Delší SMS se odešle jako MMS

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
877
11.5.18 12:19

delší sms se odešle jako mms

Máme neomezený rodinný tarif, kde se neplatí sms a volání. Chlap má ale nový telefon a jakmile napíše delší smsku, tak se mu převede na mms, která je samozřejmě zpoplatněná. Blokli jsme mu mms, ale nepomohlo to. Dělá vám to taky a podařilo se vám to nějak zarazit? Prosím, vynechte rady typu ať nepíše tak dlouhé smsky. To už jsem mu naznačila :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27584
11.5.18 12:22

Dělá se mi to normálně, dávám pozor kolik píšu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
11.5.18 12:26

Taky to tak mám běžně…myslím na 3sms se automaticky převedou na 1mms. Tak ještě rada ať nepíše háčky a čárky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.5.18 12:28

Take mi to neslo prenastavit. Kdyz chci napsat delsi zpravu nez 3 sms, pouzivam aplikaci BigSMS, pres kterou zpravu napisu a odeslu. Zpravu to po odeslani rozdeli na nekolik kratsich, ale jako celek mi ji to normalne zaradi do koverzace ke zpravam v telefonu. Tak mozna zkusit to, nebo opravdu hlidat pocet znaku, aby nepresahl delku tri zprav ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
11.5.18 12:29

Taky mi to můj mobil dělá.. Řeším to tak, že když vidím, že se to blíží k převodu na MMS, tak sms odešlu, a začnu psát další. Jinak nevím jak na to :nevim: Moc dlouhé sms nepíši..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75454
11.5.18 12:36

Přesně, jak píšou holky. :kytka:
Přenastavit nejde, od určité velikosti dat se prostě SMS automaticky převádí na MMS.
Mobil ho upozorní, nebo u rozepsané SMS vidí zbývající počet znaků a pak se překlopí oznámení na 1kb (= MMS)
Pomůže vynechat interpunkci, stačí dva háčky v holé větě a je ze SMS MMS, a bacha na smajlíky, taky berou velký objem dat.
Jestli chce psát dlouhé texty a posílat fotky, jeďte přes WhatsApp - pokud tedy máte datový tarif. 8)
Tam je to v rámci datového balíčku zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
877
11.5.18 12:45

Díky za rady. To jsem zvědavá, jestli je ta moje drbna schopná uhlídat počet znaků :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
877
11.5.18 12:50

Ještě jsem teď zjistila, že u svého telefonu mám v nastavení sms možnost povolit převod sms na mms.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75454
11.5.18 12:53

@vivianr Musí holt na pokračování.
Moje „drbna“ běžně funguje stylem dlouhá sms, za větou >..a v další zpravicce pokračování > a pokračování > a pokračování. :mrgreen:
U WhastApp tohle odpadá, chce to si uvědomit, na jakém médiu se zrovna člověk vykecava. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
744
11.5.18 12:58

Mám iPhone a v životě se mi to nestalo ???? a to píšu smsky dlouhé jak blazen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
11.5.18 13:30

@Peta02
Taky a mám pocit, že se mi to nestalo…
Ale u androidu se mi to stalo několikrát..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
861
11.5.18 13:33

Já píšu sms z messenger a tam limit není :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
877
11.5.18 13:35

Mě se to taky nestalo. Chlap se strašně divil, proč platíme tolik a já nakonec přišla na to, že na jeho čísle jsou účtované mms. Pak vypozoroval, že to jsou dlouhé smsky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
11.5.18 13:36

Otázka je jestli vás vyjde 1mms levněji než například 3 sms?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
11.5.18 13:42

Mně sms android také převádí na mms, Microsoft to nedělal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák