Deskovky pro rodiny s dětmi 2021

970
27.10.21 22:03

Deskovky pro rodiny s dětmi 2021

Ráda bych koupila příbuzným, kteří mají děti, většinou kolem 7-14 let k vánocům rodinné deskovky, doporučíte ty nelepší? Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33005
27.10.21 22:07

A hraji? Co mají rádi za typ her?

Pri tuhle věkovou kategorii klidně Pandemii, Takenooko, Port Royal, Zombie Kidz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
27.10.21 22:09

@Svistice prave toho moc nevyzkouseli. Jen jsem u nich viděla klasiku Monopoly, Dostihy, Dobble, Labyrint…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8507
27.10.21 22:21

Mně přijdou prostě nejlepší Osadníci. A že jsem toho hrála už hodně. U nás je hraje i petiletak, ale je pravda, že na něj jsou ještě složité. Kupovala bych pro 9+.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
27.10.21 22:34

Splendor je fajn - lehčí počty, sbírání kamínků, zvládnou i mladší, Kdo to byl - karetní jednodušší na ukrácení dlouhé chvíle, ale zábavná, Azul - skládání mozaiky na body, taky lehčí počty. Osadníci jsou taky fajn. Švagrová má Krabčáky, pochvaluje si je. Já v tomto věku měla moc ráda dnes již nemoderní Bang.

• Citovat
  • Upravit
81481
27.10.21 22:39

Je toho mraky. Takže alespoň základní info-kolik do toho chceš vrazit? Kolik jich bude hrát? Jak dlouhá hra? Hodina? Dvě? půl?
VEDOMOSTNI, DOVEDNOSTNI, strategická, paměťová, postrehovka…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
27.10.21 22:42
@Kolicek95 píše:
Splendor je fajn - lehčí počty, sbírání kamínků, zvládnou i mladší, Kdo to byl - karetní jednodušší na ukrácení dlouhé chvíle, ale zábavná, Azul - skládání mozaiky na body, taky lehčí počty. Osadníci jsou taky fajn. Švagrová má Krabčáky, pochvaluje si je. Já v tomto věku měla moc ráda dnes již nemoderní Bang.

Bang mi tedy přidejte modernější, než osadníci. Ti jsou děsně zdlouhavi a nudné. U Bang je sranda. krabcaci jsou taková fajn oddechovka.
Jinak takové neutralni- z paměťové třeba bobri banda, dovednostní mi přijde nejlepší Junkart, bláznivá postrehovka je Panic Lab, strategické nemusím, ale hodně chválí Brink, lehčí je Takenoko. Znalostní mi přišel nejlepší Desitka junior.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16219
27.10.21 23:25

Pro starší (tak 9+) bych vybrala Divukraj nebo Na křídlech (obě mám v merku a čekám, až mi děti trošku povyrostou).
Ve vícero lidech je skvělý Dixit, baví nás i Story Cubes (malé kostičky a vyprávění příběhů z nich, to bereme třeba i na výlety, a když někdo dosvačí dřív, tak si hodí a vypráví ostatním). Potom jedeme už rok Carcassone s rozšířeními a Port Royal. Klasické Dostihy, Monopoly, Aktivity apod. občas taky vytáhneme, ale mě to moc nebaví, musím se přemoct, abych nekazila náladu a hrála s nadšením. Děti mají ještě rády Cestujeme po hradech a zámcích (líbí se jim kupovat si motorku a auto), ale to je pro mě taky nuda.
Jako rychlovku, kterou můžou hrát samy i mladší děti bez dospělých, jsem teď kupovala synovi karty Lama a Kdo to byl? (dostane v listopadu na narozky). K Vánocům bude asi Azul, je to pro dceru povedené graficky.
Ségra dá neteři hru Canvas, kde se přes sebe dávají průhledné kartičky a sestavují se krásné obrazy, tak na tu jsem hodně zvědavá. Pro synovce má uchystané Loony Quest, kde se zakreslují trasy (hrál to u kamaráda a hrozně ho to bavilo). Se švagrovou se ještě musíme domluvit - máme děti podobně staré, tak kupujeme různé deskovky a pak si je točíme po rodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7745
27.10.21 23:41

Já teď plánuju pořídit Talisman. Jako malí jsme nad tím trávili hodiny a hodiny. Ale záleží, jestli jsou fandové fantasy a RPG, jako jsme byli my tenkrát. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
28.10.21 00:03

Plyšová hlídka
Zombie Kidz
Výbušná koťátka
Pandemic
Kvedlalové z Kvedlinburgu

a spoustu dalších.. koukni třeba na www.zatrolene-hry.cz, vyfiltruj si věk a podle hodnocení vybírej :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
28.10.21 07:58

@zrcadlo Divukraj už mám doma rok schovaný, ale ještě nenastal vhodný čas. :lol:

Docela dobrá rodinná hra je i Psi zivot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
29.10.21 10:07

A já bych naproti tomu šla do akce na ihrysku, která na konci měsíce končí - mačka vo vreci. Koupíš mačku dle velikosti, vyplníš dotazník o jaké hry máš zájem, pro koho, jaký typ nechceš a oni dle toho, co napíšeš vyberou „na míru“ ve dvojnásobné hodnotě ;) jenom v tom tedy nebudou pecky jako divukraj, pandemic a spol i když co jsem viděla na fb, dávají i hodně pěkně kousky… Pro nehráče bez předsudků ideál ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
29.10.21 10:30
@Rosary píše:
A já bych naproti tomu šla do akce na ihrysku, která na konci měsíce končí - mačka vo vreci. Koupíš mačku dle velikosti, vyplníš dotazník o jaké hry máš zájem, pro koho, jaký typ nechceš a oni dle toho, co napíšeš vyberou „na míru“ ve dvojnásobné hodnotě ;) jenom v tom tedy nebudou pecky jako divukraj, pandemic a spol i když co jsem viděla na fb, dávají i hodně pěkně kousky… Pro nehráče bez předsudků ideál ;)

Mě se ta akce teda nelíbí. Raději si vyberu přesně hru. Kterou chci, kouknu na nějaké video, kde hru představují a zjistím, jestli se mi libi. jeste lepší je si ji před tím případně půjčit u známých nebo v knihovně. Ostatne, to se mi osvědčilo nejlépe, už kupuji nové hry jen na vanoce, zbytek půjčuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
29.10.21 10:36
@Lama Lama píše:
Mě se ta akce teda nelíbí. Raději si vyberu přesně hru. Kterou chci, kouknu na nějaké video, kde hru představují a zjistím, jestli se mi libi. jeste lepší je si ji před tím případně půjčit u známých nebo v knihovně. Ostatne, to se mi osvědčilo nejlépe, už kupuji nové hry jen na vanoce, zbytek půjčuji

Jo, tak oni sami se k tomu taky vyjadřovali ve videu, že je to zejména pro hráče nehráče, kteří prostě sami neví. Ale tak já byla spokojená, nakolik jsem dostala přesně to, co jsem chtěla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
29.10.21 10:40
@Rosary píše:
Jo, tak oni sami se k tomu taky vyjadřovali ve videu, že je to zejména pro hráče nehráče, kteří prostě sami neví. Ale tak já byla spokojená, nakolik jsem dostala přesně to, co jsem chtěla :D

Ale tak jasně, že si to cílovou skupinu najde. Já mám ráda věci pod kontrolou a konečně rozhodnutí chci mít já, ikdybych tomu vůbec nerozuměla. Klidně si nechám poradit prodejcem, odborníkem, kdokoli, kdo tomu rozumí. Ale o tom, co koupím, rozhodnu finálně já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák