Dcery přítel - exekuce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35766
3.9.18 09:49
@berusa.m píše:
No možná je i trochu pravda. Ale pokud s přítelem žijí v nájmu, trvalý pobyt má nejspíš stále u rodičů. V takovém případě jim nemůže být jedno zda jejich dcera nespadne náhodou také do dluhů.

Tak puberťačka už to není, má dítě a měla by mít snad od rodičů nějakou finanční gramotnost. I když doteď neměla účet, což nechápu :nevim: ano, upozornit ji může,ale mě osobně by dost vadilo, že si moji rodiče lustrují mého přítele. Třeba ona o tom dávno ví, ale tohle se zrovna do světa netroubí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
3.9.18 09:59
@pikola píše:
Tak puberťačka už to není, má dítě a měla by mít snad od rodičů nějakou finanční gramotnost. I když doteď neměla účet, což nechápu :nevim: ano, upozornit ji může,ale mě osobně by dost vadilo, že si moji rodiče lustrují mého přítele. Třeba ona o tom dávno ví, ale tohle se zrovna do světa netroubí

Teoreticky ano, ale být dospělý a mít dítě ještě neznamená automaticky finanční gramotnost. Jak vidíme různě kolem. Myslím, že dcera nebude moc samostatná když se o ni i její dítě rodiče starali tak dlouho. Je to celé blbá situace. Když vidíš, že se tvé dítě, i když dospělé, řítí možná do průseru…je těžké mlčet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.18 10:01

@berusa.m já to tu nechci moc rozebírat, tu naši situaci, spíš jsem chtěla vědět, jestli ty exekuce můžou nějak ohrozit nás, což asi ano, hlavně mou dceru. Myslím, že drtivé většině matek by to nedalo, kdyby zjistili, že se jejímu dítěti může stát fakt nějaký průser.

• Citovat
  • Upravit
5185
3.9.18 10:02

@pikola Ještě zmíním, že by mě osobně bylo uplně jedno jestli si dcera dovede domů kluka s dredama, číňana nebo fotbalistu. Ale dluhy jsou pro mě varovný signál č. 1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.18 10:03

@berusa.m přesně!drogy a dluhy. jinak ať si dělá absolutně co chce.

• Citovat
  • Upravit
76437
3.9.18 10:05

@TrueIsFalse co tě to tak „žere“? když tu někdo píše, že nemá možností a prostředky a zvažuje adopci, tak je tu spousta rad, že rodina pomůže, a když pomůže, zas je to špatně, takže dcera zakladatelky měla jít na potrat, aby jí nemuseli rodiče pomáhat? to je tvůj názor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
3.9.18 10:10

určitě bych dceři předložila beze slova sjetiny z netu.Doporuč jí,at vše,co by do bytu kupovala,tak at si od všeho nechává paragony-to v případě,že dorazí exekutoři,at prokáže,že to není majetek toho chlapa.
Jinak upřímnou soustrast,ale pokud je zaláskovaná,tak něco ji rozmlouvat,je jako ji postrkovat dopředu.Asi fakt je i zde nejlepší vl.zkušenost a holt si tu svoji tlamičku bude muset i ona sama osobně nabít,aby pochopila.
Nedostalajsem se do podobné situace,takže těžko říkat,ale myslím si,že bych měla problém takového nefachčenka si vůbec pustit do bytu,takže když na návštěvu,jen sama dcera s vnučkou,asi i za cenu toho,že se dcera „štajfne“ a řekne,že bud všichni nebo nikdo,ale neboj,i v tomto případě to nevydrží dlouho vás bojkotovat,zvlášt,pokud vy dvě máte dobré vztahy a ona dost dobře tak ještě dřív procitne ze sna.Pokud s ním bude tak žádné dotace,nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.18 10:18

@kilčo co nás to stálo usílí, narození malé atd. její školy, velmi dobrou práci si sehnala, a teď takové nebezpečí z toho člověka hrozí. Já ji neřeknu, okamžitě se rozejdi. to vím, že ne. musím si s ní hezky promluvit. vysvětlit, poradit. pak už to záleží na ní, jak to pobere.

• Citovat
  • Upravit
165
3.9.18 10:20
@Anonymní píše:
@berusa.m no právě! mám strach. nemusela se stěhovat, my máme velký dům, finančně ji i vnučku podporujeme, nikdy nestrádala. Ale je dospělá, řekli jsme si, ať se tedy zkusí postavit na vlastní nohy, když chce. Toho kluka jsme vůbec neznali, ale postupně nám otevírá oči.

To zvýrazněné - to je tedy hodně špatné a nevychovné od vás:

• chcete dceru stále chovat jak kanárka ve zlaté kleci?
  • je to dospělý člověk,tak proboha jaké když se chce postavit na vl.nohy??! Tohle mělo zaznít od vás jasně a striktně: jsi dospělá,dostudovaná,dosud jsme tě podporovali,ale ted už se musíš začít starat sama,jsi zodpovědná nejen zasebe,ale i zasvé dítě!

No a opět tě nepotěším,tvoje dcera nabyla díky vám dojmu,že peníze rostou na stromě,takže hodnoty a náhled na život,takový jak ho máte vy,protože vy jste se museli starat,narozdíl od ní,od toho je ona díky svým rodičům velmi vzdálena a o to horší pro ni bude seznámení s realitou.
Už vlastně asi jednou narazila a spálila se,vypadá to,že je svobodná matka?No ale rodiče ihned pofoukali bolístku,řekli,neboj to zvládnem,budem tě podporovat no a tady máte ty výsledky.

Musíte opravdu začít především od sebe,jestli vaši dceru máte vážně rádi a nemilujete jí pouze láskou opičí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1774
3.9.18 10:22
@stinga píše:
@TrueIsFalse co tě to tak „žere“? když tu někdo píše, že nemá možností a prostředky a zvažuje adopci, tak je tu spousta rad, že rodina pomůže, a když pomůže, zas je to špatně, takže dcera zakladatelky měla jít na potrat, aby jí nemuseli rodiče pomáhat? to je tvůj názor?

Nikdy jsem nic takového netvrdil. Nic moc pokus :-(

Vám přijde normální, že člověk skoro ve 30 nikdy nepracoval, nemá ani BÚ, jen se nechá živit od ostatních?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.18 10:32

@TrueIsFalse takhle to není, ale je mi to jedno, že to tak působí. já se jen bojím těch exekucí a mám strach, že si vzala nějakou půjčku nebo mu ručila. Mám strach o náš majetek, má trvalý pobyt stále u nás, stejně tak, její dcera. Prostě se bojím, že jí ten člověk oblbnul.

• Citovat
  • Upravit
672
3.9.18 11:41

Já se vám nedivim,taky bych měla strach a je lepší se od takových lidí držet dál.Být vámi já bych řekla dceři pravdu jen ať to dcera ví.Takový chlapi jako on bývaji dobrý manipulátoři a je tam velké riziko,že opravdu si ona vezme půjčku pro něj na sebe.A tim že má u vás trvalý pobyt jste v riziku i vy.Tak to radši řešte dokuď je čas a jestli si dcera nenechá říct a bude ho krýt a zastávat se ho tak aspoň trvejte na tom ať si od vás dcera odhlásí trvalej pobyt a pak už je to jen na ní jestli na sebe natáhne problemy nebo dostane rozum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19787
3.9.18 11:52
@pikola píše:
Chápu, že o ní máte starost, ale vyjíždět si dluhy její známosti mi přijde trošku dost šťourání v soukromí.
Navíc účet bude samozřejmě potřebovat do zaměstnání

To není šťourání v soukromí. Proto je to veřejný rejstřík, že si ty exekuce může vyjet za mírný poplatek každý.

A matka nevychovala dceru proto, aby se lhostejně dívala, jak na prahu dospělosti padne na dno. Matka je matkou celý život. Fakt o tvoje rozumy tady nikdo nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
3.9.18 12:31
@Anonymní píše:
@TrueIsFalse takhle to není, ale je mi to jedno, že to tak působí. já se jen bojím těch exekucí a mám strach, že si vzala nějakou půjčku nebo mu ručila. Mám strach o náš majetek, má trvalý pobyt stále u nás, stejně tak, její dcera. Prostě se bojím, že jí ten člověk oblbnul.

Bohužel si myslím, že pokud je dcera zamilovaná, tak to nebude chtít slyšet. Měla jsem kamarádku, z moc dobré rodiny, která si našla autobusáka s dluhy a ještě manželkou k tomu, nikdo jsme nechápal, proč proboha… Hučet jsme do ní mohli, jak jsme chtěli, bylo to jako mluvit se zdí. Z kamarádky se stal úplně jiný člověk. Být tebou, dceři bych to řekla. Možná bych jí řekla, at mi to nemá za zlé, ale že mi ten člověk byl od začátku podezřelý a tak jsem si ho zkusila pogooglit. Pokud máš důvod si myslet, že dcera vybouchne a obrátí svůj vztek proti tobě, tak bych se uchýlila k malé lži a řekla bych, že ti do schránky přišel anonym od nějakého jeho věřitele. Tak či onak, pokud dcera odmítne vidět realitu, pak už je to její boj.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.9.18 12:49

@Lalelale na ty jeho dluhy kašlu, ale bojím se, že si něco vzala sama. pořád si říkám, kdo by jí co dal, když nemá příjem, nevím, jestli se dá něco nebo ne.zítra ji pozvu odpoledne na kávu, ten její by měl být v práci (během tří měsíců ve čtvrté 8o ), tak uvidím, jak to dopadne.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová