Dcery ''zraněný'' kotník?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
25.11.21 22:00

Dcery ''zraněný'' kotník?

Vím, že na internetu toho moc nezjistím, ale chtěla bych pouze znát vaše zkušenosti/názory. Dcera dříve trpěla na časté zvrtnutí kotníku. Bylo to jen takové to, že druhý den dostala omluvenku na tělocvik a mohla chodit pár hodin po úrazu. Jenže teď je to asi rok od tohoto období, a dcera si stěžuje na bolest toho stejného kotníku. Jakoby mezi nártem a těmi dvěmi kostmi. Uvnitř pociťuje tlak, který se uvolní protočením kotníku, jenže u toho ji v tom kotníku jakoby přeskočí.. Hmatatelně je to i cítit. Teď mi mě zajímalo, zda to může být artoza, problém s chrupavkou? Nebo něco uplne jineho

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
75920
25.11.21 22:03
@Anonymní píše:
Vím, že na internetu toho moc nezjistím, ale chtěla bych pouze znát vaše zkušenosti/názory. Dcera dříve trpěla na časté zvrtnutí kotníku. Bylo to jen takové to, že druhý den dostala omluvenku na tělocvik a mohla chodit pár hodin po úrazu. Jenže teď je to asi rok od tohoto období, a dcera si stěžuje na bolest toho stejného kotníku. Jakoby mezi nártem a těmi dvěmi kostmi. Uvnitř pociťuje tlak, který se uvolní protočením kotníku, jenže u toho ji v tom kotníku jakoby přeskočí.. Hmatatelně je to i cítit. Teď mi mě zajímalo, zda to může být artoza, problém s chrupavkou? Nebo něco uplne jineho

počkéééj, postav se trochu vlevo, zaměřuji svůj dálkový rentgen a za chvíli ti řeknu, jak na tom tvůj kotník je
také někdo s křišťálovou koulí by se hodil, aby ti dcero řekl, jak to v tom kotníku máš - víc názorů je vždy lepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
25.11.21 22:04
@stinga píše:
počkéééj, postav se trochu vlevo, zaměřuji svůj dálkový rentgen a za chvíli ti řeknu, jak na tom tvůj kotník je
také někdo s křišťálovou koulí by se hodil, aby ti dcero řekl, jak to v tom kotníku máš - víc názorů je vždy lepší

Top :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24080
25.11.21 22:10

Běžte na chirurgii, aby vás poslali na rtg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24080
25.11.21 22:11
@stinga píše:
také někdo s křišťálovou koulí by se hodil, aby ti dcero řekl, jak to v tom kotníku máš - víc názorů je vždy lepší
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
25.11.21 22:19

Měla jsem to samé. V pubertě jsem si při úrazu natáhla vazy tak, že mi stačilo špatně šlápnout a výron byl na světě. Do druhého dne většinou ok. Tenkrát byly dvě možnosti. Buď operace, kterou mi vyhlášeny ortoped nedoporučil, protože může nadělat více škody, jak užitku. A nebo s tím normálně žít s tím, že se to občas stane a časem se vazy stáhnou skoro do normálu. Teď už se mi hodně dlouho nic nestalo, při větší zátěži ale kotník cítím dost a občas cítím takový tupý tlak, který odezní po rotaci. Jelikož zdravé vazy drží klouby ve správné pozici, předpokládám, že se tam prostě něco posunuje mimo svoji přirozenou pozici. A při pohybu se to vrátí zpět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
26.11.21 00:24

Tak jí udělejte rentgen, kdo ví co si v minulosti s tím kotníkem udělala, jestli se tam třeba natáhl nějaký vaz nebo nějaká skrytá zlomenina, kdo ví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8608
26.11.21 08:24

Mne toto dělá jedno zápěstí. V dětství jsem ho měla dost blbě zlomený a od té doby se chova takto. RTG v pořádku, prý jsou to uvlonene vazy, které někdy kosti pustí i tam, kam by nemely. Tím pohybem a krupnutim se to vrátí zase tam, kde to má být. Nic moc se s tím nedá dělat. Jediné prý operace, ale mě to vlastně nijak neomezuje, takže se řezat zbytečně a ještě s nejistý výsledkem nenechám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
26.11.21 09:39

Potřebuje ortopeda a pak rehabilitace. A teda ideální by bylo aby se do té péče dostala mnohem dříve. Takže dneska zvedni telefon a objednej ji na nejbližší ortopedii. Teď.

To že si to neřešlia a nechala ji to doslova přecházet je příčina toho, že má chronické problémy, takže pokud se dál budeš chovat neracionálně - hledat řešení na internetu, namísto v ordinaci lékaře, budeš to dál zhoršovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák