Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anna766 asi to tak je, my uz vlastne taky az tak moc nekomunikujem. Obcas si jen napisem zdvorilostne, protoze vic uz sem zkousela dost. Jen sem myslela ze me trochu vic podpori kdyz sem mela svatbu, pak kdyz jsem zjistila tehotenstvi.. no kazdy to tak asi proste nema ![]()
Jak rikate asi to tak bude lepsi ![]()
@Cenarius jak muzete vedet ze se nezajimam? Jak tohle muzete napsat proboha? Jako pardon, ale jste hloupa? Ja se s ni o tom bavila Xkrat! Ale kdyz si nekdo muze jet na dovolenou a nebo kupovat drahe veci tak ano asi an to ma a muze prijet za nemocnymo rodici. Zvlast kdyz nikoho dalsiho nema.
A proc by se o nej mela zajimat? Protoze to je rodina? Protoze ho vlastne ani nezna? Ja bych treba chtela znat manzela me sestry..
Koncim tady. Nema smysl nic vysvetlovat dale. Mate pravdu, asi je to takhle fajn. Vzpomente si az se na vas nekdo vykasle a nebude se o vas vubec zajimat a budete mi ukradeni a vlastne je to v zaveru vase vina. Vy za to muzete ze on nema zajem a kasle na vas a pritom je to rodina.
@Kacii94 píše:
@Anna766 asi to tak je, my uz vlastne taky az tak moc nekomunikujem. Obcas si jen napisem zdvorilostne, protoze vic uz sem zkousela dost. Jen sem myslela ze me trochu vic podpori kdyz sem mela svatbu, pak kdyz jsem zjistila tehotenstvi.. no kazdy to tak asi proste nema
Jak rikate asi to tak bude lepsi
Zrovna svatba a dite jsou takove ozehave temata. Nikdy nevis zda ta druha osoba netouzi po tom samem a nedari se. A je jedno co rika nahlas.
@Kacii94 píše:
@Anna766 asi to tak je, my uz vlastne taky az tak moc nekomunikujem. Obcas si jen napisem zdvorilostne, protoze vic uz sem zkousela dost. Jen sem myslela ze me trochu vic podpori kdyz sem mela svatbu, pak kdyz jsem zjistila tehotenstvi.. no kazdy to tak asi proste nema
Jak rikate asi to tak bude lepsi
ano, jak pises, ne nema. ja se svym sourozencem vychazim uplne suprove a ani jednoho nas nenapadlo si posilat ultrazvuky, ci vypisovat mega sms kdyz se neco deje… svatba v jeho podani byla v cizine, jen se svedky na konzulate,… na zpravy o uspesich si rovnez napiseme super, parada… a vime, ze oboum nam to tak vyhovuje a vime, ze vzdy tu jsme jeden pro druheho, bez ohledu na to, jak vypadaji nase sms pri oznameni nejake udalosti… ty jsi segre rekla, ze ti jeji strohost vadi?… my se o tom se sourozencem bavili a ani jednomu z nas to nevadi. vy jste ocividne kazdy jiny,… a od toho mas prece pusu rici, hele Terko, chybis mi, a napsat ji to co ted pises nam zde…
@markytka3 libi se mk jak si vsichni delaji zavery aniz by vedeli jak to je
ano bavily jsme se o tom. Tady jsem to az tak psat nechtela
ale reagovala sem na autorcin prispevek a strhla lavinu.. ano uz jsem pochopila.. nemam se zajimat a mam byt rada ze se nezajima.. tak je to dneaka asi v poradku.. ![]()
@Kacii94 píše:
@markytka3 libi se mk jak si vsichni delaji zavery aniz by vedeli jak to jeano bavily jsme se o tom. Tady jsem to az tak psat nechtela
ale reagovala sem na autorcin prispevek a strhla lavinu.. ano uz jsem pochopila.. nemam se zajimat a mam byt rada ze se nezajima.. tak je to dneaka asi v poradku..
Ne být ráda, ale respektovat to…
@Kacii94 píše:
Koncim tady. Nema smysl nic vysvetlovat dale. Mate pravdu, asi je to takhle fajn. Vzpomente si az se na vas nekdo vykasle a nebude se o vas vubec zajimat a budete mi ukradeni a vlastne je to v zaveru vase vina. Vy za to muzete ze on nema zajem a kasle na vas a pritom je to rodina.
Kdyz se vykasle, je to jeho problem ne tvuj. Zbytecne si tim zatezujes hlavu.
@Anonymní píše:
Treba moje sestra nebyla ani na svatbe. A na ultrazvuky nebo jine podrovnosti o miminku pise „hezke“ „super“ „roztomile“ nebo posle srdicko. Sama se nezepta a ani nenapise. Jakoze sice je ve skotsku a chapu ze je asi slozite prijet. Ale stale se vymlouva a dela jako by sme s manzelem ani nebyli snad jeji rodina. Kdyz sem ji napsala ze jsem tehotna napsala jen ze gratuluji a pak uz nic a jen co ona si koupila a kde byla a tak. Jakoze chapu ze je daleko a dlouho tu nebyla (i kdyz myslim ze si to zaridit mohla jako uz i ty roky predtim), ale zajimat by se taky trochu mohla kdyz uz bude teda teta. A manzela taky skoro nezna. Navic vzdy kdyz nahodou konecne prijede tak je hned nasrana a nebavi se a dela jako bych ji neco hrozneho provedla. Nechapu co ma za problemtakze ne vsude ty rodinne vztahy a vzajemne zajimani funguje no..
A co by mela psat jako odpoved na ultrazvuk?
Proc ji je posíláš? Staci, ze o tvem tehotenstvi vi, nemusis to dokladat ![]()
@Kacii94 píše:
@markytka3 libi se mk jak si vsichni delaji zavery aniz by vedeli jak to jeano bavily jsme se o tom. Tady jsem to az tak psat nechtela
ale reagovala sem na autorcin prispevek a strhla lavinu.. ano uz jsem pochopila.. nemam se zajimat a mam byt rada ze se nezajima.. tak je to dneaka asi v poradku..
Podle toho, co jsi psala, je evidentní, že nemáte vy dvě mezi sebou dobrý vztah již delší dobu (a teď je to myšleno obecně, nemůžeme nikdo soudit od koho/čeho tento divný vztah vzešel - že tě vynechávala z toho či onoho). Evidentně asi s tebou a celkově vaší rodinou neměla dobré vztahy, když odešla na druhý konec EU a nezajímá se, nejezdí.
A to je věc se kterou ty se musíš SMÍŘIT. Ona o ten vztah s tebou nestojí - a je jedno, kdo to zavinil. Je zjevné, že o něj fakt nestojí. Pokud každá návštěva byla provázena nepříjemnostmi, tak je evidentně problém - něco sestře vadí (a to může být cokoliv).
Osobně bych doporučovala variantu - smířit se s tím a nechat ji žít. Ona vůči tobě nemá dobrý vztah, nemá zájem a pro ní není ani důležité zajímat se o tvé dítě, o svatbu - fakt o to nestojí, to přeci sama vidíš. A pokud ji budeš dál psát a vnucovat ty věci, budeš akorát víc a víc otravná (ona to tak vnímá). Ty si možná přijdeš, že se snažíš a že je dobré, že se zajímáš - ale pro ni by pravděpodobně bylo nejlepší, kdybys ji nepsala
. Znám to ze své rodiny, někdy se lidé záměrně odcizili z těch či onoho důvodů. Není třeba v tom hledat vědu. Každý má právo na to si o životě rozhodout jak chce.
Pokud v něm nechce mít sestru… je to jeho právo a jeho volba. Následky si ponese sám. Ale ty se zkus zamyslet nad sebou a nad svou patologickou potřebou, aby sestra vše věděla, chválila a byla nadšená - to se fakt dít nebude. Bude lepší se s tím smířit a zaměřit pozornost lepším směrem.
Hodně štěstí.
@Kacii94 píše:
Nebo se ale s každým dalším komentářem se míň a míň divím, že tě ségra až tak nežere.
Hele sorry, ale být rodina nezakládá právo na to, aby se ostatní chovali tak, jak chceš. Dokonce nezakládá právo ani na blízké vztahy - samozřejmě v ideálním případě to tak je, ale člověk má právo zvolit si vztahy, které chce pěstovat podle svého, bez ohledu na okolnosti, které nemůže ovlivnit, jako je příbuznost.