je, že mojí máti strašně záleželo na tom, aby vypadala jako hodná a „správná“ matka a ženská, takže by to tu napsala tak, aby z toho vycházela o mnoho lépe. To mi u tohoto profilu trochu nesedí
Mě se těžko věří, že někdo takový existuje, ale tím nijak nezpochybňuju, že takoví lidi jsou. Ale tak či tak, je to prostě šílené
Jako chápu, že někdo je více přísný, etc. Ale tohle už je prostě šílené. Ani k tomu nemám slov.
@alejandra píše:
Mě se těžko věří, že někdo takový existuje, ale tím nijak nezpochybňuju, že takoví lidi jsou. Ale tak či tak, je to prostě šílenéJako chápu, že někdo je více přísný, etc. Ale tohle už je prostě šílené. Ani k tomu nemám slov.
To u nás se děly ještě jinačí divočárny, meh se bude muset ještě hodně snažit aby dohnala mojí máti ![]()
@Liberalissima píše:😳 to ještě někde existuje neco horšího? 😰
To u nás se děly ještě jinačí divočárny, meh se bude muset ještě hodně snažit aby dohnala mojí máti