Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zkusim obnovit - zarizujem mimcu pokojik a zvazuju, jakou dekoraci na zed… mame hrubsi stuk, takze se troche obavam samolepek, ale i tezko rict, jak by se malovalo podle predlohy, kdy povrch neni vubec hladky… jake mate prosim zkusenosti? ma cenu kupovat samolepky? nebo jak jste to resily?
Soucasne hledam i kapsare za postel i postylku, na fleru maji docela hezke - ale jak se vlastne spi, kdyz se ty kapsy zaplni:}? za nas jeste byly takove ty rohozky, ale to uz nechci. radeji neco barevneho a ucelneho.
Jsem tedy zastance nejakych hezkych obrazku zviratek {aby to bylo pro kluka i holku}, libi se mi hodne barevne a vesele vecicky, ale aby i ladily, prip. z ceskych pohadek - nechci mit na stene medvidka Pu nebo mit cely pokoj jen Krtecka - je sice hezky, ale aby dite znalo i jina zvirata:}}
Predem diky za tipy nebo primo i fota pokojiku, nejsem moc kreativni, potrebuju inspiraci:}}
Ahoj, já mám pár samolepek na zdi (taky nemáme úplně hladké) a drží, nejlíp se mi osvědčily svítící tvary, které se lepily takovou „žvýkačkou“ to na té hrubší ploše drží skvěle:-)
Jinak jsem nemalovala, to neporadím.
Kapsář jsem si šila, ale je dvoustranný, jedna strana je prošitá vatelínem, aby neměl malej omlácenou hlavu od šprušlí:-) a z venku jsou kapsy, můžu poslat foto, jestli se mi zadaří vyfotit:-) já mám ráda věci na „míru“, na fleru jsou krásný věci, ale nedalo mi to a po koupi šicího stroje nelituju, že si šiju sama ![]()
Ahoj, moje kamarádka si vybavila pokojík z věcí z www.ebay.com, strašně na tom ušetřila a ten pokojík vypadá krásně ![]()
@bikerka urco budu rada za foto. ja sici stroj nemam, i kdyz uz jsem to taky zvazovala, nemyslim, ze mam na to trpelivost a kreativitu:{ me se libi na fleru temer vse, ale je fakt, ze rucni praci se plati… hodne se mi libi plasticke veci, treba kapsar se zviratky, z ruznych material a treba sem tam knoflik nebo zasita prekvapka, okynka… nevim jak bych to popsala
nebo sladene zavesy s polstarem.. moc ted po obchodech nechodim a kdyz uz, je to sama barbina a tak nejak to neni ta moje predstava..
@kittysha my měli taky hrubý nástřik a malovala jsem na to - jde to, ale trvá to a musí se pečlivě - udělala jsem si šablonu, obkreslila kontury fixou v barvě a pak vymalovávala štětcem - myslela jsem, že to přes šablonu natupuju, ale na té hrubé omítce ty obrysy byly nepřesné.
Nic na tom není, na to, že sem něco takovýho šila prvně, řekla bych, že průměrně zručná žena s tím nemá víc jak 2dny oráce (když dítě dovolí:-)
Blbě se mi to fotilo, protože kapsář je zároveň veliká kapsa plná hraček co se mi nechtěly vyndávat.. nejhorší na šití pro mě byl nakonec válcovitej polštář
ale snad dobrý,.. za ty prachy
cca 450,– za matroš..
@kittysha Taky jsem se bála samolepek na hrubou omítku, tak je nemáme. Máme pár obrázků v rámečku, na stěně razítka (jako šlápoty od zvířat, doma vyrobená, koupit lze všechno možné). Na okně máme tohle: http://www.fler.cz/…anda-2712599 a pak pomalovanou židli a nějaké drobnosti. Postupně doplňuji.
U kamarádky jsem viděla obrázky namalové podle šablony z toho pěnového puzzle. Třeba to poslouží jako inspirace
.
@analoja zatim nemam zkusenosti, ta fixa musi byt nejaka spesl? po tom vymalovani se udelaji kontury znovu? {pri vzpomince na me omalovanky:}}
@bikerka to je supr, a cele sis to vymyslela sama nebo podle neceho? ja bych treba netusila, kolik ceho kde… ty opicky sis pak vystrihla a znovu nasila? budu se muset nad sebou zamyslet:}}
@Pipi 00 diky za tip se slapotama, to je dobry napad - z ceho jste prosim delali ty razitka? a slo to dobre obtisknout? u te nasi hrube omitky fakt nevim kde zacit..
@kittysha né, obyčejnou, co byla nejpodobnější barvě - malovala jsem obyčejným primalexem natónovaným tónovačkou
@kittysha píše:@Pipi 00 diky za tip se slapotama, to je dobry napad - z ceho jste prosim delali ty razitka? a slo to dobre obtisknout? u te nasi hrube omitky fakt nevim kde zacit..
Razítka z moosgummi http://www.sevt.cz/…va-41905300/, vystřihneš, nalepíš na dřevo. Najdeš i návody na netu. Barva tato: http://www.sevt.cz/…ny-42513100/. Já měla razítka malá, tak 4×4 cm, to fungovalo.
@kittysha sama, jak mě napadlo. ty opičky sem vystřihla a obšila na jednotlivé díly kapes před přišitím na podklad. nic na tom není…
@kittysha, já jsem tedy dávala na zeď samolepky. Ta jedna je taky štukovaná a je pravda, že na ní to drží hůř než na té sádrokartonové, ale vydatně tomu pomáhá i syn, kterého to ze začátku hrozně bavilo strhávat
Takže Ale není to tak hrozné, má to tam rok a chystám se to namazat nějakým lepidlem a ty kraje přilepit znova