Definujte nepořádek doma :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
223
19.7.13 11:47

@MiskaKosa prosím tě, a děti máš? Případně normálně chodíš do práce jo? A žiješ ještě něčím jiným, než úklidem? :think: Prosím tě, neber ty otázky špatně, jen mi to hlava nějak nepobírá… :nevim: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25189
19.7.13 11:49

@MiskaKosa 8o 8o 8o víc mě nenapadá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
19.7.13 11:49
@yuasa píše:
@MiskaKosa prosím tě, a děti máš? Případně normálně chodíš do práce jo? A žiješ ještě něčím jiným, než úklidem? :think: Prosím tě, neber ty otázky špatně, jen mi to hlava nějak nepobírá… :nevim: ;)

Nemám děti, mám jen psa. Do práce chodím, a jelikož mi stále zbývá dost času ještě jsem si našla brigádu :-) Jezdím po dovolených, po výletech a stále mám času dost :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
19.7.13 11:52
@avm3 píše:
@MiskaKosa 8o 8o 8o víc mě nenapadá :mrgreen:

Byla jsem tak vychovaná. Moje babička pere záclony každý týden, umývá okna každý týden, po každém koupání drhne koupelnu. Podlahy luxuje a myje ráno a večer. Prach 2× denně… Takže o proti ní jsem ještě flink a šmudla. :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4417
19.7.13 11:59

@MiskaKosa - až budeš mít děti bude to jiné, je dobře že jsi zvyklá takhle uklízet ale pak s dětma - když už chodí, je to jiné…já sice takovou uklízecí mánii nemám, ale dokud malá jen lezla šlo to, jakmila začala chodit nestíhala jsem nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
19.7.13 12:08
@Anonymní píše:
Holky asi jsem blázen… nebo nemocná, potřebuju too doma mít jak ze škatulky, takže 2× tydně dělam generalni uklid ze vše ze skrini jde ven, vytru skrinky a dám to zpet. vždy musím mít vyleštěné baterky v koupelne, nedejbože aby se tam tvoril vodní kamen nebo rez, to pravidelne cistím kartackem na zuby. záchod musím mít vždy vyvoněny, umytý. nezvladam provozní bordel a uz vubec nezvladám detailní bordel. :,( jsem cvok

Tak v tom případě já jsem asi taky cvok :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
19.7.13 12:08

@MiskaKosa 8o :mrgreen:

Já teda musím uznat, že s děckem uklízím víc, než bez něj, ale výsedek stále nikde :mrgreen: luxuju drobky a za mnou jde další generace a rovnou drobí housku (kterou nikdy netuším, kde objevil), tak ono to člověka přestane bavit :lol: Po tom, co dojí jogurt zdrhne a než ho s pupkem chytím, už si mi tu umatlanou pusu otře do deky na gauči, do toho sem vlítne oknem kočka se zablácenejma packama a mrtvou myší v tlamě…ještě že psy máme venku :mrgreen: pak si dítě vymyslí, že nejlepší bude to mlíko, co má k snídani, nalít do zásuvky a pak už mi je nádobí na lince nebo špinavá záclona fakt někde :mrgreen: hroutím se a čekám, až půjde spát :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4417
19.7.13 12:13

Tak u nás momentálně jsou hračky po obýváku, dětský pokoj kupodivu zůstal uklizený (dcerka byla 3 dny u babičky), prach jsem utírala ve středu, luxovalo se včera…ložnici tu po vyspání zavřu a je to, rozházenou postel a oblečení co jsem měla den předem na sobě není vidět :lol:

v kuchyni - momentálně binec - vařím jidlo na 3 dny, takže plný dřez plná myčka, plný sporák a veškeré odkládací plochy…nesnáším nádobí ve dřezu, ale odkapávač má plný třeba 3 dny :lol:

chodím do práce, tak času moc není - prach utírám podle potřeby 1-2× týdně, luxuje se 1 týdně to samé vytírání, koupelna a záchod podle potřeby většinou tak 1-2 týdně, umyvydlo teda umývám pokaždé když je upatlané, to samé stůl v obýváku a v kuchyni.

provozní bordel - když je dítě hračky po zemi, sem tam hrnek nebo myska v kuchyni na odkládací ploše, nebo v obýváku na stole, u počítače jsou neustále nějaké papírky,

návštěvu vodím jen do obýváku, hračky se rychle dají do krabice, otřu stůl a je to…jo a zrcadla bych mohla leštit každou hodinu, takže ty utírám spolu s prachem…

nesnáším dokonale naklizené domácnosti, kde má člověk strach dát si kabelku na zem, postavit hrníček na stůl a když si jde umýt ruce, tak mít strach abych náhodou nenechala nějakou kapku na umyvadle… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
19.7.13 12:21
@mom.kri píše:
Tak u nás momentálně jsou hračky po obýváku, dětský pokoj kupodivu zůstal uklizený (dcerka byla 3 dny u babičky), prach jsem utírala ve středu, luxovalo se včera…ložnici tu po vyspání zavřu a je to, rozházenou postel a oblečení co jsem měla den předem na sobě není vidět :lol:

v kuchyni - momentálně binec - vařím jidlo na 3 dny, takže plný dřez plná myčka, plný sporák a veškeré odkládací plochy…nesnáším nádobí ve dřezu, ale odkapávač má plný třeba 3 dny :lol:

chodím do práce, tak času moc není - prach utírám podle potřeby 1-2× týdně, luxuje se 1 týdně to samé vytírání, koupelna a záchod podle potřeby většinou tak 1-2 týdně, umyvydlo teda umývám pokaždé když je upatlané, to samé stůl v obýváku a v kuchyni.

provozní bordel - když je dítě hračky po zemi, sem tam hrnek nebo myska v kuchyni na odkládací ploše, nebo v obýváku na stole, u počítače jsou neustále nějaké papírky,

návštěvu vodím jen do obýváku, hračky se rychle dají do krabice, otřu stůl a je to…jo a zrcadla bych mohla leštit každou hodinu, takže ty utírám spolu s prachem…

nesnáším dokonale naklizené domácnosti, kde má člověk strach dát si kabelku na zem, postavit hrníček na stůl a když si jde umýt ruce, tak mít strach abych náhodou nenechala nějakou kapku na umyvadle… :mrgreen:

Tak to já to mám úplně opačně :) Mám ráda dokonale uklizené domácnosti. A nemám ráda když se uklízí jen tak nahoře. Přesně jak se říká navrch huj, vespod fuj. :think: A tu kabelku si na tu zem položím ráda, protože vím, že si ji ničím nezamažu. Nikdy bych nepostavila kabelku na zem venku. Nepostavím na zem venku ani tašku s nákupem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4417
19.7.13 12:28
@MiskaKosa píše:
Tak to já to mám úplně opačně :) Mám ráda dokonale uklizené domácnosti. A nemám ráda když se uklízí jen tak nahoře. Přesně jak se říká navrch huj, vespod fuj. :think: A tu kabelku si na tu zem položím ráda, protože vím, že si ji ničím nezamažu. Nikdy bych nepostavila kabelku na zem venku. Nepostavím na zem venku ani tašku s nákupem ;)

Tak to jsi fakt exot, běžně stavím tašku s nákupem venku, v MHD a podobně…
pro mě je důležité věnovat se dcerce, jít s ní ven, než doma uklízet…nežijeme ve špíně, ale sterilní domácnost teda nemám a nikdy mít nebudu… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
19.7.13 12:31

No, já se půjdu asi zahrabat dva metry pod zem :think: Jak jsem tu četla ty okna, že je někdo meje ob tejden a jednou za měsíc pere záclony… ty jo, já meju okna jednou za rok - na jaře a občas, když se zrovna hrozně nudím, tak i před Vánocema :D Záclony jsem prala letos poprvé, a to se ani neptejte, jak dlouho tu bydlíme :D
Ale musím říct, že po těch pár letech, co jsem s manželem, jsem prošla několika fázemi - když jsem neměla dítě, tak jsem uklízela denně všechno, tzn. vytírání všech podlah, mytí koupelny, záchoda, 4× do roka okna, neexistovalo, abych odešla z bytu (do práce nebo kamkoliv) a byl ve dřezu blbej hrneček od ranního kafe.
Pak jsme se stěhovali, čekali jsme mládě a bydleli jsme v pokojíčku 3×4 metry, kde nebylo jak uklidit, tzn. nebyly skříně, všechno se válelo po zemi, kolikrát jsem měla problém se přes ten bordel dostat do postele, zezačátku jsem trpěla, ale pak jsem si zvykla a od té doby bordel neřeším (tedy ten, co mám doma teď a každý den :D)
Když jsme se odstěhovali konečně do „vlastního“, kde bylo víc místa, občas nějaká skříň atd., tak jsem začala dělat něco mezi. Narodilo se dítě, já zezačátku neměla síly ani uvařit, takže jsem asi zlenivěla a teprve po letech jsem teď schopná si úklid naplánovat např. na každou sobotu (tzv. generálka). Kupříkladu dneska dcera zcela nečekaně shodila varnou konvici, kterou rozflákala a já teda musela zase po týdnu vytřít (v konvici byla voda, která se rozstříkla po půlce bytu).

Když tu tak čtu některé vaše příspěvky, připadám si fakt jako dobytek a asi se jdu stydět do kouta :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
19.7.13 12:31
@mom.kri píše:
Tak to jsi fakt exot, běžně stavím tašku s nákupem venku, v MHD a podobně…
pro mě je důležité věnovat se dcerce, jít s ní ven, než doma uklízet…nežijeme ve špíně, ale sterilní domácnost teda nemám a nikdy mít nebudu… :nevim:

MHDčkem nejezdím. Ale ani tak bych tam tašku nepostavila. Já mám času i tak :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
19.7.13 12:32

@anairda No, obdiv zatím není na místě, teprve se uvidí, jak to zvládnu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
14335
19.7.13 12:36

Uklizená domácnost je taková - podle mě, kde se v každé místnosti něco neválí bokem, než by mělo být..
takže když někde přijdu a má třeba pár hrnků v kuchyni, v obýváku pár hraček, tak mi to jako bordel rozhodně nepřijde, ale když už je v každé mísnosti někde něco - v chodbě vytáhlí vysavač, v koupelce na zemi špinavé prádlo, tak to už uklid neni :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
19.7.13 12:45

@rajada
Já myju okna snad jednou za dva roky :lol: Stejně vypadají za týden úplně stejně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová