Dcerka kamarádky mi leze na nervy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
624
2.2.10 14:40

Itram,
nemá ten chlapeček nějakou duševní poruchu,třeba autismus, konkrétně Aspergerův syndrom?
Podle toho, co jsi napsala, mě to tak napadlo… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
2.2.10 15:33

Ahoj holky,
já mám sice teď ještě 5měs. dcerku a tak mě to možná taky čeká.

Nicméně to, co zažívají vaše děti jsem zažívala já sama s jednou kamarádkou. Můj názor je ten, že ten agresor(zlobivá holčička nebo zlobivý kluk) se snaží upoutat pozornost ať už maminky nebo okolí…snaží se udělat, cokoliv(většinou to, co se ostatním nelíbí) jen aby si jich někdo všimnul.

Potom bych navrhovala nějakou hru(začlenit i maminky) a stanovit pevná pravidla. Ale samozřejmě chápu, že to nejde dycky, že si chtějí maminy pokecat…tak to pak zbývá těm dětem vymyslet hru, která by je skutečeně zabavila a měla pevná pravidla, při kterých se nebudou děti navzájem haštěřit.

Bohužel taky vím, že některé útoky agresorů dospělí přehlédnou aniž by chtěli a když jsou děti jako jsem byla já, klidný, hodný, tichý a v podstatě se svém světe, tak hry nemají žádný smysl a bohužel se to s nima bude orat celý život. Někdy totiž si agresoři dokážou svým chováním osvojit ostatní děti jako kamarády a to pak je horší.

Chci jen říct, že dokud se vaše dítko vůči nim samo neobrní a nebude je brát vážně, tak s tím nic neuděláte. Je to blbý, ale tak to je. Nevím jestli jsem vám nějak pomohla, ale říkala jsem si, že by bylo dobré vám to zdělit :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1368
2.2.10 16:06

Zakladatelko, úplně tě chápu…
Jestli jsem pochopila, nejde o agresi té holčičky, spíš naschvály a chodání,které se ti nelíbí…
No, já mám kamarádku a její holčička(cca 4 měsíce starší než můj syn) byla jednu dobu příšerná (prostě záchvaty vzteku, uřvaná, pořád brala hračky a tak…no a já si všimla,že ten můj hodný klouček to od ní odkoukává a pak třeba 2 dny trvalo,než se vrátil ke svému chování…druhá věc je, že její dcerka má pro mě strašně nepříjemný hlas, ze kterého mi třeští hlava po chvilce…udělala jsem jedno…omezila jsem návštěvy a potkávání tak na 1 za měsíc…děti se těší a postupně se to zklidnilo..a já přišla na to, že určitá příšerná období její dcerky přišla za 4 měsíce i k nám a Vojta byl nějakou dobu úplně stejný…takže pozor a hned nesoudit!!!
Jinak s tím, říkat to kamarádce…opatrně, jako každá máma to vidí jinak a bude ji to určitě mrzet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
2.2.10 16:50

Souhlasím s Berenike, období vývoje padne na každýho ale bohužel jindy. To co dělala naše dcera- mezi kamarádama nejstarší, dneska už dávno nedělá a postupně si tím prošly všechny ,mladší děti. Takže já doporučuju jen zatnout nervy a čekat, až to přejde, jendou to přejde určitě a doufej jen, že tvoje dítě bude mít to štěstí, že ho to nepotká taky.

• Citovat
  • Upravit
12978
2.2.10 19:57

Musím na sebe vyklopit, že mě po určité chvíli příjdou všechny cizí děti jako spratci ( jen někdy a jen trochu), jsou méně vychovaní, jsou více sprostí, jsou násilní, jsou ulhaní, jsou vychcaný,jsou hloupější, jsou… prostě né moji.. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Také nejsem nadšená s kým se kolikrát dcera baví a kamarádí ( mám pocit, že jí využívají, týrají atd)..ale je to její volba a já jí do toho moc kecat nebudu - spíš pak drbu s ní :oops: :oops:
chci říct, že je to do určité míry takový zkreslený pohled na věc..I naše děti umí být takový - připustme si to..Možná že né tak moc, ale určitě se nakonec najde nějaká maminka, která bude mít na naší ratolest pifku..
Pokud je to opravdu dobrá kamarádka, jistě zvládne malilinkatou nenápadnou narážku na chování dcerky..
PS. takových ještě bude..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17745
2.2.10 20:35
Peggi píše:
Itram,
nemá ten chlapeček nějakou duševní poruchu,třeba autismus, konkrétně Aspergerův syndrom?
Podle toho, co jsi napsala, mě to tak napadlo… :think:

Ahoj Peggi,
děláš do autíků?Alice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
2.2.10 21:40

Určitě po světě chodí i naprosto špatně vychované děti, ale většinou myslím tyhle konflikty spíš pramení z toho, že každé dítě je v jiném vývojovém stádiu a samozřejmě my jsme citlivější vůči tomu, co dělají jiné děti tomu našemu, naopak chování vlastního dítěte máme větší tendenci chápat a omlouvat.
Pokud to přeroste určitou mez, tak já mám spíš tendenci omezit styky a návazat později, rozmluvy tady většinou nezaberou, svoje dítě nikdo objektivně nevidí a spory dvou matek zastávajících se práv svých dětí nemají rozumné konce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karinak
2.2.10 22:43

Lizbeth, no konečně nezaujatý příspěvek a opravdu pravdivý. Děkuji ti za něj a jsem ráda, že konečně si ¨tady aspoň jedna maminka dokáže přiznat, že nejenom ty cizí, ale i ty naše děti třeba nejsou takoví andílci, jak je vidíme jenom my.Moje tříletá dcera byla ještě tak před 4 měsíci andílek a já si myslela, jak ji všechny děti ubližují a ona je přece takové zlatíčko a moc jsem si přála, aby se konečně uměla bránit a třeba jednou nějaký pohlavek i vrátit. No a dnes to začíná být pěkně drzá holčika, která má manýry puberťaček a já jenom žasnu, kam se poděla ta hodná a sladká holčička. Možná už předtím něco takového zkoušela , ale já v ní viděla jenom tu hodnou holčičku. Nepřihlášená Karin

• Citovat
  • Upravit
9867
2.2.10 23:38

Na tohle platí moje oblíbená odpověď - bude hůř, hůř, hůř. A pak ještě hůř :D Ale bude to prima.

Všimněte si, že to řešíte u prvorozených dětí ;)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
3.2.10 09:59

No já jsem právě vždycky tak trochu prohlédla situaci, až když byla dcera někde beze mne.Já jí měla za mlčenlivou, mouchy sežerte mě, chudátko co každému poslouží, naivní a hodně hodnou.. Pak nastoupila do školky a učitelky mi vyprávěly jak celý den žvaní a nenechá si nic líbit!!!! 8-o 8-o Já skoro nevěřila..I na návštěvě, když se slavily narozeniny s kamarádkama a já si pro ní třeba přišla, tak jsem se také nestačila divit..
Děti se dokážou hodně změnit..Jinak se chovají doma, jinak ve školce, jinak venku s kamarády apod..
Pořád je hodná a sladká :srdce: :srdce: ( hodnější a sladší než ostatní :mrgreen: :mrgreen: ). ale už nemám žádné iluze o tom co by mohla, kdyby…
Samozřejmě nepopírám, že jsou mezi námi tací, kteří jsou fakt echt nevychovaný a stojí zato se držet od nich dál..
Když v první třídě přišla s tím, že spolužačka krade v krámě a navádí jí aby šla s ní, tak jsem jí to politicky vysvětlila a bylo po kamarádství.. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
3.2.10 11:19
Judycum píše:
Určitě po světě chodí i naprosto špatně vychované děti, ale většinou myslím tyhle konflikty spíš pramení z toho, že každé dítě je v jiném vývojovém stádiu a samozřejmě my jsme citlivější vůči tomu, co dělají jiné děti tomu našemu, naopak chování vlastního dítěte máme větší tendenci chápat a omlouvat.
Pokud to přeroste určitou mez, tak já mám spíš tendenci omezit styky a návazat později, rozmluvy tady většinou nezaberou, svoje dítě nikdo objektivně nevidí a spory dvou matek zastávajících se práv svých dětí nemají rozumné konce…
:palec: moje řeč :-D
Taky jsem jednou unáhleně soudila a za 3/4 roku měla doma to samé 8-o :lol: :lol: Jako by ti dítě zahodilo pár výchovných kroků a vrátilo se ve vývoji zpět :zed: Pak to zas přešlo… naučilo mne to toleranci :wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
4.2.10 14:00

nedá me to se nepřidat. Mám dva kluky, hodne zivi, ted sem nekolikrat ve skolce resila ze Vojty je vsude plno … to znamená že proste neposedí sem tam si do nekoho stouchne, aby byla nejaká akce. Není zlý, je hodne zivy a pripada mi ze se chce se vsemi kamaradit. Ale jsou tam takovy holcicky ze na ne nesmi ani sahnout a uz hned bezi zalovat ucitelce ze jim neco udelal. Tim ho nechci branit, ale vim ze by neublizil. Myslim ze by se nektere holcicky meli naucit branit, rict tohle nedelej. Nic jim neudelal ani ucitelky si toho nevsimly, jenom proste by se meli nektere naucit do budoucna, ze rozmazleny a uknourany holky i kluci to v zivote daleko nedotahnou.
Ale jsou období kdy jich mam taky plny zuby, a tesim se az období prejde a budou zase ti hodni kluci a ze ti zlobivy odejdou.
Pokud to maminky zlobivych chtej resit situaci, kdy jejich dite nekomu ublizi, pak maji narok na to aby byli vyslyseni a pochopeni. Ne vzdy za to mohou rodice, ale deti se radi opičí a když to vidí u jednech proc by to nemohli zkusit taky.
Nevim jestli sem nejak pomohla, ale rozhodne si nemyslim soudit jenom ty kdo nekomu neco delaj, meli by byt i souzeni i ti kteri si to nechaj delat. To jen do budoucna, zivot se totiz s nikym nemazli a meli by na to byt pripraveni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
4.2.10 20:18

Tučnič - vcelku s tebou souhlasím, a vím jak to asi myslíš, ale s tím ,že by měli být souzeni i ti, co si to nechávají líbit to je trochu postavený na hlavu..kdybys měla introvertní milou klidnou hodnou tichou holčičku, která se nerada hádá či pře tak bys asi mluvila jinak..Jak bys chtěla kupříkladu změnit náturu takového dítěte ve 4 letech. To prostě nejde. Bud se sama otrká, nebo z toho vyroste, ale říct jí, že život je složitej a svět zlej a musí se s tím porvat asi efekt mít nebude - to bych spíš očekávala zkrocení toho temperamentního dětátka, které může ubrat plyn.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí