Dcery přítel - exekuce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35774
3.9.18 09:19

Vaše dcera má dítě, je dospělá a vy by jste se měla přestat šťourat v jejím životě. Jako třeba fakt, že si až teď založila účet :nevim: ona evidentně taky nepracuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.18 09:22

@eumedon no právě. mladá a naivní je. navíc si myslí, že s dítětem si už málokoho najde, což je blbost, je normální pěkná holka, co by si nenašla. jenže on ji prostě nějak učaroval. zřejmě to s lidmi umí. mluví, jak kdyby vlastnil několik sídel a měl miliony na kontě. což já nesnáším, na nic jsme si nikdy nehráli. máme dům, tři auta, jezdíme na dovolené. ale oba s manželem tvrdě pracujeme. myslím si, že si nás ¨občíhnul¨ a dceru oblbnul a myslí si, že něco z toho kápne. jenže ta naše holka, je tak hloupá, zkusím si s ní promluvit, jenže ona jak se zamiluje, je slepá.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.9.18 09:25

@pikola pokud o tom nic nevíte, zdržte se laskavě komntářů. nešťourám, mám obavu. dospělá je, ale čerstvě a má čerstvě ukončenou školu, nepracuje, protože má práci od 1/10. do 31/8 byla vedena jako student a měla brigády. na takové výlevy jsem opravdu čekala.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.9.18 09:28
@Anonymní píše:
já jsem pro to, abys dceři dala přímo ten vytištěný výpis exekucí, já jsem byla v podobné situaci jako tvá dcera, akorát s rodiči bydlím společně s mou dcerou v rodinném domě, nového přítele jsme si málem nastěhovali domů, ale mé matce se taky něco nezdálo, tak ho prolustrovala a též se mi to bála říct, no byl to šok, ale hned jsem známost ukončila, ale pořád je mi líto hlavně toho, že miloval mou dceru a ona ho, ale já půjčky a dluhy nesnáším a celá naše rodina, představa, že nám v baráku chodí exekutoři je strašná, a on peníze měl, měl 2 práce, hodně kouřil a měl finančně náročného koníčka, ale úmyslně a vědomě neplatil zdravotní pojištění, ale nájem samozřejmě platil, i na výlety měl, prostě bez prolustrování se to nezjistí, a nakonec jsem ráda, že je pryč, prostě je to nezodpovědný člověk

No to jsi vcelku rozumná, myslím, že má dcera takhle reagovat nebude, spíš se ho bude zastávat. Nevím co on platí nebo neplatí. Každopádně neustále střídá zaměstnání a je vedený na úřadě práce.

• Citovat
  • Upravit
35774
3.9.18 09:33
@Anonymní píše:
@pikola pokud o tom nic nevíte, zdržte se laskavě komntářů. nešťourám, mám obavu. dospělá je, ale čerstvě a má čerstvě ukončenou školu, nepracuje, protože má práci od 1/10. do 31/8 byla vedena jako student a měla brigády. na takové výlevy jsem opravdu čekala.

Chápu, že o ní máte starost, ale vyjíždět si dluhy její známosti mi přijde trošku dost šťourání v soukromí.
Navíc účet bude samozřejmě potřebovat do zaměstnání

Příspěvek upraven 03.09.18 v 09:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13967
3.9.18 09:33

To mela dite ve 13 8o. Moje mamca je takova stoura, takze u ni jsem zvykla, ze by mi na rovinu rekla co si mysli ;)… klidne i to, ze si partnera proverila. Zalezi na tom jaky mate mezi sebou vztah, ale urcite bych ji na to upozornila

Příspěvek upraven 03.09.18 v 09:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1255
3.9.18 09:34

neznám tvoji dceru, nevím, jak dokáže zpracovat informace, které dostane. začala bych tím, že bych jí dala ten výpis, aby o jeho exekucích věděla, a pak bych zkusila přijít na to, jestli si uvědomuje rizika, která pro ni z toho vyplývají. o nějakém rozchodu bych ani nepípla a toho kluka bych vůbec nehodnotila, téma by byly „exekuce partnera a riziko, které to přináší“,nikoli „nabrnkla sis pěknýho ksindla a podle mě by ses ho měla co nejdřív zbavit“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.18 09:36

@Pidulka1991 Ne :lol: ¨čerstvě¨dospělá, jsem myslela, že jí není třicet. Ale trochu míň.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.9.18 09:41

@navy blue tak nějak jsem si říkala, že to udělám, děkuju

• Citovat
  • Upravit
1774
3.9.18 09:41
@Anonymní píše:
Dobrý den, prosím o anonym, je to pro mě citlivé. poraďte mi, prosím, jak se mám zachovat. Moje dcera, která má pětileté dítě si našla přítele. Jelikož se mi zdál, nezdál, hlavně finančně, nikde nic moc nepracuje, nic nevlastní, pořádně nemá ani co na sebe atd. nechci to moc rozebírat. Přes internet jsem si nechala vyjet výpis z exekucí a zjistila jsem, že má tři. částky nejsou nijak závratné, ale pro někoho, co moc nepracje, nemá příjem nic moc, tak téměř závratné, řekla bych. dcera příjem zatím nemá, dostudovala a nastupuje do práce příští měsíc. k tomuto člověku se nastěhovala začátkem léta, bydlí v pronajatém bytě. jelikož my jsme rodina bez jakýhkoliv dluhů, při slovu exekuce mi naskakuje husí kůže (vím, že každý může do něčeho spadnout, nechci odsuzovat), ale mám o dceru, vnučku, vlastně i o nás všechny určitou obavu. Jak to vlastně chodí, pokud on nesplácí? Mohou se částky vyšplhat hodně vysoko, že? Může tato situace nějak dopadnout na nás? A teď - mám o tom dceři říct? jsem si jistá, že to neví. On je takový ¨frajer¨, neustále se chvástá, jaké si koupí auto, dva tis. pro něj nejsou problém atd. Dcera mu asi věří, je hloupá, mladá, my s manželem jsme ho prokoukli hned. Díky za rady.

What? To je zase případ - ještě nečichla k práci, ale už má pětileté dítě. Kdo ho platí? bývalý manža? Stát? A proč se nepostará jeho matka? Jo vlastně, z čeho asi, když nepracuje? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
3.9.18 09:44
@pikola píše:
Vaše dcera má dítě, je dospělá a vy by jste se měla přestat šťourat v jejím životě. Jako třeba fakt, že si až teď založila účet :nevim: ona evidentně taky nepracuje

No možná je i trochu pravda. Ale pokud s přítelem žijí v nájmu, trvalý pobyt má nejspíš stále u rodičů. V takovém případě jim nemůže být jedno zda jejich dcera nespadne náhodou také do dluhů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1774
3.9.18 09:44
@Anonymní píše:
@eumedon no právě. mladá a naivní je. navíc si myslí, že s dítětem si už málokoho najde, což je blbost, je normální pěkná holka, co by si nenašla. jenže on ji prostě nějak učaroval. zřejmě to s lidmi umí. mluví, jak kdyby vlastnil několik sídel a měl miliony na kontě. což já nesnáším, na nic jsme si nikdy nehráli. máme dům, tři auta, jezdíme na dovolené. ale oba s manželem tvrdě pracujeme. myslím si, že si nás ¨občíhnul¨ a dceru oblbnul a myslí si, že něco z toho kápne. jenže ta naše holka, je tak hloupá, zkusím si s ní promluvit, jenže ona jak se zamiluje, je slepá.

Aha, hlavně že je pěkná. Sorry jako, nechat si udělat dítě a pak se nechat živit od rodičů, to už musí být opravdu formát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
3.9.18 09:46
@TrueIsFalse píše:
What? To je zase případ - ještě nečichla k práci, ale už má pětileté dítě. Kdo ho platí? bývalý manža? Stát? A proč se nepostará jeho matka? Jo vlastně, z čeho asi, když nepracuje? :zed:

Ty máš nějaký mindrák?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.18 09:46

@TrueIsFalse je ti líp za ty komentáře. gratuluji.

• Citovat
  • Upravit
2930
3.9.18 09:47

Anonymní promiň, ale na mě to působí, že svou dceru hodně zhazuješ. Jen tím, že už jsi tolikrát napsala jak je moc hloupá. Jakto že neměla nikdy účet? Evidentně ji je už něco přes 20 a pises, že je chvilku dospělá :nevim: moje sestra má 16 a již a ma účet kde ji chodí kapesné a peníze z brigády a učí se s tímto hospodařit. Určitě bych ji to řekla ale nechala bych ji se osamostatnit. Vždyť je to dospělý člověk s dítětem, přece do těch 30 nebude žít u vás a brát kapesné :nevim: Navic kdyby měla nějakou finanční gramotnost tak by jsi ji nejspíš víc věřila :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová