Ako sa stať šťastným

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6078
4.8.14 10:06
@Bábi Zlopočasná píše:
@mlsalkaM ja som sa nepisala na definiciu stastia, ale na to, akym sposobom sa k tomu Tvojmu stastiu dopracujes.

:nevim: všichni mí blízcí jsou relativně zdraví, žijí v dostatku, partner mě miluje..

Je to o osobním přístupu každého z nás. Ale jak jsem se ke svému štěstí dopravovala, nevím :think: je to soubor okolností. Vždy, když mě něco trápí, podívám se na zprávy a ono mě to hezky rychle přejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
4.8.14 10:13

Štěstí je stav duševní pohody. jsou lidé, kteří se objektivně nemají dobře a jsou spokojení a ti, kteří se objektivně dobře mají a necítí se tak. štěstí je stav subjektivní, je to souhrn psychických vlastností, ale i - to je jasné - objektivních událostí a faktorů, které spoluurčují Tvůj život- tzv. Tvůj životní příběh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.8.14 10:15
@Regina Hero píše:
možná by to chtělo spíš uvědomit si, že každý člověk je jiný a kdo nesedne jednomu, může sednout druhému… a šťastní budou oba dva (ale s někým jiným)… někdo chce takového snílka, idealistu či bohéma… někdo chce spíš realistu kříženého s materialistou, jiný zase divocha s jiskřičkami v očích… každý to máme jinak… člověka nepředěláš… ty jsi měla svou pravdu, kdybys byla podobně založená jako on, létali byste společně a ta „tvoje“ pravda by vám oběma byla ukradená…

Mne na mojej pravde az tak nezalezi… proste polichotenie ega s ktorym sa nepocitalo, a ktore by nechybalo.

Ale ako si ho pamatam, on si bol sam prekazkou vlastneho stastia, pokial ma byt stastie na tom nastaveni v hlave a rozhodnuti ze tu a teraz stastnou budem. Naozaj sa ho nemusis zastavat, boli casy ked som si v jeho hlave citala lepsie nez vo svojej vlastnej. Neskutocne ho to stvalo, neznasal ked som nahlas hovorila co si on mysli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
4.8.14 10:15

Ještě mě napadlo, že podle mě je pravda to, co napsal K. Čapek, totiž, že štěstí jsou chvíle, vteřiny, okamžiky…není to přesná citace, ale takhle nějak to bylo. osobně jsem nejštěstnější chvilkově, když se třeba zastavím, uklidním a koukám na svou bezva rodinu…

A Ty jsi šťastná? já myslím, že průměrně optimistický člověk je, pokud nejsou jobovky, spíše spokojený a šťastný je spíš nárazově-viz text výše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.8.14 10:16
@tasa píše: Štěstí je stav duševní pohody. jsou lidé, kteří se objektivně nemají dobře a jsou spokojení a ti, kteří se objektivně dobře mají a necítí se tak. štěstí je stav subjektivní, je to souhrn psychických vlastností, ale i - to je jasné - objektivních událostí a faktorů, které spoluurčují Tvůj život- tzv. Tvůj životní příběh.

No ale nad tym dumam - som stastna preto, ze som nahodou stretla manzela, alebo som stastna preto, ze som sa rozhodla ze manzel za to stoji, a ja budem vedla neho stastnou v dobrom aj zlom?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
4.8.14 10:18
@Bábi Zlopočasná píše:
No ale nad tym dumam - som stastna preto, ze som nahodou stretla manzela, alebo som stastna preto, ze som sa rozhodla ze manzel za to stoji, a ja budem vedla neho stastnou v dobrom aj zlom?

já myslím, že to prvé. protože rozhodnout se, že budeš šťastná, pokud k tomu nemáš dispozice nebo „podmínky“-např. dobrýho manžela, není uplně jednoduche

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
4.8.14 10:20

Jo a na nějakým chrámu je prý nápis, že štastný je ten, kdo se spokojí s tím, čeho může dosáhnout a netouží po nemožném

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.8.14 10:23
@tasa píše:
Ještě mě napadlo, že podle mě je pravda to, co napsal K. Čapek, totiž, že štěstí jsou chvíle, vteřiny, okamžiky…není to přesná citace, ale takhle nějak to bylo. osobně jsem nejštěstnější chvilkově, když se třeba zastavím, uklidním a koukám na svou bezva rodinu…A Ty jsi šťastná? já myslím, že průměrně optimistický člověk je, pokud nejsou jobovky, spíše spokojený a šťastný je spíš nárazově-viz text výše

Stastna som a dufam ze mi to vydrzi co najdlhsie. Neviem ci su to okamihy stastia… tak nejak narazove zaplavou stastia netrpim. To sa mi stavalo v zamilovanosti, hore a dolu. Teraz to mam so stastim ako s laskou k manzelovi - jedna priamka, pozvolna stupajuca nahoru.

Mam za to, ze prave preto ze som konstantne stastna tak tie zaplavy stastia nejak extra nepocitujem… pretoze neexistuju ani okamihy ked to stastie postradam a teda nemam s cim porovnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
4.8.14 10:27
@Bábi Zlopočasná píše:
No ale nad tym dumam - som stastna preto, ze som nahodou stretla manzela, alebo som stastna preto, ze som sa rozhodla ze manzel za to stoji, a ja budem vedla neho stastnou v dobrom aj zlom?

Já myslím, že je to díky obojímu. Podle hesla: „Štěstí přeje připraveným.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
4.8.14 11:13
@Bábi Zlopočasná píše:
Toz ja mala za to, ze je to ukoncene uz tych sedem rokov :mrgreen:

Jó, matko, do cizích hlav nevidíme a netušíme, co se uvnitř jich mele :nevim: My se s mojí první láskou setkali asi po deseti letech, cca měsíc po jeho rozchodu s ženskou, a mohla jsem si stokrát myslet, jak to mám vše ukončené.. :mrgreen: :oops: A ano - nevyšlo to ani napodruhé 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
4.8.14 11:17
@mlsalkaM píše: :nevim: všichni mí blízcí jsou relativně zdraví, žijí v dostatku, partner mě miluje..Je to o osobním přístupu každého z nás. Ale jak jsem se ke svému štěstí dopravovala, nevím :think: je to soubor okolností. Vždy, když mě něco trápí, podívám se na zprávy a ono mě to hezky rychle přejde

Vím úplně přesně, kdy jsem našla své sebevědomí - jednoho krásného rána jsem šla z nahá koupelny do ložnice skrz předsíň, ve které jsem měla zrcadlovou vestavnou skříň.. Podívala jsem se do těch zrcadel a uvdiěla jsem tam překrásnou ženskou 8o (To mi bylo.. osmadvacet? Někde krátce pod třicítkou) Tak jsem se tam zastavila, chvíli se prohlížela ze všech stran, až mi to vědomí si vlastní krásy opravdu prošlo všemi mozkovými závity a usadilo se tam, kde mělo.. No a do té doby vím, že jsem pěkná ženská (byť dnes mám asi o dvacet kilo víc a na břiše klokaní vak) a mám své tělo ráda :dance:
Tak tak nějak to bude i s tím pocitem štěstí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6078
4.8.14 11:20
@tasa píše:
Jo a na nějakým chrámu je prý nápis, že štastný je ten, kdo se spokojí s tím, čeho může dosáhnout a netouží po nemožném

A nebo taky : Že jsme měli štěstí poznáme, až ho ztratíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
4.8.14 11:22
@Bábi Zlopočasná píše:

Jsi šťastná, protože se cítíš dobře ve svém momentálním životě, je ti dobře na světě, a takový ten hluboký vnitřní stav spokojenosti máš i ve chvílích, kdy se něco nedaří, či přijdou nějaké problémy, zklamání.. Prostě víš, že tyhle přechodné emoce zase odezní a slunce bude svítit.. :nevim: Tak nějak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.8.14 11:22
@Sluka píše:
Jó, matko, do cizích hlav nevidíme a netušíme, co se uvnitř jich mele :nevim: My se s mojí první láskou setkali asi po deseti letech, cca měsíc po jeho rozchodu s ženskou, a mohla jsem si stokrát myslet, jak to mám vše ukončené.. :mrgreen: :oops: A ano - nevyšlo to ani napodruhé 8)

Ja viem s istotou, ze keby som zase niekam rozum podela a skusila to s byvalym, tak to nevyjde. Sme takmer, takmer kompatibilni, ale je to akoby si chcela narvat hviezdicku so 60 cipami do dierky pre hviezdicku so 61. Na prvy pohlad k sebe pasuju, ale ten jeden zubok bude drhnut vzdy, a nepomoze ani urazit ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
4.8.14 11:29

Člověk je šťastný, když není nešťastný.
O neštěstí víš celkem hned, štěstí si občas ani neuvědomíš. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová