Délka kojení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
945
1.7.05 13:39

Alenko neblázni! Není snad to, když se miminko tomu odpojení brání dostatečnej signál, že má důvod být ještě přisátý? Takovejhle systém !vážíš stejně - nemáš nárok" mi přijde u malýho miminka trochu moc tvrdej, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8276
1.7.05 15:09

Nevim jak ostatní, ale já bych nechtěla mimi, který je pořád přicuclý u prsu a přitom prd sní. To má pak dítě místo dudáku takovej zlozvyk. Dětem zvyklým na dudlík když ho vezmete, tak se jim to taky nelíbí a protestujou, a je to snad signál, že jí? No není. S tím prsem je to stejně.
 Alenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
1.7.05 15:57

No, Alenko, já teda kojení neberu JENOM jako akt krmení! Myslíš, že to, že si miminko maminku „jenom“ tak ožužlává, je zbytečnost?
Já myslím, že to potřebuje skoro stejně tak jako jídlo. prostě se u toho prsa (event. dudlíku) uklidňuje, je v bezpečí u mámy, přitulené, slyší tep maminčina srdce. (Myslím malý miminko, u ročního by to už asi působilo divně:))
Moje malá měla novorozeneckou žloutenku, výdycky byla z kojení tak unavená, že si u toho i schrupla … a já s ní:)) Pak se to samo upravilo:)

Taky mi nebylo dvakrát příjemný ležet cca hodinu skoro bez hnutí … ale když na to miminko koukáš, jak je šťastný a jak mu to dělá dobře…
No nic, asi budeme každá jiný typ. Já se odmala řídím potřebami své dcery, nežiju se stopkama v ruce a jsme všichni spokojení:))

Baghira a Eliška, skoro 15 m., zrovinka přicuclá:)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
1.7.05 18:23

Naprosto souhlasim s Baghirou. miminka fakt nejsou hloupý a to, že něco dělaj nebo nedělaj má nějakej důvod. A mně osobně přijde lepší snažit se ten důvod odhalit a vyhovět jim, než jim vnucovat svůj názor a snažit se je „vychovávat“ (mluvím o melajch miminkách). No a Alenko, tvoje věta, že bys nechtěla mimi, který něco dělá nebo nedělá je teda fakt srandovní :o)

Lola a Agáta (taky zrovna přicuclá) :o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8276
1.7.05 18:48

Když to někoho baví, trávit hodinu kojením, ať si to dělá. Koho ne, ten si to zařídí jinak.
Já se jen vciťuju do té maminy, co napsala tenhle příspěvek, ta z toho asi dvakrát nadšená není, že v noci hodinu kojí, pak uspává a pak za 2 hodiny nanovo. To by sem asi nepsala. Snažila jsem se jí poradit.
Kdo chce, ať si má mimino u prsu třeba 24 hodin denně. To je jen jeho věc.
 Alenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
1.7.05 22:15

ahojky

ještě jednou. Já pokud bych malýho odtrhla tak by asi neječel - teda párkrát jsem to tak udělala když byl malej, a já musela něco udělat nebo třeba jít na záchod.
Ale prostě jsem s tím před kojením počítala že to bude nadlouho a za hodinu za hodinku a půl už byl zase u prsa…

ale dělaj to mám pocit jen malý mimča ty větší už maj i jiný zájmy. Však co ten malej tvoreček na tom světě má… než právě mámu a její prso… kde je mu nejlíp… ještě se prd zabaví…

a o tom že nepije ale dudlá - no jasně - co by taky hodinu pil, jasně že dudlá.o))

naopak ted je mi občas líto že pije ani ne 5 minut a konec … někdy se teda ještě nechá zlákat někdy ne.

A že je to náročný - to je, ale spraví se to - to si vždycky říkám když něco de dost blbě (nám například večerní usínání - někdy i 3 hodiny - s přetaženým dítkem fakt úžas…).

Pokud nepoužíváš dudlík tak možná zkus ten - myslím v noci, třeba to pomůže, ale jinak nevím… Já běžně uspávala taky 2 hodinky - v noci se probudil a já věděla že to budou min. ty 2 hodiny co bude vzhůru - nakojit, přebalit, znovu prso… ááá že by spal, opatrný přesun do postýlky - nevyšlo - znovu prso - á znovu přsun…donekonečna.

tak pevné nervy

M+M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
1.7.05 23:00

tak jsem si to hezky dočetla…a bavím se nad tím, jak píšete,že ta délka kója se upraví:-)
Tak to my teda to tabulky nepasujem - mrňouskovi je skoro 6 měsíců a doma - jako v klidu - si mě fakt vychutnává…pije nejméně 20 minut, ale obvyklých je 35…jen když manža přijde z práce,tak zapomene, že má jíst dlouho a pouští se sám a dobrovolně:-))
Ale když jsme mimo domov - asi hodně nových podnětu - je napitej za 10-13 minut…no tak asi budu chodit furt venku…jinak nevím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
2.7.05 20:38

Ahoj, nedá mi, abych taky nenapsala.
Strhlo se to tu v pěknou - skoro -hádku. Některá miminka jsou opravdu šťastná, když můžou maminku nekonečně dlouho dudlat, jenže - ne každá maminka tohle vydrží - fyzicky i psychicky. Zažila jsem to taky, a protože manžel dělá na směny a často jsem doma sama ve dne i v noci, můžu říct klidně a bez výčitek, že jsem kojení vzdala. Protože když miminko nejde utišit jinak než přiložením k prsu, neděláte celý den vlastně nic jiného. Přece jsem ale nemohla celý den jen kojit - doslova a bez přehánění jsem se nestihla ani sama najíst - a to je pak začarovaný kruh, mléko nemá asi moc velkou výživnou hodnotu, když maminka skoro nic nesní.
Kamarádka svého chlapečka kojila vždy půl až třičtvrtě hodiny, ale měla mezi tím dost dlouhé intervaly, vydržel 3 hodiny, a navíc po kojení i sám usínal. Pak se mu to i prodloužilo na 4 hodiny. Ale každý to má opravdu jinak.
Já sama jsem byla asi extrém - my jsme kojili ještě déle, vždy nejmíň třičtvrtě hodiny, pak se mi malá doslova ududlala a utahala (ne najedla - ona totiž třeba desetkrát polkla, pak odpočívala, pak zase párkrát polkla… prostě celou dobu s přestávkami papala, měla z toho zpocený nosánek, jenže odtrhnout ji po 10 minutách nemělo cenu - nemohla se absolutně najíst), a za chvíli se chudák zase vzbudila a plakala a nešla utišit jinak než kojením. Nevím, po každém tom šíleně dlouhém kojení mi v prsou ještě mléko zbylo, a stejně měla pořád hlad. Bylo to úmorné pro mě i pro miminko, zkoušela jsem poradkyni a všechny možné rady, ale nakonec jsem přešla na Nutrilon a jsem ráda, že jsem to udělala, od té doby byl klid.
Na druhou stranu, není to řešení pro každého - pokud má mezi pitím normální intervaly - tak třeba i za cenu toho, že se déle uspává (to se totiž může přece stát i u sytého dítěte - prostě nemůže usnout), bych kojení nevzdávala. Je to určitě pohodlnější a přirozenější - pokud to teda jde, ne jak u nás :( . papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
4.7.05 23:54

ja to delam tak ze kojim 15minut z jednoho a 15minut z druheho, z jednoho pul hodka nestacila maly byl hladovy a plakal, tak nevim cim to bylo, ale je pravda ze takhle se to zlepsilo, taky kojim v noci, sice jen jednou, ale nekdy se mi chce pekne spat, ale bojim se ne toho ze bych ho zalehla, ale toho ze usnu a maly si neodrihne, prej je to dost dulezity, neboli potom tolik brisko a nemuze se zacit dusit, tak jak to holky delate, kdyz usnete tak mimi neriha? a davate mimi spat na zadicka nebo na bok, ja se zadicek bojim, vim ze se na boku nemuze udusit, ale zase se mu krivi pater

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bárnie
10.11.13 16:55

kojíme nepřetržitě

Mamči prosím o radu,
moje holčička 2 týdny už týden nenabrala ani deko, já tvrdím lékařům, že má hlad, ale ty mi tvrdí, že když máme stolici a čůráme jistě má dost. Někdo mi říká přikládejte jen k jednomu prsu, někdo k oběma, zkouším vše, ale tento víkend jsme se dostaly do stádia kdy kojíme prakticky nepřetržitě celý den… mezitím občas beruška upadne na půl hoďky do komatu a na novo…mě přijde, že se sama snaží mi pomoc vytvořit mléko, kterého máme údajně dle všech ukazatelů dostatek.
Nevím co s tím, ale dneska ji už po koupání dám jednu dávku Nutrilonu - nechci ji nechat hladovět. Máte s tím někdo zkušennost? Díky

• Citovat
  • Upravit
72725
10.11.13 17:04
@Bárnie píše:
Mamči prosím o radu,
moje holčička 2 týdny už týden nenabrala ani deko, já tvrdím lékařům, že má hlad, ale ty mi tvrdí, že když máme stolici a čůráme jistě má dost. Někdo mi říká přikládejte jen k jednomu prsu, někdo k oběma, zkouším vše, ale tento víkend jsme se dostaly do stádia kdy kojíme prakticky nepřetržitě celý den… mezitím občas beruška upadne na půl hoďky do komatu a na novo…mě přijde, že se sama snaží mi pomoc vytvořit mléko, kterého máme údajně dle všech ukazatelů dostatek.
Nevím co s tím, ale dneska ji už po koupání dám jednu dávku Nutrilonu - nechci ji nechat hladovět. Máte s tím někdo zkušennost? Díky

Zkus si najít v okolí laktační poradkyni a zavolat jí. Třeba je špatná technika, třeba malá nedokáže tolik nasát atd.. ona to může zhodnotit na místě a uvidíš. Jinak pokud chceš pro klid duše přikrmovat, klidně to dělej :palec: mmchdm, záleží i na věku dítka :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
10.11.13 17:05

Mela jsem stejny problem cca ve 3 tydnech maleho. doktorka radila kojit co nejcasteji. ale v podvecer maly stejne rval hlady. zacala jsem davat Nutrilon lzickou (jednou denne), pak uz pres lahvicku Medela Calm (nekazi kojeni).
pomohlo to, maly se uklidnil a pribral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3515
10.11.13 17:08
@Bárnie píše:
Mamči prosím o radu,
Nevím co s tím, ale dneska ji už po koupání dám jednu dávku Nutrilonu - nechci ji nechat hladovět. Máte s tím někdo zkušennost? Díky

ja myslim ze mas bohuzel to tzv. hladovy mliko (to predni) vic pruhledny proste ne smetanu ale takovou jak ja rikam čurku bohuzel jsem na tom byla obdobne a dala jsem max 90 ml za den… no ssnazila jsem se to zlepsit odsavat, homeopatika hodne polevek a pila meltu..bohuzel.. uz skoro 4 tydne nekojim mala mne pak sama zacala uplne odmitat a razem bylo mene a mele mlika i odatrikaneho… drzim palce a pevne nervy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
10.11.13 17:39

Ahoj, muze to byt nespravnou technikou kojeni. Ja bych urcite dokrmila. Kojila jsem + dokrmovala UM lahvi CALM od Medely. Muj syn taky skoro nepribral, mel hlad, i kdyz jsem kojila porad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.11.13 18:53

Slaby mliko neexistuje :-) urcite zkus lakt. poradkyni, pomuze s technikou a odpovi ti otazky, uklidni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová