Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Dobrý den, ženy.
Našla jsem si vedle čípku v říjnu tvrdší bouličku - později mi lékař řekl, že se jedná zřejmě o endometriózu a že to budeme pozorovat. Ovšem tato řekněme endometrióza způsobuje naprosto neskutečné zduření děložního čípku… Pokud zavedu prst do pochvy, zasahuje čípek ve stoje (počítáme-li tedy ještě gravitaci) tak do poloviny prostředníčku… dál to nejde, ale byste jej zatačili/odtlačili. Nemá někdo nějakou zkušenost s tímto?Už jsem se objednala k jinému gynekologovi na konzulatci. Můj gynekolog ještě udělal v prosinci stěry s výsledkem nezhoubné.
Potíž roste a samozřejmě mi způsobuje nepříjemnosti - nebolí sice, při styku prý muži nepřekáží, ale hlavně tu hraje roli psychika a penetrace prsty…a jiné libůstky mi znemožňuje.
Budu ráda za jakoukoliv radu.
Endometrioza na cipku rostouci do pochvy? Zvlastni. Nehmatas spise cipek poklesle delohy?
Nene, to ona není na čípku, je jakoby „z druhé strany vedle“ a to asi způsobuje to zduření… nevím, gynekolog byl takový rozpačitý…a samozřejmě to může vše způsobovat nejen zvětšení, ale tím i pokles.
Dobrý den, ženy.
Našla jsem si vedle čípku v říjnu tvrdší bouličku - později mi lékař řekl, že se jedná zřejmě o endometriózu a že to budeme pozorovat. Ovšem tato řekněme endometrióza způsobuje naprosto neskutečné zduření děložního čípku… Pokud zavedu prst do pochvy, zasahuje čípek ve stoje (počítáme-li tedy ještě gravitaci) tak do poloviny prostředníčku… dál to nejde, ale byste jej zatačili/odtlačili. Nemá někdo nějakou zkušenost s tímto?
Už jsem se objednala k jinému gynekologovi na konzulatci. Můj gynekolog ještě udělal v prosinci stěry s výsledkem nezhoubné.
Potíž roste a samozřejmě mi způsobuje nepříjemnosti - nebolí sice, při styku prý muži nepřekáží, ale hlavně tu hraje roli psychika a penetrace prsty…a jiné libůstky mi znemožňuje.
Budu ráda za jakoukoliv radu.