DEPO PROVERA - doporučíte nebo ne?

261
20.12.08 11:53

DEPO PROVERA-doporučíte nebo ne?

Ahoj všem,
včera jsem byla na kontrole po 6-nedělí. Doktor mi doporučil antikoncepci:1)nehormonální tělísko (prý je ale velmi silná menstruace), 2)hormonální tělísko 3)injekce DEPO PROVERA
Prý v těch injekcích je stejně hormonů jako v hormonálním tělísku. A že prý si mám vyzkoušet nejprve tu injekci, a když mi to bude vyhovovat,není problém dát tělísko na 5 let. Jenže jsem se všude dočetla, že plno žen má s Proverou plno problémů, hlavně špinění a nárůst váhy. Toho se tedy opravdu bojím. Prosím,napište mi vaše názory. Už jsem něco na e-miminu četla, ale třeba se připojí i další, které s tím mají zkušenosti. Díky,Nicki

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
20.12.08 11:59

Měla jsem nehormonální tělísko asi tři roky, silná a nepravidelná menstruace - a když mi ho vyndal, tak mám taky nepravidelnou a silnou menstruaci a ještě jako bonus jakési špinění mezi těmi menstruacemi, což před tělískem nikdy nebylo. Takže opravdu to chce vyzkoušet, každý reaguje jinak. M
PS: Mám děti starší než ty, ale taky Ondru a Vojtu (-:

• Citovat
  • Upravit
6909
20.12.08 12:02

Ahoj,já měla píchlou Depo proveru po celu dobu kojení(cca 10 měsíců) a žádné problémy jsem neměla,ale záleží na tvém tělě :wink: Já špinila asi 4 dny jen po píchnutí první injekce,pak už ne,nepřibrala jsem,prostě jsem s ní byla spokojená..........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
494
22.12.08 10:09

Nicky - jestli můžu doporučit ?? Zcela jistě NEE!!! Při Depo-proveře sice nebudeš muset myslet na každodenní braní pilulek a taky nebudeš menstruovat.
Budeš pravděpodobně ze začátku často špinit, kamarádka i krvácela… to se může časem upravit. Ale měj napaměti, že tato antikoncepce ti zastaví cyklus zcela a trvá hooodně dlouho než se ti podaří ho znovu uvést do normálu. Já mám 4 letého syna a teprve teď, po 1,5 roce snažení se mi podařilo otěhotnět. Nárůst váhy jsem neměla, ale těžké psychické stavy ano… V mém okolí tuto antik. užívalo mnoho holek a každá měla problémy.
Je to na tobě, ale za sebe říkám ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.1.09 21:58

Ahoj měla jsem Depo-p. jednu injekci a už bych to nikdy neudělala..Krvácela sem skoro 3 měsíce v kuse, přibrala 5 kilo a k tomu sem měla hrozný psych. stavy…už ji 4 mesíce nemám, ale zato mám stále nepravidelnou menstruaci a kdo ví kdy se to dá vše dopořádku..takže já radim radši ne ale je to různý taky sem toho spoustu četla a někdo to snáší dobře ale většina ne…Hodně štěstí:-)

• Citovat
  • Upravit
9.1.09 13:01

ahoj já měla před lety depoproveru po 4 roky a nekrvácela,,nic. Ale ted vím, že se nemá brát dlouhodobě.
Momentálně ji mám - jen kvůli kojení,,až přesatnu kojit, vy:,–(ím j. Jo a po podání jsem 5 týdnů krvácela a ted nic.
 papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
13.2.09 23:22

Ahoj,
také užívám antikoncepci Depo-provera. Dnes jsem dostala zase jednu včeličku :lol: . Začala jsem v červnu 2008 a zatím jsen nezpozorovala žádné změny, problémy. Co se týká krvácení, tak to bylo jen jednou, hned na začátku, jinak občas špinění, ale to trvá tak 1-3 dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
18.3.09 21:55

Ahoj,

já měla DP 6 měsíců,kvůli kojení.První 3 měsíce pohoda,žádný nežádoucí účinky,žádný špinění,na váze jsem nepřibrala.
Po druhé injekci jsem začla mít bolesti hlavy abyly čím dál horší až přecházely do migrén.Připisovala jsem to na konto léta a dehydrace,ale pak jsem si další nenechala píchnout a bolest jako mávnutím proutku přestala.

Chápu tvoje váhání,páč já když jsem si přečetla všechny diskuse na téma depo-provera tak jsem na první injekci šla doslova s hrůzou co mě čeká.
Ale prostě každý jsme jiný,takže to je potřeba risknout a uvidíš.Ale pořád je DP na zkoušení lepší než tělísko,když už ti nesedne tak to aspoň nestojí tolik peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9441
25.4.09 18:47

Moje zkušenost s depo proverou je zrovna ta horší - byť jsem si ji nechala píchnout pouze jednou. Nejdříve jsem pořád špinila, potom přibrala 11 kg … teď už pár měsíců zkoušíme druhé miminko a pořád nic. Takže já bych už příště volila jiný druh antikoncepce :( .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
25.4.09 19:07

ROZHODNE NEDOPORUCUJU.
Prvni mesic jsem mela sileny bolesti hlavy, pak dost silne deprese a kazdy mesic v dobe, kdy mela prijit MS, sileny bolesti podbrisku. A pro me nezanedbatelny detail - pribrala jsem 12 kilo - behemdeviti mesicu, co jsem ji brala. Uz nikdy vic.

Tahle antikoncepce hlavne vubec neni prizpusobena lidem, byla vynalezena jako antikoncepce pro kocky. Je to pekny svnistvo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
26.4.09 22:25

Ahoj, tuto antikoncepci jsem měla 6 měsíců v době kojení. Problémy žádné, krvácení úplně zastavené, váha sice nahoře, ale to si myslím, že bylo leností po porodu, ALE...... Někde jsem četla, že po Depo-proveře se plodnost vrací 4 - 36 měsíců :cry: . Já už 1,5 nemůžu otěhotnět. Nevím, jestli je to tou injekcí, každopádně, pokud plánuješ další mimčo, tak bych si ji už píchnout nenechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
27.4.09 09:07

Mela jsem Depo Proveru pichnutou 2× kvuli kojeni. Po prvni injekci jsem asi 10dni spinila.
Pak jeste jednou, ale to jsme prikladala spis nervikum.
Ale ted uz pres mesic a pul cekma marne na MS :( Takze priste bych do ni uz nesla!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
13.8.14 18:29

Ahoj, já jdu na první injekci ke konci září. Teď mám tablety a někdyse mi stane, že ji nevezmu ráno, ale až večer. Hold hlava sklerotik. Tuto injekci chci hlavně proto, že nemáš menstruaci(měla jsem jí i 7 dní, silnou a velmi bolestivou a dva dny jsem byla úplně mimo) a také proto, že další děti neplánuji(obě císařský řez). Měla jsem i tělísko, ale nedělalo mi dobře. Doktorkas mi nabídla několik možností a vzhledem k tomu, že nechci podstoupit sterilizaci je toto dobrá volba. Sousedka injekce také měla a byla spokojená, ale opravdu záleží jak i bude tělo snášet. Nyní při tabletách nemenstruuji ani nešpiním a nálada je super. Tak potom uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
18.2.15 14:25

Já mám zkušenosti dobré, pravda je, že názor, že se nemenstruuje je nepřesný, já občas špinila, většinou vždy, když mi „docházela“ dávka a měla jsem jít na další injekci. Někdy jsem špinila minimálně, jindy vůbec, krvácela jsem za cca 8 let užívání pouze několikrát a to slabě a cca 3dny. Momentálně neberu, zatím menstruace nic (od září). Vzhledem k mému věku a rodinným dispozicím vyčkávám, možná mi do toho kecá i přechod. Uvidím. Jinak potíže jsem žádné neměla a nemám, na rozdíl od dany či tablet, chuť k sexu mě nepřešla a váhově jsem taky nepřibrala. Prostě je to o tom, že je to všechno chemie, není to přirozené, takže co byste čekaly? Každému to taky nesedne. Všechno jsou to věci navíc, které normálně naše tělo nemá. Očekáváte luxusní antikoncepci bez veškerých vedlejších účinků? To je prostě sci-fi. Co se týče osteoporózy, je tam samozřejmě zvýšené riziko, ale to je asi spíš na pováženou tam, kde je to dáno i geneticky. Někkomu to vyhovuje, jinému ne. Tablety taky nejsou zrovna to nejlepší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.18 19:43

Holky máte někdo dobrou zkušenost?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat