Dědictví odměna notáři

20
4.8.14 13:12

Dědictví odměna notáři

Ahoj, chci se zeptat jestli někdo z vás nemá zkušenost s odměnami pro notáře. Přišel mi dopis že mám ohledně dědictví po mém otci přinést notářce 27500, nevíte tedy kolik bych měla přibližně dědit? Zdá se mi to jako velká částka. Děkuji za odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
100
4.8.14 13:24

A ty už si s danou notářkou mluvila? Já teda mám zkušenost s tím, že nejdřív dojde ke schůzce s notářem, ten tě s dědictvím seznámí, u nás např. i zjišťoval jestli ještě není někde nějaký „nepřiznaný“ majetek a pak teprve se vyčísluje nějaká odměna pro notáře.
Ta odměna je daná vyhláškou. Tady máš např. kalkulačku http://www.penize.cz/…are-dedictvi
Dokud bych neviděla z čeho se ta částka skládá a s notářem se nesešla, tak bych žádné peníze nenosila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
4.8.14 13:25

@Dagmar92 Měla by to být asi 2%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
4.8.14 13:27

@Dagmar92

Odměna uvedená v § 12 odst. 1 činí
z prvních 100 000 Kč základu… 2,0 %,
z přebývající částky až do 500 000 Kč základu… 1,2 %,
z přebývající částky až do 1 000 000 Kč základu… 0,9 %,
z přebývající částky až do 3 000 000 Kč základu… 0,5 %,
z přebývající částky až do 20 000 000 Kč základu… 0,1 %,

• Citovat
  • Upravit
3451
4.8.14 13:37

@Dagmar92 nic jí nenos, to je kravina. Nejdřív přišel rozsudek od soudu a pak teprve jsme platili honorář :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
4.8.14 13:43
@Dagmar92 píše:
Ahoj, chci se zeptat jestli někdo z vás nemá zkušenost s odměnami pro notáře. Přišel mi dopis že mám ohledně dědictví po mém otci přinést notářce 27500, nevíte tedy kolik bych měla přibližně dědit? Zdá se mi to jako velká částka. Děkuji za odpovědi :)

Rok 2010,dědictvi asi 9 milionu, odmena notaři něco přes 30 tisic. Jo a nesla jsem to tam normalne v kapse, jak se to tady nekomu zdalo divne, plati se to normalne v hotovosti. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140243
4.8.14 13:45

Taky jsem platila fakturu až po skončení dědického řízení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
4.8.14 13:47

@krtek7489 ale není divný platit v hotovosti, ale evidentně zakladatelka ani nevím, co dědí, tudíž není ukončený dedický řízení 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
4.8.14 13:50

Pokud bych měla zdědit několik miliónů, tak bych těch pár tisícovek také do kapsy ráda vzala :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
5826
4.8.14 13:58
@Verunecka289 píše:
@krtek7489 ale není divný platit v hotovosti, ale evidentně zakladatelka ani nevím, co dědí, tudíž není ukončený dedický řízení 8)

Proste ti po skonceni dedickeho rizeni prijde dopis, kolik cini tvuj podil dedictvi a kolik mas prinest. Takhle to proste funguje, zucastnila jsem se uz 3 dedickych rizeni. zakladatelka se vubec nevyjadrila, jestli se nejakeho dedickeho rizani ucastnila, nebo dala nekomu plnou moc. Pokud uz ji prisla castka, kterou ma zaplatit, dedicke rizeni uz muselo probehnout. Je divny, že u toho nebyla. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
4.8.14 14:07

@krtek7489 já vím jak to chodí, taky jsem byla účastníkem dědického řízení, ale pokud neví, co dědí, pravděpodobně se řízení neůčastnila, nebo nemá v ruce rozsudek, tudíž defakto ani nemůže vědět, jestli je dědic (vím, trochu hnaný ad absurdum, ale snad už pochopíš, jak jsem to myslela ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
4.8.14 14:16
@Verunecka289 píše:
@krtek7489 já vím jak to chodí, taky jsem byla účastníkem dědického řízení, ale pokud neví, co dědí, pravděpodobně se řízení neůčastnila, nebo nemá v ruce rozsudek, tudíž defakto ani nemůže vědět, jestli je dědic (vím, trochu hnaný ad absurdum, ale snad už pochopíš, jak jsem to myslela ;) )

No ale kdyz ji od notarky prisel dopis, ze ty penize ma prinest, tak uz muselo byt dedicke rizeni ukoncene, jen je divne, ze ona u toho nebyla. :think: ten notar si tu castku prece nevycucal z prstu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
4.8.14 14:28

@krtek7489 ale když nemá v ruce rozsudek, tak je prostě blbost něco platit :nevim: jako víš co, když to zase postavím trochu absurdně… dozvím se, že XY umřel, napíšu dopis dědicům, ať zaplatí…Kč a buďto to vyjde, nebo ne :nevim: prostě bez rozsudku by se mohla notářka stavět na hlavu, ale dokud nemám rozsudek v ruce, prostě nevím, jestli vůbec dědím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
4.8.14 19:06
@Verunecka289 píše:
@krtek7489 ale když nemá v ruce rozsudek, tak je prostě blbost něco platit :nevim: jako víš co, když to zase postavím trochu absurdně… dozvím se, že XY umřel, napíšu dopis dědicům, ať zaplatí…Kč a buďto to vyjde, nebo ne :nevim: prostě bez rozsudku by se mohla notářka stavět na hlavu, ale dokud nemám rozsudek v ruce, prostě nevím, jestli vůbec dědím :nevim:

Ted uz to davno pres soud nejde, tedy vetsinou, ted ti to razitko pravni moci da rovnou uz ten notar a da ti k tomu vsechny papiry. uz v roce 2010 to tak bylo. To co pises je proste nesmysl. Urcite bez skonceneho dedickeho rizeni nebude chtit ten notar zadne penize. ta castka se urcuje az podle majetku, ktery ten notar zjisti, tu castku si nemuze jen tak vycucat z prstu. A vzhledem k tomu, ze se zakladatelka uz neozvala, rekla bych, ze je to nejaka provokace ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
4.8.14 20:32

@krtek7489 nemáš pravdu. Možná to tak bylo, ale notář to jen zpracovává, pošle to na soud, tam to potvrdí a domů dojde obálka s pruhem. Následně běží odvolací lhůta a teprve potom je to pravomocný. To co píšu nejsou domněnky, ale ověřená realita ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová