Veškerá platba přes dětský učet, jde to?

Anonymní
3.8.14 21:04

Věškerá platba přes dětský učet, jde to?

Ahoj,
mám dotaz, exe mi zablokoval účet. Ale zrovna čekám na zbylé vyživné od bývalého a není to málo. exe mi řekl, at si udělám pro malou dětské konto, že jedině tam nevlezou, protože nesmějí. A řekl, že si tam mám posílat všechny platby, že takhle to řeší všechny matky.. Tak nevím jestli tam můžou přijít jen platby týkající se dítěte přímo a nebo fakt všechny. Ptám se jak blbec :oops: ale moc se vtom nevyznám.
Děkuju za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23081
3.8.14 21:10

AHojky, to docela čumim, že by tohle exek poradil :D JInak si tam můžeš nechat posílat všechno samozřejmě. Ty budeš mít dispoziční právo k výběru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2407
3.8.14 21:12

Tak na detske konto jde poslat platba z jakehokoli uctu, je to klasicky ucet. Ale pak platby a vybery z nej jsou omezeny. Zalezi u jake banky ucet je a pro jak stare dite. Svagrova si na ucet dcery treba nechala posilat penize za prodej veci, ze kterych dcera vyrostla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.14 21:24

No toto mi fakt poradily na exe úřadě, že prý to takhle dělá většina matek v podobný situaci. A tvrdily, že na dětský konto nemůžou právě prto si ho mám udělat :nevim: No taky jsem koukala, že mi to poradily. Tak jsem jen chtěla vědět jestli jde přes dětský fakt poslat všechno. Ještě mi radila složenky, ale to myslím můžou stopit. Je fakt, že jsem nemluvila přímo s exe, ale nějakou její asistentkou :think:

• Citovat
  • Upravit
15814
3.8.14 21:30

Exekutor může na jakýkoli účet, kam si dlužník nechává posílat svoje peníze. pokud se však jedná o účet, který není dlužníka, má exekutor situaci značně stíženou tím, že nejdřív musí přesvědčit soud, že se ten cizí účet smí exekuovat, že jsou na něm schované dlužníkovy peníze. což je samozřejmě pro exekutora práce navíc, s ne úplně jistým výsledkem, takže většině se do toho asi ani nechce. pokud ti to tvůj exekutor radí, tak ti asi na dětský účet nepoleze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23081
3.8.14 21:32

Dětské konto u Komerčky exekutor nepostihne. Nicméně, bankomat karta je tuším od sedmi let věku dítěte, do té doby výběry pouze na pobočce proti podpisu. Syn má účet neomezený finančně jak na vklad, tak i výběr. Je k tomu IB, kde si můžeš i stáhnout výpisy atd. Vedení komplet zdarma. Pouze nejde provádět příkazy z účtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23081
3.8.14 21:34

Navíc je už pak jednodušší pro exekutora dát přímo příkaz na Tvou výplatu, než si zajišťovat dlouhým procesem to, že můžou postihnout „tento“ dětský účet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
4.8.14 05:41

U České spořitelny je dětský účet zdarama, karta od 8 let. Muzes si na něj nechjat posílat vypaltu, platit z něho trvale prikazy.Mas k tomu IB. Exekutor na něho nemuze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
4.8.14 09:10
@Anonymní píše:
Ahoj,
mám dotaz, exe mi zablokoval účet. Ale zrovna čekám na zbylé vyživné od bývalého a není to málo. exe mi řekl, at si udělám pro malou dětské konto, že jedině tam nevlezou, protože nesmějí. A řekl, že si tam mám posílat všechny platby, že takhle to řeší všechny matky.. Tak nevím jestli tam můžou přijít jen platby týkající se dítěte přímo a nebo fakt všechny. Ptám se jak blbec :oops: ale moc se vtom nevyznám.
Děkuju za odpovědi.

záleží jak kde. Kluk má Eru, z jeho účtu vyberu jen pomocí šeku a trvá to věčnost.. takže si zjisti banku a její podmínky. Navíc z dětského účtu nedáš např trvalý příkaz, příkazem peníze nikam nepřevedeš atd.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
11.9.19 08:26

Ktera banka umoznuje dluznikovi platit nejvic penez z detskeho uctu, treba na najem a poplatky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
11.9.19 08:40

Z dětského účtu by jste neměla nic platit. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15925
11.9.19 08:45
@mofiz píše:

Jsme v ČR. Národ zlodějů a podvodníků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
11.9.19 09:01
@mofiz píše:

Tobě bude platit nájem a jídlo dítě? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
11.9.19 09:19

Podívej mě je to jedno z čeho mi bude dlužník platit, zkuste se vy omezene furie soustredit na otazku a jeji odpoved, mikdo nestoji o vase nazory.

Predmetem me otazky rozhodne nebylo “co si o tom myslite”, takze si ty “myslenky” ponechte v utrobach vasich mozecku… DEKUJI.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15925
11.9.19 09:29

Ty jsi neschopná si poradit a brečíš na EM a my jsme omezené furie? Tak to jsem se pobavil :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová