Denní režim 4 měsíčního miminka

3.4.15 13:49

Denní režim 4 měsíčního miminka

Ahoj, ráda bych znala vaše zkušenosti nebo rady k dennímu režimu 4M miminka. Malýmu jsou čerstvě 4M, narozený o 3 týdny dříve. Již od porodnice uřvané nespavé miminko -prdíky, koliky, hlad /postupný přechod na UM - po přikrmování se mu zalíbila flaška, proč by se kvuli pár kapkám namáhal/. Za poslední týden se to zlepšilo a podařilo se mi vychytat alespoň ranní spánek - vstává v 6:30 /většinou s brekem :zed: /, ranní hygiena, pocvičení a krmení v 7.Nejdéle do 1,5 hodině je ukňouranej a protivnej, uložím do postýlky a po chvíli skučení a praní se s plenkou usne. Spí jak kdy, cca 3/4 až 1 hodinu -většinou zas vstává s brekem. Poté si hrajeme, povídáme, cvičíme. Nejdéle po 2 hodinách je ukňučenej a zkusim ho znovu zavinout. Po chvilce skučení usne, někdy na 20 minut, někdy i na hodinu a půl. Čekám až se vzbudí a poté krmím. Většinou se snažím odpiledne jít ven ve stejnou dobu +/- hodina, jenže se mi to nedaří tak, aby mu to vyšlo na spaní a občas v kočárku místo čučení řve. Ale na vzduchu být musí, tak jezdim s přestávkama na ječení 2 hodiny a pak domu. Do večera už většinou neusne. Večer kolem 20 hodiny po koupání a jídle a menším či větším cirkusáckém čísle v postýlce usíná. Přes den krmím po cca 3 hodinách, pokud usne, nebudím ho, od UM začal konečně přibývat.
Za ten poslední týden toho tedy přes den i v noci naspí víc než coby malé miminko. Problém je, že netuším na kak dlouho a kdy usne /je to malá herečka a když má cvičit, tak si začne mnout oči a řvát že je k smrti unavenej a jak ho otočim je vysmátej a živej až běda/ a kdy s ním tedy vyrazit ven. Má cenu u takhle „starého“ mimča držet nějaký režim /kromě toho večerního/ za cenu toho že bude přetaženej a uřvanej když se budu snažit ho zabavit o něco déle - do dalšího krmení a pak vyrazit ven? Nebo to neřešit?
Doteď to byl přes den převážně řev, nošení, chování, šlofíky v náruční max v kočárku- jinde řev. Nestíhala jsem se ani najíst atd. Jsem vlastně ráda že se snad naučil odpočívat, ale jak to doladit…

Příspěvek upraven 03.04.15 v 14:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
3.4.15 13:59

@Beruska_30112014 já to přizpůsobuju mrněti. Vstává sice každý den v 5 ráno, ovšem někdy usne za půl hodiny, někdy za 2, dle toho se odvíjí dopol režim, dle spánku po o se odvíjí odpol režim :think: nehroť to, pokud nemáš starší, se kterým je třeba to synchronizovat, tak to vše podřiď mrněti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
3.4.15 14:01

Ne, já bych se na přesný režim vyprdla. Ano, plus mínus prosím, ale v momentě kdy je unavený bych dala spát, když má hlad, dala bych jídlo. Nic bych uměle neprotahovala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2039
3.4.15 14:02

Tak já mám o měsíc mladší mimčo a režim není naprosto žádný a nejspíš ani nebude. Starší byl hodně naučený ve stejnou denní dobu dělat stejné věci, ale mladší je tak trochu chaotik a dělá si to podle sebe :-) Takže za mě radím neřešit to, ono se to časem upraví a dostane to nějakou pravidelnost. Taky je dobré být hodně venku, i když je teď zima jak v psinci, ale brzy se oteplí a venku to všechno taky jinak utíká :-) Z mé zkušenosti to bývá tak, že čím déle se snažíš prcka udržet vzhůru, tím je pak horší usínání a ani není nikde psáno, že ten spánek bude kvalitnější. Naše malá byla taky hodně uplakané mimčo, teď je celkem hodná, ale spánek přes den je taky vždy ve hvězdách a nepravidelný. V noci spí pěkně, ale stále uspáváme na ruce, v postýlce usnout nechce. Dokud ji unesu, neřeším :-) Holt, miminka mají různé potřeby a my s tím nic moc nenaděláme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2039
3.4.15 14:03

@martina.se Souhlas - ta koordinace se starším je dosti náročná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.4.15 14:05
@PetrušeKl píše:
@martina.se Souhlas - ta koordinace se starším je dosti náročná :mrgreen:

u nás pekelné skloubit tréninky staršího - každý den jinak, se spánkem mimina.. kolikrát nosim v šátku už doma, hodinu před, aby v klidu spal a já ho nemusela budit, oblékat atd.. :cert: ale dá se to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
3.4.15 14:08

Mám holčičku, za týden ji budou 4 měsíce a teda ještě triletaka, takže režim tak různe přizpůsobuju;) u nás mala ma nejakej pribliznej režim, ktery jsem ji, ale já nevytvarela, ona si ho v podstatě děla sama…vždycky se vzbudi, pak cca 1,5 hodinu vzhůru, někdy min, někdy o maličko dyl, ale tak po ty 1,5 hodine uz je unavená a jde zase spát ( doma spi max. hodinku, venku dyl) jinak teda chodime většinou ven i dopoledne…vždycky kdyz se vzbudi, tak vím, ze cca za těch 1,5 hodiny bude unavená…pokud nemusíme být někde vyloženě na čas, tak ji nechávám unavit, a pak teprve jdeme ven…neunavena by mi rvala v kočárku a špatně by se ji pak usinalo a já bych z toho byla na nervy a syn by si to taky neužil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2039
3.4.15 14:10

@martina.se Tak naštěstí náš nikam nemusí, tak se to taky skloubit dá. Akorát už se těším, až bude teplo a venku se pořádně vyblbneme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
3.4.15 14:10

Jinak dávám za pravdu holkam, že ta synchronizace je někdy náročná, kdyz jdeme na kroužek nebo tak…taky se snažím to nějak vychytavat;)) ted bude syn za týden nastupovat do školky, tak zase zmeny, ale nějak to určitě zvládneme;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.4.15 14:11
@PetrušeKl píše:
@martina.se Tak naštěstí náš nikam nemusí, tak se to taky skloubit dá. Akorát už se těším, až bude teplo a venku se pořádně vyblbneme :-)
:palec: to já taky..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.4.15 14:29

Jak právě přes den nespal tak mi kamarádky radily chodit ven pravidelně aby si na to zvykl. Mám jen jeho, takže když teď s ním začala být „řeč“,chci aby byl maximálně spokojenej a podřídit se jeho potřebám. Vím že se to ještě mockrát změní. Jsem ráda když už z toho řevu poznám alespoň únavu :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
3.4.15 14:45

Máti tvrdí, že moje malá je „režimuvzdorný“ dítě… má trochu pravdu, ale pokud ta možnost je, tak jí to přizpůsobujem… i když skoro od začátku, ví, že v noci se spí :twisted: během dne je to těžší, někdy spí půlhodiny, někdy hodinu… už se jí skoro srovnalo pití, ale nejspíš nám začínaj zoubky, tak zase drží „půsty“… tak pokud nemusíš, zůstala bych zatím u „volné výchovy“ :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.4.15 14:52
@Beruska_30112014 píše:
Jak právě přes den nespal tak mi kamarádky radily chodit ven pravidelně aby si na to zvykl. Mám jen jeho, takže když teď s ním začala být „řeč“,chci aby byl maximálně spokojenej a podřídit se jeho potřebám. Vím že se to ještě mockrát změní. Jsem ráda když už z toho řevu poznám alespoň únavu :dance:

klid, ono se to celé postupně upraví.. hodina sem, hodina tam. když vidíš, že je utahaný, vezmi ho ven, když se mu spát nechce, tak ven nemusíš - aby zbytečně řval v kočáru :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
3.4.15 17:52

Mám čtyřměsíční a něco je pevně dané a něco ne. Má ještě dvě ségry, takže nějaký režim dodržovat musím, přes týden se ráno vstává do školky, mladší chodí jen na dopo, tak tu vyzvedávám pravidelně, nejstarší jak kdy. A to se mimino musí podřídit. My se zas, pokud možno, podřizujem podle krmení mimina. Jinak den je asi takový, že ráno před 7.30h vstáváme do školky (mimino chrní, často je ráno doma muž), 8.30h krmení. Spí cca 10-11h. 11.30h krmení, spí pak 12.30-13.30h. 14.30h krmení, spí 15.30-17h. 17.30h krmení, do koupání už nespí, pak 20h krmení a jde spát, pokračování zas ráno. První měsíc měla řvací večery, to se srovnalo změnou mlíka, od tý doby je sluníčko, neřve ani na rhb :) Od začátku se teda záměrně snažím nenavyknout na kočárek, jakmile je spánek dítěte závislý na ježdění venku, tak ve chvíli nemoci matky nebo fakt špatnýho počasí nastávají perný chvilky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
3.4.15 18:34

@Gosi Já se jenom vetřu do debaty s tím půstem. Když rostou zuby, tak děti málo jedí???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí