Definujte nepořádek doma :)

25136
19.7.13 09:42

definujte nepořádek doma :)

Ahoj holky, ruku na srdce a popravdě napište, co to u vás znamená, když „máte nepořádek“. Protože mě facsinuje, když někdo říká „moc se nedívejte, nemám uklizeno“… a je to tam jak ze škatulky :)
U nás: v obýváku rozházené hračky (to až tak za nepořádek neberu), sem tam kousek oblečení - buď to tahá mála za takové stoličky, kam dávám roznošené, nebo hodím špinavé v rychlosti na zem a až časem do koše. A taky počůrané plínky (ale max.2, ty uklízím prakticky hned :))
kuchyň: na lince hrnky od snídaně (do myčky dávám, až je klidněji), nebo linka plná po chystání na oběd.
O koupelně a tak se bavit asi nebude.
Jinak všude POŘÁD nějaké drobečky i když někdy i denně vysávám (máme dřevěné podahy).
No a další mě třeba přivedete vy :) KDyž má přijít návštěva, tak samozřejmě uklízím a neříkám „nekoukejte kolem, nemám uklizeno“ - mame dvě malé děti, tak to prostě musí brát tak jak to je :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
19.7.13 09:47

U nás i při každodenním vysávání chlupy od psa (teď teda extra), na stole hrnky od čaje, nezasunutá PC židle, nevyleštěnej dřez, neutřenej prach… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
19.7.13 09:48

Tomu, co jsi popsala, říkám provozní bordel jak v tanku :mrgreen: a vyskytuje se u nás často. Až na ty drobky, ty nesnáším a okamžitě je vysávám. Uklizeno - nikde se nic neválí, nic není ulepené a uťapané, nikde není prach, kapky vody, všechno oblečení je vyprané, vyžehlené a uložené ve skříní… asi jako když vstoupíš do hotelového pokoje. No ale tento stav se u nás díky dětem moc nevyskytuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
19.7.13 09:50

Tak u mě to znamená už jen týden neutreny prach, ale s příchodem třetího mimča jsem všechno trošku prehodnotila a co stihnu to stihnu, vařím a uklízím po večerech když už je všechna drobotina v postelich, přes den udrzuji provozní bordel :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
19.7.13 09:51

Naučila jsem se žít s tím, že mám rozházené hračky po baráku. Nenaučím se žít s tím, že mi nelícujou hrnky v kredenci a někdo mi pohnul vázou o centimetr do prava a tím ji vychýlil z roviny se svíčkou. Monika hadr :lol:.

Borčus je u nás hlavně ze zvířete - chlupy

• Citovat
  • Upravit
26833
19.7.13 09:53

U nás jsou to rozházené hračky, nádobí na lince (mám teď v těhu vždy dopoledne nízkej tlak a namočit ruce do teplý vody pro mě znamená kolaps :zed: ), pak ty drobečky, vysávám podle potřeby buď denně, nebo ob den, to samý s vytíráním. Prach mi návštěvy nekontrolují :mrgreen: A za chvíli se k tomu asi přidá rozprsklé dítě všude kolem, protože nechce pochopit, že na obyčejným balónu se nesedí a neskáče, čekám, kdy rupne :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
19.7.13 09:54

A dětském pokojíčku se snažím vyhýbat obloukem, když vidím ten nepořádek tak by mě trefil šlak a když tam uklidim tak do hodiny můžu začít nanovo :evil: :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
19.7.13 09:55

Momentálně mám vytřeno v celém bytě, umytou WC mísu, ale jinak binec. :oops: Na lince mixér, zrovna jsem dělala koktejl, nádobí od snídaně, všude po stole jogurt, protože brouček zrovna svačí. Chystám se vyprat věci z pelechu, takže roztahaná postel. Dvě várky nesloženého prádla. A k tomu v kuchyni hromádka nezařazených věcí (dokumenty, papíry, účty, kuchařka). Jeden pokoj totálně hrozný, protože ještě nemáme po stěhování zprovozněnou ložnici, jso v ní krabice. Děs!!! A v jednom kuse jsme na cestách, vždy jen přijedeme vyprat, uklidit, zabalit a jedeme zase jinam, hold prázdninový provoz. Takže normálně bych se z toho bince složila, ale není to stálý stav. :!

O hračkách ani nemluvím. Ty jsou momentálně uklizené, ale dlouho tam nevydrží. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12505
19.7.13 09:59

Nejhorší jsou chlupy od psa..
Zrovna ted po luxování to u Nás vypadá asi takto.
Granule všude na wc, ve wc, v kuchyni v děcku, všude. Rozpatlaná kobliha..Boty rozházené, oblečení co malej najde tam kde ani nevím, že leží..Tento bordel je tu vlastně furt, uklidím rozpatlané jídlo a rozháže granule a pořád dokola, takže u nás není nikdy uklizeno. Nejde to. Vlastně je když malej chrápe :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
19.7.13 09:59

Tak u nás bezdětných - uklizeno by bylo po dvouhodinovém úklidu - nádobí umyté, prach utřený, všechno poklizené na svém místě, podlaha zametená, popřípadě vytřená atp. Většinu času máme doma tzv. provozní bordel - hrnky od kafe a nádobí po snídani/obědě, pořád se někde něco válí… velkej úklid jednou do týdne, dvakrát tak ten menší + před každou návštěvou. Bydlíme nově, tak jsme si ještě nějak nenastavili režim. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
19.7.13 10:02

V 8. měsíci s tvrdnutím břicha a 10 měsíčním synem se mi uklízí fakt těžko, protože i tak se natahám s ním a po uklízení jsem nepohyblivá úplně. Záda zdřevění, břicho ztvrdne, nohy natečou… Takže likviduju provozní bordel jak jen to jde a bohužel ten „mikrobordel“ - podlahy, WC, koupelna, prach - momentálně flákám.. Ať žijou čistící ubrousky z DM :palec:

• Citovat
  • Upravit
854
19.7.13 10:02

Záleží, kdo k nám zrovna jde na návštěvu. Mám kamarádky, které mají doma vždycky naklizeno a umyto a vysáto, že je mi trapné mít na stole drobek nebo ve dřezu nádobí a to pak říkám „sorry, nekoukej se, mám tu bordel.“ Pak mám kamarádky, které samy úklid nijak zvlášť neřeší, takže přežijou drobky, i nádobí ve dřezu, v tom případě říkám, že mám bordel jen, když mám fakt bordel (jako třeba hoooodně nádobí všude po kuchyni - nemám myčku, nebo špinavej opatlanej stůl v obýváku, prach na televizi apod.) A pak je to moje rodina, ze které pocházím, kde moje matka byla vždycky puntičkář, ale na druhou stranu mě zná a ví, že já nikdy taková nebyla, takže ten můj nepořádek zvládá a už se i naučila mi věci neuklízet. To samé tchýně, tu jsem okřikla v momentě, kdy jsem zjistila, že mi umývá odpadkový koš :pocitac: :zed: :mrgreen:

Takže tak, záleží, kdo konkrétně k nám jde na návštěvu, nepořádek komentuju na základě toho, jak ten dotyčnej je nebo není pořádnej :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
19.7.13 10:03

.

Příspěvek upraven 21.02.14 v 23:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
19.7.13 10:09

@avm3 No, tak nějak definuju nepořádek u nás i já… plus ještě jako bonus neposkládaný vypraný prádlo… Hračky v obýváku teď myslím moc roztahaný nejsou… Ale u dětí to budem muset zas prohrnout… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bunny puella
19.7.13 10:09

Nesnáším věty typu „nemám uklizeno, pardon“,takže k nám může přijít návštěva kdykoli a není tu nepořádek. Nádobí dáváme do myčky, oblečení do skříní nebo do koše na prádlo to špinavé. Večer, kdy děti usnou (mám dvě) setřu prach, stoly (to teda dělám průběžně i přes den) a přes den vysaju. To mi zabere dvacet minut. Děti jedí u stolu v kuchyni, takže napatlaný jídla po bytě to fakt neznám a ani bych nechtěla znát. proč? To se musím dívat na to, jak mi dítko patlá jogurt na podlahu? Ne, sedí u stolu a max. pokydá stůl, který setřu. Prostě, jak si ty děti naučíme, takový to máme. :lol: Moje děti jedí samostatně lžičkou od roka přesně, žádný krmení mnou apod. To jen od začátku příkrmů do prvních narozenin.

Kámoška k nám byla vždy zvaná předem a pokaždý říkala, jak mám naklizeno. Jednou jsme šli z venku, potkaly se, pozvala jsem ji k nám a ona říkala, jak to proboha dělám, že mám zase uklizeno, i když jsem nemohla tušit, že někdo příjde.

A to máme ještě dvě kočičky…

Nevím, proč bych měla den strávit mezi roztahaným oblečením, upatlanmi stoly a nádobím po bytě.

Přitom denně dám úklidu max. 35 minut a to přeháním. :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová