Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
hmm..to bude paráda,synek skoro pulrocni mi vstava v 7 rano,to celkem jde,ale jak se zmeni cas tak bude vstavat v 6?to me klepne:-)a vecer ho tedy budu koupat taky v6 kdyz je zvykly normalne v 7?ja vubec nevim jak to resit,maly mi funguje jak hodinky,ma sve casy,jinak je desne protivny
poradite?
posouvat po 10min každý den kousek, až se dostaneš na vaše obvyklé časy. 10min ještě zvládne a za týden jste na svym ![]()
haha, me vstava v 6 !!! a to jsem uz zrusila dopoledni spani uplne.
Taky jsem o tom přemýšlela a říkám si, že to snad až tak hrozný nebude, že jeden den sice vstane dřív, ale prostě bude mít o hodinu delší den, večer ho dám jako obvykle, to snad zvládne…
Ale taky se bojím ![]()
Taky se vždy děsim.Malej je spáč a už takle mu dává zabrat vstávat v pul 8 a to spí 12,5 hodin.Mám ale zkušenost že tu změnu vždy rychle zvládne a přispusobí se.Pár dní po změně času asi do školky nepujde aby si srovnal spaní,ale fakt ty děti to zvládaj lépe než my
U ans zmeny casu zatim probehly vb poradku.Ale nejspis to bude mit po nas.Ja to nevnimam.
Já mám pocit, že moje děti se naopak s tím časem vždy připravujou, že postupně teď vstáváme déle a déle, už kolem 8
Ještě v létě v půl 7 např. Takže jak se to změní, zas budeme na „normální“ sedmé ráno (ne že bych nechtěla, aby spaly do 8
. I poobědové spaní už se nám odsouvá, takže se zas vrátíme na starý režim v poledne jdou spát. Já to vítám kvůli tomu, že se nevstává ráno do tmy /aspoň chvíli/, a tatínek bude rád, že si trošku déle přispí, než si zas zvykne. ![]()
PUdli, však už máte věk, aby spal jednou denně, naše děti cca po roce začaly spát jen po obědě. A taky byly jako malé ranní ptáci. Teď jim tvrdím, že dokud je tma, hají, mám je sice v posteli, ale i když se třeba v 6 proberou, ještě ke mně vlezou, usneme (každá holka z jedné strany - jedna je mi naplesklá na tváři a druhá zas mě ráda víská ve vlasech
- a někdy vydržíme až do těch 8
Já jsem si malou už připravila, posunula jsem večerku na 20.30, teď ráno vstává mezi sedmou a osmou. ![]()
Ahoj,
já to nějak extra neřeším, prostě jeden den mají o hodinu delší (kratší) a spát jdou zase v osm jako obvykle. Možná pár dní vstávají trochu dřív ale rychle se to spraví. Aspoň doteď to tak vždycky bylo.
taky se toho desim,me vstava prcek nejdyl v 6:30,takze doufam,ze nehodla po zmene casu vstavat uz v 5 ![]()
Taky se toho bojím a přemýšlím o tom. Dcera je jak hodinky, o půl 8 večer jde spinkat, v 5 ráno kojím, pak spinká ještě do 7h. (má skoro 4 měsíce). Ale každý den, jak se začne stmívat tak kolem té 6, tak už je pak protivná, plačtivá až do těch 7, kdy kojím. No tak se bojím, že jak se bude stmívat už v 5, celé se jí to posune, bude protivná a bude se jí chtít brzo spát a ráno bude vzhůru třeba už v 5
Chjo.
Ahoj, tak já měla něco podobnýho, malýmu byly 3 měsíce a to mi chodil spát pravidelně o půlnoci, pak jsem to úspěšně stáhla na 11 a následně na 10, ale ejhle, změna času a tak opět chodil spát v 11
Naštěstí po přestěhování jsem mu to upravila, že chodí spát mezi 8 a 9 a vstává mezi 8 a 10 hodkou, takže si na ten posun rychle zvykl, jsem zvědavá na tenhle opačný.
Hm,tak já se ani nebojím,protože ten to má rozhozený pořád.Jediný co má jaktžtakž večerní spaní že plus mínus chodístejně, ale ráno se budí pokaždé jinak. ![]()
Příspěvek upraven 23.10.10 v 10:51
Nám 6,5 měsíční holčička vstává taky jak kdy, ale nejdýl tak kolem půl šestý. Mě picne- o půl pátý. Taky je jinak jak hodinky, hlavně večer. V sedm večer se jí a pak o půl osmé usíná. No jsem zvědavá. Natahovat zkusíme, ale myslím, že to nebude jen tak