Děje se vše z nějakého důvodu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
merde
18.10.14 08:08
@Baba píše:
to je klidne mozne, ale neni mozne to prezentovat jako fakt.A nemyslim, ze postizenym lidem se zije lip s pocitem, ze si jejich duse neco odcinuje.

tohle, ale neni muj zpusob videni, ja na zadne karmy nehraju. Mame zkratka osud, veci, ktere ovlivnit nedokazeme a je na nas, jak se k tomu postavime, zda se tim nechame prevalcovat a nebo, zda to spatne dokazeme obratit v nas prospech

• Citovat
  • Upravit
4462
18.10.14 08:08

@micha.bello přesně tak… Co si pak budem povídat, takovýchle lidi pak rozhodně nemají jednoduchý život, když něco takového provedou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
18.10.14 08:09
@micha.bello píše:
Pokud tohle nekdo dela, nezustane bez naleziteho trestu… Ten prijde napriklad Tim, ze v pristim zivote bude prozivat stejne veci, ktere pachala na svych detech.

takze to,,zlo" se takhle zacykli a deti se budou vrazdit dal a dal, protoze v minulem zivote samy zavrazdily jine dite :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
18.10.14 08:10
@Tinakaterina píše:
@Baba Přesně. Přijde mi teda strašně neempatický, když někdo prohlašuje, že si za potrat může člověk sám. Btw vím o čem mluvím a taky proč už s nikým o tom mluvit nechci. Protože nejchytřejší studnice moudrých rad absolutně netuší, o čem mluví.
Zakladatelko, bojuj dál. Držím palce, ať je brzo líp.

Narážíš, snad na něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
763
18.10.14 08:11
@micha.bello píše:
Pokud tohle nekdo dela, nezustane bez naleziteho trestu… Ten prijde napriklad Tim, ze v pristim zivote bude prozivat stejne veci, ktere pachala na svych detech.
Čoveče, kolik těch životů už máš za sebou, že tohle všechno víš?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
18.10.14 08:12
@Baba píše:
takze to,,zlo" se takhle zacykli a deti se budou vrazdit dal a dal, protoze v minulem zivote samy zavrazdily jine dite :think:

Trest není automatický. Jako když někdo ubližuje mě, budu v příštím životě ubližovat taky. Takhle si nemyslím, že je to jednoduché, ale na podobném principu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19793
18.10.14 08:12

Ne.

Důvod je právnický pojem, odvozený od slova „dovodit“. Například včera pršelo bez právního důvodu.

Anebo jej lze použít nanejvýš jako pojem teleologický, ve smyslu účel. Nepršelo za nějakým účelem.

Zaměňování teleologických (důvod, účel) a kauzálních (příčina) je hrubým jazykovým prohřeškem, ale pokud byla otázka myšlena takto, tak také ne: Příčinou včerejšího deště byl přechod studené fronty. Ale že přešla zrovna včera, je celkem nahodilé. Někdy ti do života zasáhne nahodilost přímo fatálně: Stačí potkat namyšleného blbce na silnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2655
18.10.14 08:13
[Citace] @Baba píše:
takze to,,zlo" se takhle zacykli a deti se budou vrazdit dal a dal, protoze v minulem zivote samy zavrazdily jine dite :think:

Ne, ten kruh se musi jednoho dne uzavrit, az se vyrovnaji karmicke dluhy… Nevim, kolik zivotu clovek muze takovym zpusobem vyrovnavat… Tak vyspela duse nejsem, abych znala na vsechno odpoved…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
18.10.14 08:14
@merde píše:
tohle, ale neni muj zpusob videni, ja na zadne karmy nehraju. Mame zkratka osud, veci, ktere ovlivnit nedokazeme a je na nas, jak se k tomu postavime, zda se tim nechame prevalcovat a nebo, zda to spatne dokazeme obratit v nas prospech

ale to prece neni o pristupu nebo nejakem prevalcovani. Na to, abych si vazila zivota, vsednich radosti, rodiny, zdravi, byla tolerantni k odlisnostem a blabla, nepotrebuju, abych mela postizene nebo mrtve dite.
Ty hodne blbe zkusenosti mi nedaly vubec nic a kdyz od nekoho slysim, ze to smysl melo, jen se jeste nevi jaky, tak to beru jako velmi neempaticke a arogantni prohlaseni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2655
18.10.14 08:16
@kalamitaa píše: Čoveče, kolik těch životů už máš za sebou, že tohle všechno víš?

Asi hodne… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merde
18.10.14 08:21

@Baba Nemuzu s Tebou souhlasit, protoze kazda takova spatna udalost, muze cloveku dat nove zkusenosti, znalosti. Ale taky samozrejme nemusi, je to na kazdem z nas. A spatne veci patri k zivotu stejne jako ty dobre. Je potreba rovnovaha,

• Citovat
  • Upravit
19388
18.10.14 08:29
@DeTer píše:
@micha.bello přesně tak… Co si pak budem povídat, takovýchle lidi pak rozhodně nemají jednoduchý život, když něco takového provedou

Tak ja jsem v minulem zivote byla asi vrah- rikala kamaradka, ze to jinak neni mozny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
18.10.14 08:32
@g.sandova píše:
Tak ja jsem v minulem zivote byla asi vrah- rikala kamaradka, ze to jinak neni mozny

je to možné.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
763
18.10.14 08:33
@merde píše:
@Baba Nemuzu s Tebou souhlasit, protoze kazda takova spatna udalost, muze cloveku dat nove zkusenosti, znalosti. Ale taky samozrejme nemusi, je to na kazdem z nas. A spatne veci patri k zivotu stejne jako ty dobre. Je potreba rovnovaha,

Některým lidem takové horší zážitky přináší tzv. „posttraumatický stresový syndrom“ - dohledej si na googlu. Typické u válečných veteránů, účastníků hromadných nehod, obětí únosů. K čemu je těmto lidem dobré, že se v noci budí zpocení hrůzou, že se jim vyjevují opakovaně scény z toho zážitku. Kam je to posouvá?

Příspěvek upraven 18.10.14 v 08:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
18.10.14 08:34
@Baba píše:
ale to prece neni o pristupu nebo nejakem prevalcovani. Na to, abych si vazila zivota, vsednich radosti, rodiny, zdravi, byla tolerantni k odlisnostem a blabla, nepotrebuju, abych mela postizene nebo mrtve dite.
Ty hodne blbe zkusenosti mi nedaly vubec nic a kdyz od nekoho slysim, ze to smysl melo, jen se jeste nevi jaky, tak to beru jako velmi neempaticke a arogantni prohlaseni.

ja te chapu. Ja bych tohle nikdy nikomu nerekla. Sama si pokladam otazku proc se tohle stalo mne? K tomu muim dojit sama. Kdyby mi nejaka chytra horakyne rekla, ze to me to ma posunov dal nebo ze mam byt vdecna, otevrela by se mi kudla v kapse. K tomu musi dospet clovek sam nebo nedojde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat