Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Tiger-lily Já to taky nesnáším, ale jsou tam hodinu po tom, co vysaju ![]()
@avm3 u mě nepořádek - po ránu neustláno, hračky roztahané po bytě (na to je kluk fakt expert), hrnečky a podobné věci v dřezu.. Jinak na takové maličkosti nehledím, je jasné, že kde jsou děti, nemůže být „naklizeno ala vzorový byt“
spíš by mě odradila špína jako taková - chuchvalce na podlaze, cm prachu a pod.. nebo smrad (z koše, dřezu..), na to jsem háklivá ![]()
Pro mě je to chaos na pracovním stole, neumyté nádobí, zaneřáděný sporák a linka, smítko na podlaze, umatlaný stůl, neutřený prach, poházené hračky, neuklizené oblečení. Ve velkých prostorách se to možná nějak opticky rozptýlí, ale v našem malém bytě je to prostě bordel, za který se stydím sama před sebou ![]()
Holky asi jsem blázen… nebo nemocná, potřebuju too doma mít jak ze škatulky, takže 2× tydně dělam generalni uklid ze vše ze skrini jde ven, vytru skrinky a dám to zpet. vždy musím mít vyleštěné baterky v koupelne, nedejbože aby se tam tvoril vodní kamen nebo rez, to pravidelne cistím kartackem na zuby. záchod musím mít vždy vyvoněny, umytý. nezvladam provozní bordel a uz vubec nezvladám detailní bordel.
jsem cvok
Všude - ÚPLNĚ VŠUDE rozebrané počítače, povalující se RAMky, HDD, základní desky, procesory, kabely, stahovačky, komponenty - myši, klávesnice, monitory. Rozebrané televize a jejich vnitřnosti, náhradní panely. Ale ona mu to Štěpánka vysvětlí, až začne lézt po čtyřech. Teď se jen občas plazí, tak to odklízí z jejího dosahu (rádius metr a půl). Už se na to lezení moc těším
(máme 2+1)
Holky, já mám známou a tam by se dalo jíst z podlahy. Fakt mazec. Má 3letou celkem akční holčičku, ale kdykoliv k nim přijdeš, tak naklizeno jak… nechápu a kloním se ![]()
Jinak jak ze škatulky myslím - kuchyňská linka beu jediného kousku nádobí, tak i dřez. Vše srovnané, nikde nic povalujícího se.
Třeba my máme na barovém pultu takové to, co tam kdo odloží. On si to člověk třeba za půl dne, za den zase vezme, jen je potřeba, aby to bylo na očích, ale prostě to tam chvíli je…
Jo a utírání prachu, to vůbec neřeším, to dělám, jak je čas - ale většinou to 1× týdně stihnu ![]()
A okna ty vůbec nevím, miminko je uplakané, špatně usíná a spí, tak nosím v šátku a s tím okna mýt asi nebudu… ale už se na ně nemůžu dívat.
No na dětský pokoj se těším, aspoň nám zmizí ta hračkárna z obýváku ![]()
Jo a prádlo jsem se naučila nežehlit, tak rovnám hned na sušáku..
a mám uklizeno
@TroisChéris
Jak si to stihla??
10-měsíční syn a 8 měsíc těhotenství?? ![]()
@avm3
Pro mě je nepořádek když nemám vyluxováno, je špinavý sporák, jídelní stůl a neumytý záchod… Víc mě tak moc neštve.. ![]()
@Anonymní píše:
Holky asi jsem blázen… nebo nemocná, potřebuju too doma mít jak ze škatulky, takže 2× tydně dělam generalni uklid ze vše ze skrini jde ven, vytru skrinky a dám to zpet. vždy musím mít vyleštěné baterky v koupelne, nedejbože aby se tam tvoril vodní kamen nebo rez, to pravidelne cistím kartackem na zuby. záchod musím mít vždy vyvoněny, umytý. nezvladam provozní bordel a uz vubec nezvladám detailní bordel.jsem cvok
Ty brďo, to je na doktora… to bych zcvolka asi já… Můžu se zepta kolik a jak staré máš děti?
@anairda Jo sporák
Vždycky si všimnu, že ho mám umýt, když na něj jdu něco dávat. Ale většinou ho mám umytý.
Ale co jsem si všimla je, že s dvěma malýma dětma udělám snad víc, jak s jedním
Člověk se prostě naučí tak nějak fungovat…
Provozní bordel je u nás taky na denním pořádku - tj. hračky po celém bytě, k tomu se občas (jako právě teď) přidá semtam vyházený šuplík nebo skříňka, sem tam nějaký kus oblečení, který seberu, když jdu kolem s prázdnýma rukama, nádobí od snídaně mám taky ještě ve dřezu a protože nepotřebuji vařit oběd - mám vařeno ze včerejška, tak ho (to nádobí) budu mejt nejspíš až odpo, možná taky až večer
Dále jsou to balíčky s vlhčenými ubrousky všude, kde můžou být, na přebalováku se mi momentálně „válí“ už druhá várka prádla na šložení/žehlení (což se v tomhle vedru prostě nedá - to žehlení), sem tam najdu nějaký papír, prázdnou lahvičku od pití,… drobky jsou na denním pořádku, takže co nevyluxuje psík, to pak pojme vysavač. Velký úklid 1× týdne, no a takové to uvedení do „lepší stavu menšího bordelu“ cca 1× za 2-3 dny…
aneb jak říká moje kámoška: radši budu s dětma na čerstvým vzduchu než celý den cídit… schválně, co je pro ně lepší?
Nicméně zítra přijede návštevka, takže děvčata, loučím se, právě přichází ten jeden den velkého úklidu
![]()
Uklízený barák dle mojích představ se dá počítat na minuty. Každý máme jinou představu o pořádku. Já nemám ráda odložené věci, všude se válící. Nemyslím na zemi hračky, ale na nábytku, lince atd. Př. Dám dekorativní košík v jídelně a manžel ho dokáže za dva dni zaplnit. Brýle, drobné, klíče, peněženky, doklady, kapesníky, sem tam i nějaký malý šroubovák, atd. Přehozené věci přes židle, vadí mi i židle nezasunuté ke stolu. Ale chvil, kdy je to jak má je málo a proto se snažím to neřešit i když to jde těžko.
@ivana-domca píše:
A dětském pokojíčku se snažím vyhýbat obloukem, když vidím ten nepořádek tak by mě trefil šlak a když tam uklidim tak do hodiny můžu začít nanovo![]()
To jen zavřu dveře a je „uklizeno“ ![]()
Nemám ráda drobky: na zemi, neuklizený jídelní stůl (noviny, drobky, hrnky…)
, roztahané oblečení a špínu na zemi v koupelně (hlavně, když je tam bílá podlaha
).
Nábytku na chytání prachu moc nemáme
, u oken zatáhnu žaluzie
…jo a nerada stelu postele - takže to nějak přehodím a zavřu dveře ![]()
Jinak je fakt, že „teď už je tady fakt bordel“ řeknu ve chvíli, kdy je zaneřáděný jídelní stůl „krámama“, nemůžu někde projít přes hračky nebo když fakt vidím, že mi špunt třeba opatlal podlahu nebo nábytek… Když se čehokoliv válí někde víc než snese mé oko, tak už začínám brunátnět
no vyvztekám se, že je tady brajgl, kdo to má furt uklízet… atd… no a pak jdu a uklidím to
![]()