Denní program s 11měsíčním miminkem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kolicek95
8.11.21 20:53
@Anonymní píše:
Po šesté vstaneme, dostane mlíko a jde se hrabat v hračkách, já snídám. Pak pracuju a ona si hraje (rozhazuje hračky, knížky apod) Dýl, než hodinu ji to nevydrží, takže pak jdeme dělat nějaké domácí práce (já třídím prádlo, ona mi to rozhazuje; já myju koupelnu, ona si hraje s hřebenem třeba).
Pak si chvíli hrajeme spolu, než jde spát. Kolem 11 vyrážíme ven, když je hezky, chodíme na hřiště, kde si leze a kouká po ostatních dětech (brala jsem ji tam i dávno před tím, než uměla lézt, jenom se povalovat na dece a koukat). Když je ošklivo, dáme si jenom procházku (třeba jsem sbírala po okolí ořechy, tak se tam hrabala v listí). Po obědě jde spát, pak jdeme zas ven, s podobným programem jako dopoledne. Po páté už jsme doma, hraje si s mužem a já mám „volno“. Pak koupání a spánek.
Obecně se ji snažím nebýt manažerkou volného času; kromě prohlížení knížek ji neříkám, jak si má hrát, jenom jí vlastně měním prostředí, aby ji to bavilo :nevim:
A co se týká učení, učím ji spíš praktické věci - jak něco otevřít a zavřít, ne věci typu „ukaž, jak jsi veliká“, to mi přijde k ničemu :think:
Úplně k ničemu to není. Blbý paci paci učí děti koordinovat ruce, držet rytmus, tleskání a ukazuje, že dítě opakuje po rodiči a vývoj jde dopředu, jak má..
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.11.21 21:23
@Anonymní píše:
@Kolicek95 úplně mi mluvíte z duše :lol: úplně to.na mě dýchlo, že jsem jako špatná, že s ní dávno nikam nechodím atd :) opravdu jako nevím, co bych tam a ní dělala a jak píšete sama, na tom hřišti by jsme stehen byli samotné, takže žádné hraní nic :lol:
Teď ani spousta lidí nikam nepůjde kvůli koronaviru a abych jezdila každý den do města se mi za prvé nechce a za druhe6by se ro celkem prodražilo..

Mě hřiště taky zoufale nebaví, ale malá tam dokáže hrozně dlouho koukat a hrabat se v písku/kamení. Tak si tam čtu, pracuju, nebo sjíždím instagram :lol:

• Citovat
  • Upravit
15074
9.11.21 06:46

@Kolicek95 tak v Praze v parku je na hřišti kolem 10 dost narvano :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
9.11.21 07:22

Zakladatelko, na hriste podla mna staci chodit az bude dieta stat/chodit. Hlavne kdyby to lezeci obdobi vyslo na leto, tak klidne, ale ted by som sa tym netrapila. Zacnete od jari.

S 11mesacnym som chodila na prechadzky s kocikom, kde obzeral svet. Doma skumal veci: hrnce, rozne kuchynske nastroje (plastovy slahac a pod), zacinal napodobovat (napr chcel handricku a s nou sa zabavil), vysavala som (vysavac obchytkaval a bol stastny), trhal papier, obcas hracky, postavit bunker a pod. On si vzdy nieco nasiel a stacilo to len doladit, aby sa zabavil a nebolo to nebezpecne.

Mna by spise zaujimalo - to vam deti nekramari veci po celem byte/dome? To bola zabava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1914
9.11.21 09:15

S miminom (teraz 14m) nerobim v podstate ziadne cielene aktivity. Ma tu zopar hraciek, byt zabezpeceny aby si nemala ako ublizit a skor iba sledujem, co vymysli. Nejake srandicky typu mavanie a tlieskanie naucili stari rodicia, ale inak napodobovanie vidim skor v beznych veciach (snazi sa sama si umyt zuby, jest priborom, krmit psy, upratovat mi plienky zo susiaku do vedra a pod) nez ze by som ju nutne na to potrebovala ucit nahodne blbosticky.

Chodime rano na nositkovu prechadzku so psom po lese, okolo obeda v lete len doma (lebo ostre slnko) alebo kratucka kocikova prechadzka, teraz uz po obede spi. Vecer vylet alebo pobyt na zahrade - v lete na tej zahrade liezla kludne 2 hodiny, teraz v mokrej trave a 6 stupnoch je to tak na max 20 minut kym jej nepremokne softshell.
Na ihrisko sa poriadne chystame az na jar, v pesej vzdialenosti nemame ani jedno a trepat sa autom niekde na 10 minut (lebo dlhsie by uz v tomto pocasi zamrzla) sa mi nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.11.21 19:41

To je téma přesně pro mě, ráda se inspiruju od ostatních maminek. :)

My vstáváme zhruba kolem 7.30, pote posadím dcerku do židličky, udělám kaši a čaj. Po snídani jí na chvíli pustím pohádku, mezitím si nachystám snídani, dám rychlou sprchu a uklidim ložnici (cca 15 minut). Dceru pohádka dlouho nebaví, tak ji dám do postýlky k hračkam a jdu se nasnidat.
Dcerka pak často usne, pokud ne, jdu za ní, hrajeme si: prohlížíme knížky - ukazuje na obrázky, já je pojmenovavam; stavíme komín, navlékme kruhy - to malé ještě nejde, hrajeme kostku - vkladacka - já nasteluju danou kosticku a dcerka prstem zatlaci dovnitř, pouštíme hrací vosu a tančíme na ni, zpívám, říkám říkanky, dávám různé balónky na trénování motoriky, blbneme, nechávám ji lezt po zemi, to dělá ráda, vždy se postaví a obchází nábytek, kouká na sebe do zrcadla. Zvládne se celkem zabavit i sama s hračkami, vedu ji k tomu. Akorát poslední 3 týdny strašně vyvádí, když se vzdalim.
Pokud nespí až do oběda, jdeme do lesa, kde všechno po cestě komentuju- že je podzim a co to přesně znamená, povídám ji o lese a jak se v něm chovat atd.
Pokud nejdeme do lesa, tak se snažíme žít společensky- jedeme na návštěvu, do kavárny, nakupovat, občas na hřiště. Tam si s dcerou lehnu do hnízda a houpeme se, to má ráda. Už jsem s ní byla i na skluzavce a kolotoči.
Po obědě spí, pokud tedy nespala před ním. Poté jdeme opět buď ven (ale nejsme venku každý den dopoledne i odpoledne) nebo si doma hrajeme, nebo někde jedeme i s tátou, ktery mezitím přijde.
Mezi třetí a čtvrtou dostane svačinku, pak zase hra buď sama, nebo s partnerem nebo s oběma. Poté hygiena. Večere kolem 17.30-18.00 hod.
Kolem 18.30 hod. dáváme do postýlky.
V noci se vzbudí většinou na Hipp. Druhého dostane zpravidla mezi 5-6 hod. ranní a spíme ještě do té půl osmé, osmé.
O víkendu se odpoledne snažíme jezdit mimo město nebo mít nějaký program mimo domov.
Co se mluvy týče, tak zatím nic, zvatla, ale slov ještě nepoužívá. I tak se ale snaží komunikovat - lásku projevuje tím, že nabízí svůj cumel - jak sama, tak i na požádání, občas i jídlo, když jí řeknu : Dáš mi? Ráno mě budí tím, že mi na postel dává hračky :). Když se jí zeptám kde je muf, tak se po něm začne shánět a ukáže ho. To samé s krtkem. Na vyzvání zapne hrací vosu, ale že by řekla své jméno apod, tak to bohužel ne.
Teď ji strašně baví si zakrývat dlaněmi oči a padat na posteli vzad. Vždy se tomu směje. :D Samozřejmě vše olizuje, dává do pusy, sundava si ponožky. Ale dobře reaguje na slovo ne. Říkám si, jestli už bych ji neměla učit, aby jedla sama lžičkou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí