Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Nikola. Denisa se mi nelíbí a „trpí“ podobně jako Denis, alespoň u nás na malotřídce byly 2 a schytávaly to obě.
Liliana Zyka ( Zyková)
Patricie Zyka ( Zyková )
z obyčejných klidne i Marie Zyková, Monika Zyková..
Z těchto dvou určitě Nikol(a), ale ani jedno není moje parketa.
Jsem Denisa a byla bych radši Nikol/a. Je to hrozně tvrdé jméno… Ale já už si zvykla. ![]()
Taky jsem Denisa, jediné, co mi vadí je, když mi někdo říká Dendo. Já chtěla pro holčičku jméno Nikola, ale doma to neprošlo
@Deňulec píše:
Jsem Denisa a byla bych radši Nikol/a. Je to hrozně tvrdé jméno… Ale já už si zvykla.
si dneska nevybereš..já jsem Pavlína..( Pavlína, ne Pavla )..je to na mě taky tvrdé, nesnáším když mi tak někdo říká…naštěstí mi tak nikdo téměř neříká ![]()
Ale Denisa je taky tvrdé, to jsem říkala hned nazačátku..a zrobnělina Denisko je ještě horší.. ![]()
Určitě Denisa, proč? Nikol/Nikola Zyka zní jako mužské jméno - koneckonců Nikola je původně mužské jméno a já znám i např. pána jménem Nikola Dula (příjmení obdobné). Navíc NIKA-ZYKA, fakt mi to moc nezní… Krom toho Denisek je mnohem méně!
Nevím, jestli je tvrdší Deniso nebo Kláro - ta Denča nemá aspoň K a R… A má i víc tvarů, mě od doby, co už nejsem ta malá holčička, říkají skoro všichni Kláro, protože Klárko je už hodně dětinské a moc jiných variant není… To Denisce se může říkat Deny, Denčo, Dení, Enis,…
Já bych byla pro Denisku, Nikolek je podle mě teď nějak moc
Romskou populaci v okolí nemáme, takže nevím jestli se tam jména vyskytujou nebo ne
my čekáme holčičku a přítel si vybral jméno Deniska ![]()
@Miminko17 píše:
Naše je příjmení Zyka. Jaké jméno je lepší Denisa či Nikol(a)
Denysa Zyka.. je to krásné pohanské jméno znamenající ‚zasvěcená bohovi Dionysovi‘ ![]()
Z mojeho pocitu je Nikola pouze mužské jméno. Bohužel většinová populace dává jako jméno ďoučenské.