Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@pomme přesně o to jde, mi nevadí se s ním stýkat, vidět ho, ať klidně malou mají, hlídají. Ale divadlo jim hrát nebudu. Jeho požadavek je, že tchýně přijde k nám, my dáme malou do kočáru a on bude čekat někde za rohem a onau ji ukáže. No cirkus. Já jsem říkala, ať klidně přijde. Ale on ani u nás nikdy nebyl. Jak říkám. On se nechce bavit s námi. Důvod je dle mého jeho nějaká psychická nemoc. Manžel kvůli jejich rodinných vztahům a těchto divných chovají chodí k psychologovi. Protože otec prostě normální není.
Ne tenhle cirkus bych nepodporovala. Je to zrejme dusevne nemocny clovek a vnucku at vidi, ale pod vasi kontrolou. Neverim tomu, ze pokud se nebavi s Vama, ze to bude nejaky hodny pohadkovy dedecek. Souhlasim s tim, ze normalni není.
Já jsem celé ty roky manžela podporovala v kontaktu, ať mamce napíše, zavolá atd. Nebýt mě, nebaví se s námi ano ona. Ona totiž jak někdo výše psala kmitá kolem něho a stojí za ním za každou cenu. Ona manželovi řekla kdysi, že ví, že se on chová obecně špatně a dělá špatné věci, ale ona musí stát za ním. Takže proto manžel nechtěl být v kontaktu ani s ní. Naštěstí teď už si volají, píšou. Bere už i mě. Ale trvalo to dlouho. Jak říkám, musela jsem manžela trochu nabádat, připomínat, ať zavolá, napíše. On bude asi jako děda super, jenže pro mě je to cizí člověk, nesnáší mě ( nenáviděl všechny přítelkyně manžela a to je ani třeba manžel raději domů ani nepřivedl ukázat, mě s rodiči seznámil až víc než po roce). Viděla jsem ho fakt asi 3×, svatba bojkot, křtiny bojkot, pohřeb bojkot, nikdy jsem u nich nebyla, a najednou prostě budu dávat dítě někde za roh do kočárku??? Přijde mi to prostě jako cirkus. At přijde na kávu, do parku, kdekoliv. Může malou vidět. Ale sakra jsme dospělí a já nemám důvod hrát takové hry kvůli pro mě cizímu člověku… Já nechci zakázat, ať se vídají, jen chci, ať se chová normálně. My je zveme všude a pořád. Ale on prostě dělá bojkot všeho. V celé široké rodině. A všechny nesnáší.
Ne, neustoupila bych a pokud někdo bez důvodně nesnáší mou osobu, určitě nedostane domů mé dítě. Tchýni bych nadále nechala chodit k nám. Upřímne pokud je tchán chlap, co odřízl vlastního syna, nevěřila bych, že by u něj bylo dítě v bezpečí… Co až ho začne v pozdějším věku ockovat proti vám? Za mě ne, sám si vybral ![]()
Sám si vybral. Takový cirkus. Pokud někdo nemá rád rodiče dítěte, těžko bude mít rád dítě… Návštěvu ano u vás doma. Předem ohlášenou. Rozhodně bych nepristoupila na jeho podmínky. Na tchyni bych si dala velký pozor. Jestli stojí jen za ním a nevidí, neslyší, kdo ví co bude schopna pro jeho potěšení udělat, aniž by brala ohledy na dítě nebo na Vás!
@Anonymní píše:
Sám si vybral. Takový cirkus. Pokud někdo nemá rád rodiče dítěte, těžko bude mít rád dítě… Návštěvu ano u vás doma. Předem ohlášenou. Rozhodně bych nepristoupila na jeho podmínky. Na tchyni bych si dala velký pozor. Jestli stojí jen za ním a nevidí, neslyší, kdo ví co bude schopna pro jeho potěšení udělat, aniž by brala ohledy na dítě nebo na Vás!
Přesně z toho mám strach. Teď je tchýně v pohodě, normálně se bavíme, ale já z toho mám právě špatný pocit. Vidím za tím přetvářku. Ale jistá si nejsem. Zas nechci být na ni podezíravá. Ale můj šestý smysl mě varuje. Vím, že stojí na straně manžela. Například když nešel na pohřeb její maminky, tak všem tvrdila, že on na to není. A vůbec ji to nepřišlo divné, že to všem přijde jako úlet. I v takové situaci ho omlouvá. Či I manžel říkal, nikdy se ho nezastala v ničem. Vždy měl pravdu jen otec. Proto mám trochu obavy. Já bych byla moc ráda, kdyby se děda změnil a aspoň trochu měl snahu se chovat normálně. Ale nějak v to nevěřím, že se někdo v 60 letech změní. A to se jedná o velmi chytrého a vzdělaného muže.
Ahoj zakladatelko, v 60-ti letech se bude tchan tezko menit. Jak uz tu bylo nekolikrat napsano, nepristupovala bych na jejich podminky. Navrhla bych kratke setkani v parku, kde si muzete rict jen Dobry den. Pokud by si jim ty jejich saskarny odsouhlasila, tak bych se bala, co by nasledovalo do budoucna. Na tchyni bych si davala pozor. Aby se nestalo, ze ti dcerku bez tveho vedomi nekam odvede. Ja si s tchanem uzivam sve viz diskuze Problemy s tchanem
Je otazka casu nez si tchyne pujci kocar a udela, co jeji muz chce. S tim pracuj a jasne ji dej pokyny co si prejete a co ne. Aby pak nemohla rikat, ze nevedela. A co by se stalo, kdyby narusila vasi duveru. Tchan je darecek
Jak pisi holky, at se tchan podiva, ale ve vasi pritomnosti, je jedno kde to bude. Dohodni se s mužem.
Ahojte, tak jsme to s manželem promysleli. Zaprvé počkáme, až se o tom tchýně zmíní sama, že už to chce zrealizovat a na to konto jí manžel řekne, že by se rád sešel předem aby obecnou nebavící se situaci pořešili. Shodli jsme se, že jsme rodina a dávat někde za rohem dítě do kočárku je trochu dost úlet a celkem mě to i uráží. Takže u toho budu minimálně já. Pokud I to bude problém, tak holt budou mít bohužel smůlu. Tchán úplně, dokud se neumoudří. A tchýně přijde o možnost mít / hlídat vnučku sama. Jak už bylo zmíněné některými z vás, já ani manžel nevěříme, že by se setkání pak nestalo za našimi zády. Je to smutné, ale je to tak. Pokud budou oba chtít hodit vše za hlavu, jsme úplně v pohodě připraveni dělat, že se nic nestalo a jet nanovo s čistým štítem a bavit se. Pokud je však my nezajímáme a budou chtít jen vnučku a námi pohrdat, nenecháme si trhat rodinu.
Díky moc za příspěvky, pomohlo mi vidět různé úhly pohledu.
@SlečnaDahlia píše:
Mohl to být klidně mizerný otec, mizerný tchán, ale klidně i přesto může být výborný děda.
ano, to je logicke
![]()