Dcerka (16m) nechce být na hlídání

18.8.25 14:05

Dcerka nechce být na hlídání

Milé maminky, nemáte někdo podobné dítko? Dcerce je 16m, běhá, mluví, pěkně jí, zlobí :D ale chce být hodně se mnou. Jsem teď zaměstnaná na částečný úvazek, hodně z domova. Tatínek moc nemá čas, pracuje, navíc máme každý druhý týden doma jeho holky z 1.manželství. dcerka byla teď 3× u hlídací paní a byla s ní v pohodě jen na hřišti (byla jsem opodál), uvnitř ne, to je řev. Občas tam pozoruje jiné děti, ale paní odmítá. Babičky vidí málo. Na cizí lidi se směje, ale sáhnout na sebe nenechá. Když jí mám v práci, je tam hodná, hraje si. Chtěla jsem zkusit to hlídání, ať aspoň na schůze mohu sama, ale nechci jí nechávat někde, kde brečí…no spíš má paniku. Braly byste si malou i nadále s sebou? Je to vždy 1× týdně, jinak HO. A občas se doma zabaví s menší bonusovou dcerou. Děkuji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11844
18.8.25 14:09

Pokud s tím v práci nemají problém a nevyrusuje pro té poradě…ale snažila bych se jí asi umístit do nějaké soukromé skupiny…třeba by se tam zabavila s ostatními dětmi a neplakala by… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
18.8.25 14:12

Měla jsem takové dítě a ne, hlídání cizí osobou v 16 měsících by nezvládlo.
Na druhou stranu bych tedy ani nebrala fyzicky na poradu, protože to ruší.
Měla jsem takhle dítě několikrát, když nemohl hlídat manžel a byl to očistec ( a to si to mohu z pracovní pozice dovolit). I když to dítě bylo relativně hodné, tak tam prostě bylo a rušilo.

Ale každé dítě je jiné. Jeho starší sourozenec hlídání od manžela dávalo ok už v 11 měsících a nemělo vůbec problém.
Ten mladší v 16 měsících by se na cizí paní ani nepodíval.
I tak ten vývoj dětí jde dopředu. Po 2 roce už ale zvládl nástup do soukromé školky. Takže bych počkala… :kytka:

Jo pro takhle malé dítě (věkově - 16 měsíců ) chce případně ta skupinka pravidelnost. Musí si zvyknout na režim a fixovat se na další osobu - tak mi to bylo vysvětleny tetami. Pokud ho tam budeš dělat 1× týdně, nezvykne si.

• Citovat
  • Upravit
8538
18.8.25 14:27

A ve společnosti vice dětí se umí zapojit nebo jen na ně kouká? Kdyby ostatní děti brala, tak se dokáže lépe zabavit a nemusela by tak plakat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.8.25 14:36
@izabe píše: Více

Spíš pozoruje, občas jim naopak spíš krade hračky a neumí se dělit. Říkala jsem si, jestli to je tou střídavkou - jeden týden má vše pro sebe, ten další si s nimi chce hrát i ta menší nevl…nebo je prostě ještě malá. Holky má ale jinak ráda, trochu pohrát si s nimi umí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.8.25 14:40

Náš zaměstnavatel má dětské skupinky od 18m, tak by to možná stálo za dotaz? Dost mě tedy překvapilo, jak dcera „snáší“ to dosavadní hlídání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16340
18.8.25 14:46
@vlasataeliska píše: Více

Určitě, ono je dost rozdíl, kdyz dítě někdo jen hlídá, nebo je v DS ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
610
18.8.25 14:52

Jako bys popisovala mojí dceru v tomto věku, tedy až na to, že je hodná když pracuješ a neruší :lol:
Zkusili jsme asi 5 paní/slečen na hlídaní, než se jí jedna zalíbila (potřebovala jsem mít někoho kdo vykryje čas podvečer). Té se teď držíme už téměř 4 roky :)
Jinak dcera byla spokojenější v dětské skupině než s hlídací paní doma.
Tam neměla vůbec problém, má ráda “kamarády”.
Chůvu jsem chtěla na odpolední porady - nechtěla jsem aby byla dcera v DS odpoledne když byla pod 2 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18668
18.8.25 16:14

@vlasataeliska do víc jak roku a půl jsem měla pijavici. Pak jak když luskneš prstem. Ve 2 a čtvrt šla do skupinky a je úžasná. Za ten rok brečela asi 3× a bylo to jen jednotýdenní období.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí