Definujte nepořádek doma :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35438
19.7.13 10:29
@Anonymní píše:
Holky asi jsem blázen… nebo nemocná, potřebuju too doma mít jak ze škatulky, takže 2× tydně dělam generalni uklid ze vše ze skrini jde ven, vytru skrinky a dám to zpet. vždy musím mít vyleštěné baterky v koupelne, nedejbože aby se tam tvoril vodní kamen nebo rez, to pravidelne cistím kartackem na zuby. záchod musím mít vždy vyvoněny, umytý. nezvladam provozní bordel a uz vubec nezvladám detailní bordel. :,( jsem cvok
:think: Taky by mě zajímal počet a věk dětí :lol: :lol: Třeba stav umyvadla a širokého okolí poté, co si tam několik dětí umyje pacičky od temper :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
19.7.13 10:31
@avm3 píše:
@Tiger-lily Já to taky nesnáším, ale jsou tam hodinu po tom, co vysaju :cert:
:cert: :mrgreen: To je i u nás :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
19.7.13 10:47
@Lenka512 píše:
To jen zavřu dveře a je „uklizeno“ :lol:Nemám ráda drobky: na zemi, neuklizený jídelní stůl (noviny, drobky, hrnky…) :cert:, roztahané oblečení a špínu na zemi v koupelně (hlavně, když je tam bílá podlaha :roll: ).
Nábytku na chytání prachu moc nemáme :), u oken zatáhnu žaluzie :)…jo a nerada stelu postele - takže to nějak přehodím a zavřu dveře :)

to se taky budu muset naučit :mrgreen:
A ložnici moc neresim, tam nemá nikdo co pohledavat, kromě mě přítele a dětí :cert: teď tam uklizimní víc jen kvůli miminku ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
19.7.13 10:48
@anairda píše:
@TroisChéris
Jak si to stihla?? 8o 10-měsíční syn a 8 měsíc těhotenství?? :lol:

No chtěli jsme mít dva prcky brzo po sobě, protože se nám to tak líbí a já i manžel to známe ze svých rodin.. Tak jsme se zas tak moc nechránili po porodu, s tím, že to určitě bude nějakou dobu trvat, než se to moje tělo dá hormonálně do kupy :lol: Jak naivní :mrgreen: U druhýho mám termín o dva týdny dřív, než u prvního syna, jsme holt šikovní :D

• Citovat
  • Upravit
Ve-ru
19.7.13 10:56

Já považuju za bordel odkládací plochy, kde jsou odložené věci :lol: :lol: Třeba když se na stole u PC pavalujou papírky s poznámkama, foťák apod. Taky nemám ráda prach na nábytku, ten stírám 2× týdně, nesnesu když je stůl špinavý, nebo jsou na něm drobky - stírám po každém jídle, když jsou přes židle přehozené svetry nebo jakékoli jiné věci, drobky na zemi, a špinavou koupelnu.

Když to člověk udržuje a najde si v tom systém, zabere to chvilku každý den. Vysávám pokaždé, když utřu prach - tj. 2× týdně, 1× týdně vytřu, nádobí dávám do myčky hned, koupelnu myju podle potřeby, ale minimálně 1× za týden, prádlo peru průběžně - cca 2× týdně po 2 pračkách. Zabere to denně tak tu půlhodinku. Větší projekty - mytí oken, uklízení skříní apod., podle nálady a potřeby.

• Citovat
  • Upravit
11700
19.7.13 11:10

@TroisChéris
Máš můj obdiv, to je skoro jako mít dvojčata. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
19.7.13 11:13

@avm3
Co nesnáším a beru jako brajgl je nevyleštěné umyvadlo, dřez, skleněný stůl v obýváku a poházené manželovo oblečení :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
19.7.13 11:19

Tak bordel si představuji (tanto pohled se mi naskytl pravidelně, když jsem se po týdnu vrátila z koleje):

• Na zemi týdenní vrstva chlupů a písečku z našich psů a kočky.
  • pod ním je podlaha tak schmutzig, že nelze rozeznat původní barvu ani dezén
  • Vyrabovaný kočkolit z kočičího záchodku (což signalizuje, že někde bude psem vytažený kočičí bobek)
  • slibovaný kočičí bobek se skrývá pod gaučem tak daleko, abych na něj nedosáhla.
  • vedle bobku je kočičí blitíčko
  • podlaha kuchyně je poseta drobky z granulí, které se neoblomně přilepily na zbytky ukáplé šťávy či jiné pochutiny
  • neutřený prach (což je v tu chvíli prkotina)
  • kuchyňská linka, sporák, dřez i odkapávač se vypadají jako po příjezdu 12ti členné rodiny z Rumunska, kteří neví, co je voda
  • manžel z potravin pěstuje penicilin (lednice je nedotčena, neví, kde co je :! )
  • pračka je planá prádla
  • pračka se „náhle“ rozbila
  • podlaha v koupelně je plná prádla´
  • prádlo je všude
  • na vaně je pruh jasně definující Archimédův zákon.
  • odkáplé mýdlo a šampon jsou všude
  • oholené vousy a zubní pasta jsou všude
  • zrcadlo - o tom se už nedá ani hovořit
  • na toaletu vstupuji s odvrácenou tváří a mrazením v zádech
  • v ložnici je vyhrabaná hlína z palmy. Kočka ji označkovala, pes dílo dokonal.
  • hlína je všude

Už víte, co je „provozní nepořádek“ a co je „Hlavně se tu moc nekoukejte a ničemu se nedivte“??? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
19.7.13 11:21

My máme malý průchozí byt 2+1, nedostatek úložných prostor a hračky v obýváku i ložnici. Z toho tak nějak plyne, že uklizeno nemáme nikdy. V policích máme „uspořádaný chaos“, na chodbě na věšácích oblečení i na převlečení. Vytírám denně a stejně za dvě hodinky není nic poznat. Nerez lednička je poťapaná, synek miluje vodovky - máme ťapky po na zdi celou cestu do koupelny. Nádobí myji průběžně při vaření. Nemáme doma špínu, ale o pořádku se u nás dá možná mluvit leda tak o Vánocích. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
19.7.13 11:25

@puntice, teď jsem to přečetla a oprava. Máme doma vždycky uklizeno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
19.7.13 11:31

Super diskuse, zrovna přemýšlím, že bych měla jít něco dělat :palec:

Já mám zrovna dnes celkem uklizeno, i když někdo by v tom viděl bordel, ale nejsem zas takový detailista… velký úklid dělám každou neděli, ale stejně v týdnu stále někde poletuji s hadrem nebo koštětem v ruce :lol:

Máme čtyři psi a od předvčerejška kotě, které asi brzo trefím… takže o chlupech, granulích, hračkách jak dětských tak zvířecích snad ani mluvit nemusím :mrgreen:

Já abych měla naklizeno musela bych bydlet v paneláku, bez zvířat :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
19.7.13 11:37

Mám velkou 3+1 se spoustou úložných prostor. Takže každá věc má své místo. hračky ( máme psa) poházené po zemi uklízím několikrát denně, utírám prach každý den, denně vysávám a vytírám podlahu. Když se najíme trvám na okamžitém umytí nádobí, neexistuje, aby bylo položené na lince. Na špinavé oblečení mám ratanový koš, který jsme si nechali vyrobit, aby nám ladil v interiéru. Sedací souprava musí být urovnaná, a židle u jídelního stolu přesně postavené. Stlaní postele je samozřejmost. Na boty je botník a schovávají se pokaždé na své místo. V koupelně ( umývám ob den ) má každá věc své místo ve skříňkách… Nesnáším nepořádek. Ob týden vyleštím okna a jednou za 3-4 týdny přeperu i záclony. Lednici, digestoř, zrcadla a kovové úchytky leštím každý den. Někdy i dvakrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
19.7.13 11:44

@MiskaKosa, to by u nás snad ani nešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25187
19.7.13 11:45

Jo jo holky, úložné prostory je to, co nám moc chybí… na věci po malé jsem si koupila obrovské stěhovací krabice a vypadá to líp.
Skříň je slibovaná už rok, ale myslím, že ještě apoň rok nebude :,( ale co se dá dělat, chlap neví, co dřív, snaží se a v létě se prostě dělá venku, že… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
223
19.7.13 11:47

@MiskaKosa prosím tě, a děti máš? Případně normálně chodíš do práce jo? A žiješ ještě něčím jiným, než úklidem? :think: Prosím tě, neber ty otázky špatně, jen mi to hlava nějak nepobírá… :nevim: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová