Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@krtek7489 nemáš pravdu. Možná to tak bylo, ale notář to jen zpracovává, pošle to na soud, tam to potvrdí a domů dojde obálka s pruhem. Následně běží odvolací lhůta a teprve potom je to pravomocný. To co píšu nejsou domněnky, ale ověřená realita ![]()
@Verunecka289 píše:
@krtek7489 nemáš pravdu. Možná to tak bylo, ale notář to jen zpracovává, pošle to na soud, tam to potvrdí a domů dojde obálka s pruhem. Následně běží odvolací lhůta a teprve potom je to pravomocný. To co píšu nejsou domněnky, ale ověřená realita
Tak vzhledem k tomu, že jsem to tak absolvovala, tak pravdu mám.
pokud se dědicové přímo u notáře domluví, podepíší to, k žádnému soudu to vůbec nejde. S bráchou jsme se na všem domluvili bez problémů. Vše se sepsalo co komu, notář tam dál hned razítko právní moci a bylo hotovo. Psal se rok 2010, jméno notáře si nepamatuju, ale sídlí u nuselaku na Praze 4. To co ty popisujes s tím soudem, kam jsem si pak musela po 30 dnech kdy mi přišel ten dopis s modrým pruhem dojít pro razítko plne moci jsem absolvovala také, ale to bylo už v roce 2007. Pak to změnili myslím nějak v roce 2009. Samozřejmě pokud jsou dědicové rozhadani a nedomluvi se, musí to přes soud a ten rozhodně kdo co zdědí. Za normálních okolností vše, včetně právní moci na místě bez možnosti odvolání dělá notář sám ![]()
@krtek7489 píše se rok 2013, můj muž je jedinej dědic, notář zpracoval údaje, poslal to na soud, pak přišel dopis, rozhodnutí mohl potvrdit i notář. Takže to tak možná bylo v roce 2010, ale teď už je to zase jinak ![]()