Ako sa stať šťastným

4.8.14 08:54

Ako sa stat stastnym.

Napisal mi z nicoho nic po siedmych rokoch byvaly. Nic zasadne, len k narodeninam, a ze na mna mysli, a ze dufa, ze som stastna. A ja od vtedy rozmyslam, ako sa clovek moze stat stastnym. Je to nieco, co sa cloveku prihodi/neprihodi, je to nieco k comu sa dopracuje seriou spravnych rozhodnuti, alebo je to nastavenim hlavy v situacii v ktorej sa nachadza, ci uspokojenie sa s malom?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14637
4.8.14 09:00

Hlavy. A ty se nechceš stát šťastnou, ty JSI šťastná. Pozor na formulace, jinak se k tomu nedopracuješ nikdy, protože pořád budeš čekat, kdy už to jako přijde.
Samozřejmě někomu na to popohnání hlavy stačí, když se něco přihodí. Kdo ale marně doufá, ten by se měl zastavit, rozhlédnout se kolem sebe a jen si přiznat, že vždycky může být hůř.
Ale není to asi pro každého, někdo nepotřebuje být v euforii, někomu dlouhodobě stačí fungovat bez toho. Což mi přijde škoda - každý může být šťastný. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6078
4.8.14 09:04

@Bábi Zlopočasná :think: myslím, že pro každého je definice štěstí jiná. Já jsem třeba teď šťastná, protože jsme se hodně posunuli v rekonstrukci a zas je kus hotovo.

Je potřeba se radovat z maličkostí. Řekla bych, že je to i povahou člověka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
4.8.14 09:09

@Bábi Zlopočasná no a jsi šťastná nebo nejsi? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
4.8.14 09:10

Myslím, že jsme šťastní právě teď a právě tady. V zemi, ve které žijeme. Nezuří nám tu žádná válka, máme co jíst, máme pitnou vodu a /zatím/ se nemusíme bát, jestli se i zítra probudíme tam, čemu říkáme domov. Nemusíme nikam utíkat, bez majetku, bez peněz. Jsme opravdu šťastní, že tomu tak je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.8.14 09:11

@mlsalkaM ja som sa nepisala na definiciu stastia, ale na to, akym sposobom sa k tomu Tvojmu stastiu dopracujes.

Priznavam, najprv som rozmyslala nad pekne stiplavou odpovedou pre byvaleho, ale je to mesiac co som nic nevymyslela, tak mu uz ani odpovedat nebudem. Napriek tomu, trosku mi to hlavou vrta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
4.8.14 09:12

Jinak být šťastný je o nastavení v hlavě… spousta lidí přes tu šílenou honičku za štěstím ani nezjistí, že už dávno šťastní jsou - nebo spíš mohou být… ale jim pořád něco chybí, pořád čekají na tu ránu jako z děla, která jim oznámí, že jsou šťastní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
4.8.14 09:13

@Bábi Zlopočasná Vyprdni se na něj. Beztak si chtěl jen polechtat ego. Aby jsi mu napsala, že šťastná BEZ NĚJ nejsi, že ti chybí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.8.14 09:13
@Regina Hero píše:
@Bábi Zlopočasná no a jsi šťastná nebo nejsi? ;)

Stastna. Mam vsetko co som kedy chcela, a len tento tyzden sa mi manzel priznal ze je moj zadok stredom jeho vesmiru :oops: :mrgreen: No mozem chciet viac?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
4.8.14 09:14
@Bábi Zlopočasná píše:
@mlsalkaM ja som sa nepisala na definiciu stastia, ale na to, akym sposobom sa k tomu Tvojmu stastiu dopracujes.Priznavam, najprv som rozmyslala nad pekne stiplavou odpovedou pre byvaleho, ale je to mesiac co som nic nevymyslela, tak mu uz ani odpovedat nebudem. Napriek tomu, trosku mi to hlavou vrta.

pekně stiplavou odpovedou?
Proč? Protože doufá, že jsi šťastná? Na to se odpovídá většinou „děkuji“… ale zase jestli máš pocit, že mu za takové přání musíš nutně pěkně vyčinit, tak pak asi šťastná nejsi a trápí tě pochybnosti… že by zatlačil na bolavé místo? Ale za tohle nemůže on…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.8.14 09:15
@Black Cat píše:
@Bábi Zlopočasná Vyprdni se na něj. Beztak si chtěl jen polechtat ego. Aby jsi mu napsala, že šťastná BEZ NĚJ nejsi, že ti chybí.

Mne uz byvaly vrta v hlave len na temu co sa mu sakra stalo, ze si spomenul - rozchod, rozvod, umrtie v rodine?

Ale tak sposobil mi trosku filozoficke svrbenie tak potrebujem poskrabat :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
4.8.14 09:18

Já bych to tipla na rutinnu nebo nedostatex sexu… :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.8.14 09:19

@Regina Hero on to bol ponekud… tazky rozchod. Stiplavu som myslela nieco ako - rozhodla som sa (on je/bol neskutocne nerozhodny), stojim si za rozhodnutim (on vsetko menil najneskor po troch dnoch) a vedela som uz od zaciatku ze budem stastna (on vzdy o vsetkom pochyboval a stale vsetko prehodnocoval).

No a ked som si to v hlave preberala, tak som sa dostala k otazke - ako velmi si mozem ja sama za to, ze som teraz stastna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
4.8.14 09:19
@Bábi Zlopočasná píše:
Mne uz byvaly vrta v hlave len na temu co sa mu sakra stalo, ze si spomenul - rozchod, rozvod, umrtie v rodine?Ale tak sposobil mi trosku filozoficke svrbenie tak potrebujem poskrabat :oops:

proč chceš hledat důvody, které ho k tomu vedly? Co ti to přinese? Člověk spokojený sám se sebou a se svým životem nemá potřebu se tak nějak rýpat, proč a z jakého důvodu… prostě se tak stalo…nemůže i druhý být jen tak milý a popřát? Třeba proto, že si uvědomil podstatu života a nebo to udělal jen tak? Proč hned za vším hledat nějaký špatný důvod, nebo nějaké zadostiučinění z tvé strany?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
4.8.14 09:21
@Bábi Zlopočasná píše:
Napisal mi z nicoho nic po siedmych rokoch byvaly. Nic zasadne, len k narodeninam, a ze na mna mysli, a ze dufa, ze som stastna. A ja od vtedy rozmyslam, ako sa clovek moze stat stastnym. Je to nieco, co sa cloveku prihodi/neprihodi, je to nieco k comu sa dopracuje seriou spravnych rozhodnuti, alebo je to nastavenim hlavy v situacii v ktorej sa nachadza, ci uspokojenie sa s malom?

Štěstí a pocit spokojenosti je vnitřní stav. Čili nezávisí na vnějších okolnostech, nezávisí na ostatních lidech, závisí čistě a jenom na tobě.
Například, pokud mám dojem, že budu šťastná, až budu žít v 8+2 vile s bazénem, tak je dobré uvědomit si, proč si tu vilu spojuji se svojí spokojeností - je pro mě synonymem bohatství a myslím si, že bohatství mě udělá šťastnou? Nebo mám věčně rozesmátou kolegyni, která v takovém domě žije a tedy si myslím, že když ona je v tom šťastná, tak mě to taky pomůže? Nebo je tam jiný důvod? Vyrovnám se svojí sestře? Udělám dojem na matku? Splním si svůj dětský sen? :nevim: V každém případě, dkyž takový dům získám, budu pár týdnů až měsíců jásat, ale jediná změna bude ta, že svůj dosavadní život přemístím z jednoho bytu/domu do jiného. Jakmile se události kolem stěhování uklidní, budu mít opět svoji běžnou denní rutinu, stejné vztahy se svými blízkými,… život se nezměmní, jen mé obydlí bude na pohled jiné. Čili ten stav je čistě záležitost mé hlavy, duše - nazvi si to, jak chceš.. Pocit, že vnější události života nemohu ovlivnit, ale mohu se smířit s těmi nepříjemnými a vytěžit maximum z těch příjemných a v každé volné chvíli dělat to, co mi přináší radost a „žít naplno“ (význam toho je pro každého jiný, někdo dělá adrenalinové sporty, někdo tmelí rodinu, někdo se rýpe v zahradě..). Takže žij tak, abys nepřežívala, ale prožívala a hledej to hezké v řivotě, který právě nyní žiješ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová