Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Holky asi jsem blázen… nebo nemocná, potřebuju too doma mít jak ze škatulky, takže 2× tydně dělam generalni uklid ze vše ze skrini jde ven, vytru skrinky a dám to zpet. vždy musím mít vyleštěné baterky v koupelne, nedejbože aby se tam tvoril vodní kamen nebo rez, to pravidelne cistím kartackem na zuby. záchod musím mít vždy vyvoněny, umytý. nezvladam provozní bordel a uz vubec nezvladám detailní bordel.jsem cvok
@Lenka512 píše:
To jen zavřu dveře a je „uklizeno“Nemám ráda drobky: na zemi, neuklizený jídelní stůl (noviny, drobky, hrnky…)
, roztahané oblečení a špínu na zemi v koupelně (hlavně, když je tam bílá podlaha
).
Nábytku na chytání prachu moc nemáme, u oken zatáhnu žaluzie
…jo a nerada stelu postele - takže to nějak přehodím a zavřu dveře
to se taky budu muset naučit ![]()
A ložnici moc neresim, tam nemá nikdo co pohledavat, kromě mě přítele a dětí
teď tam uklizimní víc jen kvůli miminku ![]()
@anairda píše:
@TroisChéris
Jak si to stihla??10-měsíční syn a 8 měsíc těhotenství??
![]()
No chtěli jsme mít dva prcky brzo po sobě, protože se nám to tak líbí a já i manžel to známe ze svých rodin.. Tak jsme se zas tak moc nechránili po porodu, s tím, že to určitě bude nějakou dobu trvat, než se to moje tělo dá hormonálně do kupy
Jak naivní
U druhýho mám termín o dva týdny dřív, než u prvního syna, jsme holt šikovní
Já považuju za bordel odkládací plochy, kde jsou odložené věci
Třeba když se na stole u PC pavalujou papírky s poznámkama, foťák apod. Taky nemám ráda prach na nábytku, ten stírám 2× týdně, nesnesu když je stůl špinavý, nebo jsou na něm drobky - stírám po každém jídle, když jsou přes židle přehozené svetry nebo jakékoli jiné věci, drobky na zemi, a špinavou koupelnu.
Když to člověk udržuje a najde si v tom systém, zabere to chvilku každý den. Vysávám pokaždé, když utřu prach - tj. 2× týdně, 1× týdně vytřu, nádobí dávám do myčky hned, koupelnu myju podle potřeby, ale minimálně 1× za týden, prádlo peru průběžně - cca 2× týdně po 2 pračkách. Zabere to denně tak tu půlhodinku. Větší projekty - mytí oken, uklízení skříní apod., podle nálady a potřeby.
@avm3
Co nesnáším a beru jako brajgl je nevyleštěné umyvadlo, dřez, skleněný stůl v obýváku a poházené manželovo oblečení
![]()
Tak bordel si představuji (tanto pohled se mi naskytl pravidelně, když jsem se po týdnu vrátila z koleje):
Už víte, co je „provozní nepořádek“ a co je „Hlavně se tu moc nekoukejte a ničemu se nedivte“??? ![]()
My máme malý průchozí byt 2+1, nedostatek úložných prostor a hračky v obýváku i ložnici. Z toho tak nějak plyne, že uklizeno nemáme nikdy. V policích máme „uspořádaný chaos“, na chodbě na věšácích oblečení i na převlečení. Vytírám denně a stejně za dvě hodinky není nic poznat. Nerez lednička je poťapaná, synek miluje vodovky - máme ťapky po na zdi celou cestu do koupelny. Nádobí myji průběžně při vaření. Nemáme doma špínu, ale o pořádku se u nás dá možná mluvit leda tak o Vánocích. ![]()
@puntice, teď jsem to přečetla a oprava. Máme doma vždycky uklizeno ![]()
Super diskuse, zrovna přemýšlím, že bych měla jít něco dělat ![]()
Já mám zrovna dnes celkem uklizeno, i když někdo by v tom viděl bordel, ale nejsem zas takový detailista… velký úklid dělám každou neděli, ale stejně v týdnu stále někde poletuji s hadrem nebo koštětem v ruce ![]()
Máme čtyři psi a od předvčerejška kotě, které asi brzo trefím… takže o chlupech, granulích, hračkách jak dětských tak zvířecích snad ani mluvit nemusím ![]()
Já abych měla naklizeno musela bych bydlet v paneláku, bez zvířat ![]()
Mám velkou 3+1 se spoustou úložných prostor. Takže každá věc má své místo. hračky ( máme psa) poházené po zemi uklízím několikrát denně, utírám prach každý den, denně vysávám a vytírám podlahu. Když se najíme trvám na okamžitém umytí nádobí, neexistuje, aby bylo položené na lince. Na špinavé oblečení mám ratanový koš, který jsme si nechali vyrobit, aby nám ladil v interiéru. Sedací souprava musí být urovnaná, a židle u jídelního stolu přesně postavené. Stlaní postele je samozřejmost. Na boty je botník a schovávají se pokaždé na své místo. V koupelně ( umývám ob den ) má každá věc své místo ve skříňkách… Nesnáším nepořádek. Ob týden vyleštím okna a jednou za 3-4 týdny přeperu i záclony. Lednici, digestoř, zrcadla a kovové úchytky leštím každý den. Někdy i dvakrát.
Jo jo holky, úložné prostory je to, co nám moc chybí… na věci po malé jsem si koupila obrovské stěhovací krabice a vypadá to líp.
Skříň je slibovaná už rok, ale myslím, že ještě apoň rok nebude
ale co se dá dělat, chlap neví, co dřív, snaží se a v létě se prostě dělá venku, že… ![]()
@MiskaKosa prosím tě, a děti máš? Případně normálně chodíš do práce jo? A žiješ ještě něčím jiným, než úklidem?
Prosím tě, neber ty otázky špatně, jen mi to hlava nějak nepobírá…
![]()