Dcery přítel - exekuce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
3.9.18 12:51

@eumedon přesně tak, dost jsme ji pomohli a nezahodím ty roky jen tak, že bych neměla šťourat. jak říkám, on ať si žije jak chce, ale dcera s vnučkou mě opravdu zajímají.

• Citovat
  • Upravit
19788
3.9.18 13:13
@Lalelale píše:
Pokud máš důvod si myslet, že dcera vybouchne a obrátí svůj vztek proti tobě, tak bych se uchýlila k malé lži a řekla bych, že ti do schránky přišel anonym od nějakého jeho věřitele. Tak či onak, pokud dcera odmítne vidět realitu, pak už je to její boj.

To bych nedělal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
3.9.18 13:16
@Anonymní píše:
@Lalelale na ty jeho dluhy kašlu, ale bojím se, že si něco vzala sama. pořád si říkám, kdo by jí co dal, když nemá příjem, nevím, jestli se dá něco nebo ne.zítra ji pozvu odpoledne na kávu, ten její by měl být v práci (během tří měsíců ve čtvrté 8o ), tak uvidím, jak to dopadne.

pokud má stále trvalý pobyt u vás, odpichla bych se při tom právě o to, vysvětlit že byste neradi měli návštěvu exekutora a spolehas na ní a její rozum, že si nevezme kvůli němu žádnou půjčku a možná bych jí řekla, že bys byla klidnější, kdyby u vás zrušila trvalý pobyt dokud se jeho exekuce nevyřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19788
3.9.18 13:19
@medunka23 píše:
pokud má stále trvalý pobyt u vás, odpichla bych se při tom právě o to, vysvětlit že byste neradi měli návštěvu exekutora a spolehas na ní a její rozum, že si nevezme kvůli němu žádnou půjčku a možná bych jí řekla, že bys byla klidnější, kdyby u vás zrušila trvalý pobyt dokud se jeho exekuce nevyřeší.

Jenže zrušením TP by se vyřešilo něco? Fakt by byla klidnější? Až se vrátí s holou pérdelí a dluhama na celý život a „mámo pomoz“, tak co?

Ať jde od něj, dokud on sám ty exekuce nevyřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
3.9.18 13:37

@eumedon nevyřešilo by se nic, jen zakladatelka by odvrátila exekuci od svého majetku a má dobrou příležitost to dceři říct. Ono zakazovat, nebo spíš říkat druhému že si špatně vybral a ať jde od něj, je značně kontraproduktivní, na to si musí každý přijít sám, to nelze prikazovat. Nicméně zakladatelka má alespoň dobrý důvod jak to dceři říct, jako rodiče se stejně musíme smířit s tím, že svým dětem můžeme říct o věci, tady o partnerovi své a naše dítě se stejně zařídí po svém, nám nezbývá než být tichým pozorovatelem a připraven pomoci. Je to dost těžké a zakladatelce nezbývá než doufat, že dceru vychovala tak, aby jí tato informace pomohla a byla co se financí týče v tomto vztahu přemýšlet rozumem a ne citem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19788
3.9.18 13:50
@medunka23 NikdTo jí všechno může říct, aniž by jí vlhala, že by byla
@medunka23 píše:
@eumedon nevyřešilo by se nic, jen zakladatelka by odvrátila exekuci od svého majetku a má dobrou příležitost to dceři říct. Ono zakazovat, nebo spíš říkat druhému že si špatně vybral a ať jde od něj, je značně kontraproduktivní, na to si musí každý přijít sám, to nelze prikazovat. Nicméně zakladatelka má alespoň dobrý důvod jak to dceři říct, jako rodiče se stejně musíme smířit s tím, že svým dětem můžeme říct o věci, tady o partnerovi své a naše dítě se stejně zařídí po svém, nám nezbývá než být tichým pozorovatelem a připraven pomoci. Je to dost těžké a zakladatelce nezbývá než doufat, že dceru vychovala tak, aby jí tato informace pomohla a byla co se financí týče v tomto vztahu přemýšlet rozumem a ne citem.

Stejně kontraproduktivní je dceři lhát. Například v tom, že máma by byla klidnější, pokud by si dcera u ní zrušila trvalý pobyt. Asi by nebyla klidnější. Tím spíš, pokud má být připravena pomoci (jen ne vlastním zadlužováním, proboha, toto je cesta, jak dostat vlastní rodiče do neštěstí).

Nabízet dceři řešení, která v této chvíli a v této situaci řešeními nejsou? Co když se jich chytí? Co když si zřídí TP u něj a bude mít pocit, že tím je vše vyřešeno a veškerá odpovědnost k rodičům končí?

Zakladatelka se neptala, jak nad dcerou zlomit hůl a odříznout se od ní.

A nikde jsem nepsal, že má dceři něco zakazovat nebo přikazovat. To „ať jde od něj, dokud on sám ty exekuce nevyřeší“ může být doporučení. Plechová huba stavějící vzdušné zámky a zadlužená až po uši, to fakt není terno a může to dopadnout přes dceru i na rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
25.9.18 21:24
@Anonymní píše:
Dobrý den, prosím o anonym, je to pro mě citlivé. poraďte mi, prosím, jak se mám zachovat. Moje dcera, která má pětileté dítě si našla přítele. Jelikož se mi zdál, nezdál, hlavně finančně, nikde nic moc nepracuje, nic nevlastní, pořádně nemá ani co na sebe atd. nechci to moc rozebírat. Přes internet jsem si nechala vyjet výpis z exekucí a zjistila jsem, že má tři. částky nejsou nijak závratné, ale pro někoho, co moc nepracje, nemá příjem nic moc, tak téměř závratné, řekla bych. dcera příjem zatím nemá, dostudovala a nastupuje do práce příští měsíc. k tomuto člověku se nastěhovala začátkem léta, bydlí v pronajatém bytě. jelikož my jsme rodina bez jakýhkoliv dluhů, při slovu exekuce mi naskakuje husí kůže (vím, že každý může do něčeho spadnout, nechci odsuzovat), ale mám o dceru, vnučku, vlastně i o nás všechny určitou obavu. Jak to vlastně chodí, pokud on nesplácí? Mohou se částky vyšplhat hodně vysoko, že? Může tato situace nějak dopadnout na nás? A teď - mám o tom dceři říct? jsem si jistá, že to neví. On je takový ¨frajer¨, neustále se chvástá, jaké si koupí auto, dva tis. pro něj nejsou problém atd. Dcera mu asi věří, je hloupá, mladá, my s manželem jsme ho prokoukli hned. Díky za rady.

Můžu se zeptat - jak jste nakonec tuhle situaci vyřešili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová