Děložní myomy po čtyřicítce - jak řešíte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
PaníKadrnožková
28.1.20 22:21

Tak jasne, ze odstraneni organu, pokud neni clovek ohrozen na zivote, je az pósledni možností. Lucy, az zkusis nejakou kuru, tak dej vědět

• Citovat
  • Upravit
25179
28.1.20 22:25
@mamina2017 píše:
Mně zjistili 2 myomy, bylo mi něco přes 30 a dítě ještě žádné. Já tedy měla neskutečné problémy. Tak na mě nastoupil doktor, že mi musí vzít dělohu. Naštěstí moje doktorka mně domluvila konzultaci u Apolináře u dr., který se tomu věnuje a jezdí za nim ženský z celé republiky. musela nadvakrát na zákrok, ale jen mi odstranili ty myomy.

a děti nakonec máš, zadařilo se po zákroku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
29.1.20 13:23

@pe-terka mám jednoho kluka, bylo mi tedy už 40+. Mám ho přes IVF, ale to v tom nehrálo roli. Jsem stejnak zjistila, že i kdybych chtěla dítě ve 20ti, tak přirozená cesta u mě nehrozila, bohužel. :,(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
29.1.20 14:36
@mamina2017 píše:
@pe-terka mám jednoho kluka, bylo mi tedy už 40+. Mám ho přes IVF, ale to v tom nehrálo roli. Jsem stejnak zjistila, že i kdybych chtěla dítě ve 20ti, tak přirozená cesta u mě nehrozila, bohužel. :,(.

je fajn, že dítě máš…Mít jedináčka má své výhody i nevýhody, je to o tom vychytat ten pro tebe optimální úhle pohledu. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
10.7.20 16:13

Obnovuji

Mám problémy skoro půl roku silná ms, poslední dva měsíce krvácím co 14 dnů hodně silně se sraženými kusy a cítím divné tlaky a propichování do zad. Větry mám silně zapáchajcí a strašně se potím, oteklé ruce. Myslím, že mám myomy. Dr mi dělal ultrazvuk asi v listopadu a mluvil o drobných myomech. Byla jsem u dr. před měsícem a odbyl mě, že mám menopauzu a dal mi hormony. Jdu k němu v pondělí znovu.
Jaké jste měly holky příznaky?? Bude mi 44 v září.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65677
10.7.20 16:30

@Evička.ok měla jsem hodně silnou menstuaci. V narkoze mi ho odstranili, od té doby super, žádná menstruace. Ale začínají se mi tvořit nové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
10.7.20 17:03

@vokishka no já mám vždy 3dny masakr, normální vložky mi to neberou. Nosím inko vložky pro seniory. Vždy to hrkne naráz a normální vložky to nestihne nasát, kusy jak kuřecí játra. 14 dnů zpátky jsem šla na hodinu na procházku s tamponem a vrátila se s krvavýma kalhotama až u kolen. :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
11.7.20 12:15

@Evička.ok… Jejda, já mám s myomy taky silnější ms než dřív, ale tak normálně (pojímají mi to tampony OB - jiné značky protečou do 2 hodin, noční dlouhé vložky OK).. ale kdyby ze mne padaly „kuřecí játra“, tak bych to řešila operativně i přes můj odpor k tomuto poslednímu způsobu řešení… tento měsíc jdu na kontrolu, koupila jsem si Indonal Woman proti myomům (přírodní výtažky z kapustovitých rostlin) - nejlépe hodnocený produkt mým dlouhým googlováním, ale pálila mne po něm žáha, tak jsem ho nedobrala a jsem zvědavá, jak se ty mrchy zmenšily/zvětšily…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.7.20 14:23

Také mám silnější ms díky myomům - cca 1,5 dne, kdy krvácím silně, používám inkon. vložky běžné to nezvládají. Nedávno jsem dostala nějaké bylinné tablety na silné krvácení, nevím jestli zabraly nebo shoda okolností či jiný problém, prostě ta první ms po bylinách byla slabší, další ještě víc. No jsem zvědavá, co bude dál. Kdyby někdo chtěl vyzkoušet, tak se můžu mrknout, co to bylo zač. Za sebe ještě nic nehodnotím.

• Citovat
  • Upravit
188
11.7.20 18:25
@Lucy75 píše:
@Evička.ok… Jejda, já mám s myomy taky silnější ms než dřív, ale tak normálně (pojímají mi to tampony OB - jiné značky protečou do 2 hodin, noční dlouhé vložky OK).. ale kdyby ze mne padaly „kuřecí játra“, tak bych to řešila operativně i přes můj odpor k tomuto poslednímu způsobu řešení… tento měsíc jdu na kontrolu, koupila jsem si Indonal Woman proti myomům (přírodní výtažky z kapustovitých rostlin) - nejlépe hodnocený produkt mým dlouhým googlováním, ale pálila mne po něm žáha, tak jsem ho nedobrala a jsem zvědavá, jak se ty mrchy zmenšily/zvětšily…

Nevím proč, ale myslela jsem, že to praskne a odteče. Asi těžko, že? Já měla teď 4× MS po 14 dnech a už jsem psychicky vyšťavená, třesou se mi i ruce, ale asi z té ztráty krve :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
12.7.20 13:25

Já jsem měla myomy a to tak, že jsem celý rok měla prakticky MS, ale tak, že jsem byla doma a každých 45 min na WC :(. V den oficiálních MS jsem každý měsíc skončila na kapačkách, protože jsem měla krevní obraz v háji. Nakonec jsem přešla k doktorce, která měla zájem to nějak řešit. Tak mě poslala k Apolináři k doktorovi, co se těmi myomy zabýval. Prakticky mně zachránil život :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
12.7.20 13:49

@Evička.ok No myomy ne..
praskají Cysty.. to je něco jiného.. bolest jak kráva, ale zmizla, potvora.. už je to pár let :mrgreen: myomy jsou bohužel větší „držáci“, jsou tvořeny hladkou svalovinou, takže fakt „neodtečou“..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
12.7.20 16:22
@mamina2017 píše:
Já jsem měla myomy a to tak, že jsem celý rok měla prakticky MS, ale tak, že jsem byla doma a každých 45 min na WC :(. V den oficiálních MS jsem každý měsíc skončila na kapačkách, protože jsem měla krevní obraz v háji. Nakonec jsem přešla k doktorce, která měla zájem to nějak řešit. Tak mě poslala k Apolináři k doktorovi, co se těmi myomy zabýval. Prakticky mně zachránil život :roll:

A jak to řešili?? Jako já mám MS silnou odjakživa, ale co se děje teď je fakt mazec. Já jsem smířená a odstranění dělohy bych uvítala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
12.7.20 20:21

@Evička.ok odstranili mně ty myomy, ale musela jsem na zákrok dvakrát během 3 měsíců. V té době jsem ještě neměla dítě a naštěstí to nebylo potřeba řešit takhle radikálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3705
12.7.20 20:48
@Lucy75 píše: Čau ženy, gyndař mi na nález 3ks myomků (všechny do 1,5cm a všechny zcela bez problémů, nic jsem netušila, žádné obtíže, takže celkem nemilé překvápko..) řekl, že po 40, a hlavně teda už k 50 jimi trpí až polovina žen..
doporučil mimo ženské čaje případně lék ESMYA, jenže ten působí na estrogeny, musí se brát nejméně 3měsíce, vůbec se mi do žádné chemie nechce :think:
pak teda v případě, že porostou, tak „vzít dělohu je operačka na pár minut“ - to jako mě šokl, ať si sám fikne koule - kvůli mini-myomkům, o kterých navíc vůbec nevím - brát dělohu!?? to je přece to poslední řešení…
tak co vy, holky? jak léčíte? čaje? bylinky? co ta Esmya, brala jste některá??
díky předem za každou zkušenost :kytka:

Záleží, jestli ti to způsobuje nějaké potíže. Většinou dělají silné krvácení. Měla jsem je také, roky nic nedělaly, ale pak jsem hodně silně krvácela a na operaci jsem šla ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí